«Οι κόρες του Αϊβαλιού» ταξίδεψαν στη Φίλια

Ένα ακόμη συγκινητικό ταξίδι στη Λέσβο ολοκλήρωσε το βιβλίο «Οι κόρες του Αϊβαλιού», το οποίο παρουσιάστηκε στις 23 Αυγούστου στη Φίλια, σε διοργάνωση του Συλλόγου Φιλιανών Αθήνας.

Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα ζεστό κλίμα, με την πλατεία του χωριού να γεμίζει από κατοίκους και φίλους της λογοτεχνίας. Την ουσιαστική κριτική προσέγγιση του βιβλίου έκανε η Μαριόρα-Μαίρη Βακαλούμη-Τσιώτου, ενώ αποσπάσματα του έργου απέδωσε συγκινητικά η Κλειώ Βαλάση.

Ιδιαίτερη ήταν και η συμβολή της Στέλλας Εσκιτζή στον συντονισμό της εκδήλωσης, ενώ η βραδιά είχε έντονο άρωμα Άγρας, χάρη στη συμμετοχή και τη στήριξη ανθρώπων και φορέων της περιοχής.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και η Διευθύντρια του Εκδοτικού Προγράμματος των Εκδόσεων Νίκας, Στέβη Τσούτση. Θερμές ευχαριστίες απευθύνθηκαν στην Πρόεδρο του Συλλόγου Φιλιανών Αθήνας Καλλιόπη Κουτσαβλή για την πρόσκληση και τη στήριξη, στον Πρόεδρο της Φίλιας Σταύρο Σκαλοχωρίτη για τη φιλοξενία, καθώς και σε όλους όσοι συνέβαλαν στην οργάνωση και την τεχνική υποστήριξη της βραδιάς.

Ξεχωριστή αναφορά έγινε στην υποστήριξη του Παναγιώτη Τελωνιάτη, του Παναγιώτη Ψύλλου και του Α.Ε.Σ. Μακαρέας Άγρας, που για δεύτερη φορά στηρίζουν το βιβλίο, τη λογοτεχνία και τον πολιτισμό.

Η βραδιά στη Φίλια αποτέλεσε ακόμη έναν σταθμό για «Τις κόρες του Αϊβαλιού», με το βιβλίο να συνεχίζει το ταξίδι του στη Λέσβο και να συναντά το κοινό μέσα από παρουσιάσεις που συνδέουν τη λογοτεχνία με τον τόπο, τη μνήμη και τις ανθρώπινες ιστορίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΜΥΤΙΛΗΝΗ ΚΑΙΡΟΣ