Ο Πολιχνίτος τιμά τον Εύελπι Γιώργο Κουβελίδη — Μνημείο αφιερωμένο στον ήρωα του ’40

Αποκαλυπτήρια μνημείου και ομιλία αφιερωμένη στον Λέσβιο ήρωα της Μάχης της Κρήτης

Μια συγκινητική εκδήλωση τιμής και μνήμης θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 27 Οκτωβρίου, στις 5 το απόγευμα, στην πλατεία του Ηρώου στον Πολίχνιτο, όπου ο Δήμος Δυτικής Λέσβου αποδίδει φόρο τιμής στο Έπος του 1940 και στον ήρωα Εύελπι Γιώργο Κουβελίδη, ο οποίος έπεσε μαχόμενος για την πατρίδα.

Κατά τη διάρκεια της τελετής θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια του μνημειακού χώρου με την προτομή του Γιώργου Κουβελίδη, έργο του καθηγητή Χρήστου Τσώτσου. Το μνημείο υλοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Δήμου Δυτικής Λέσβου, σε συνεργασία με τη Σχολή Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, υπό την επιστημονική επίβλεψη του εικαστικού καθηγητή Χάρη Κοντοσφύρη.

Η τελετή θα περιλαμβάνει επιμνημόσυνη δέηση, χαιρετισμό του Δημάρχου Δυτικής Λέσβου κ. Ταξιάρχη Βέρρου, καθώς και καταθέσεις στεφάνων.
Ο καθηγητής Χάρης Κοντοσφύρης θα παρουσιάσει το καλλιτεχνικό και συμβολικό σκεπτικό πίσω από τη δημιουργία του μνημείου, ενώ στην εκδήλωση θα παραστεί και αντιπροσωπία της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, τιμώντας τον ήρωα που υπήρξε μέλος της.

Μετά το πέρας των αποκαλυπτηρίων, στην αίθουσα του Πολυκέντρου Πολιχνίτου, θα ακολουθήσει ομιλία του Συνταγματάρχη (ΠΖ) Παναγιώτη Νάκου, ιστορικού της Διεύθυνσης Ιστορίας Στρατού του ΓΕΣ, με θέμα:
«Η Μάχη της Κρήτης και ο ήρωας Εύελπις Γιώργος Κουβελίδης».

Η εκδήλωση αποτελεί ένδειξη ευγνωμοσύνης και σεβασμού στην ιστορική μνήμη — ένα χρέος τιμής προς όσους υπερασπίστηκαν με θάρρος και αυταπάρνηση τα ιδανικά της ελευθερίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΜΥΤΙΛΗΝΗ ΚΑΙΡΟΣ
Best Cleaning Service in Dubai