Ο Πάπας Φραγκίσκος στις «πηγές της ανθρωπιάς»

Συντάκτης: Μοιραστείτε το:

(φωτογραφία από την προηγούμενη επίσκεψη του Πάπα στη Λέσβο)

 «Στο μήνυμά του πριν από την επίσκεψη στην Ελλάδα, ο επικεφαλής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη Λέσβο, «στις πηγές της ανθρωπιάς» όπως χαρακτηριστικά αποκαλεί το νησί»

  

Από  τις 2 έως στις 6 Δεκεμβρίου θα βρεθεί στην Ελλάδα ο Πάπας Φραγκίσκος όπως ανακοίνωσε το Βατικανό, καλεσμένος της ΠτΔ Κατερίνας Σακελαροπούλου ενώ στις 5 Δεκέμβρη από το καμπ του Καρά Τεπέ θα στείλει το δικό του μήνυμα προς όλο τον κόσμο.

Κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα ο Πάπας θα μετέβη απευθείας στο προεδρικό Μέγαρο όπου θα είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και αμέσως μετά θα συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό σε αίθουσα του Προεδρικού Μεγάρου, ενώ στη συνέχεια έδωσε μια ομιλία την οποία παρακολούθησαν ξένοι αξιωματούχοι.

 

Η κ. Σακελλαροπούλου θα συνοδεύσει τον Πάπα  στις 5 Δεκέμβρη στο Στο Καρά Τεπέ, στη Λέσβο, όπου θα βρίσκονται επίσης ο Ευρωπαίος Επίτροπος Μαργαρίτης Σχοινάς, και ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης. 

 

Στο μήνυμά του πριν από την επίσκεψη στην Ελλάδα, ο επικεφαλής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη Λέσβο, «στις πηγές της ανθρωπιάς» όπως χαρακτηριστικά αποκαλεί το νησί.

 

 «Σκέφτομαι όμως και αυτούς που τα τελευταία χρόνια, ακόμη και σήμερα, θέλουν να ξεφύγουν από τους πολέμους και τη φτώχεια, φτάνουν στις ακτές της ευρωπαϊκής ηπείρου και αλλού, και δεν βρίσκουν φιλοξενία, αλλά εχθρότητα και γίνονται αντικείμενα εργαλειοποίησης» αναφέρει ο Πάπας Φραγκίσκος. Και προσθέτει: «Είναι αδελφοί και αδελφές μας. Πόσοι έχασαν τη ζωή τους στη θάλασσα. Σήμερα η “θάλασσά μας”, η Μεσόγειος, είναι ένα μεγάλο νεκροταφείο».

 

«Ως προσκυνητής στις πηγές της ανθρωπιάς, θα ξαναπάω στη Λέσβο, με την πεποίθηση ότι οι πηγές της κοινής ζωής θα γίνουν πάλι ακμαίες μόνο με την αδελφοσύνη και την κοινωνική ένταξη: Μαζί. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος, και με αυτήν την επιθυμία έρχομαι σε εσάς» τονίζει ακόμη ο Πάπας Φραγκίσκος στο μήνυμά του πριν από την επίσκεψη στη Λέσβο.

 

Προετοιμασίες στο Καρά Τεπέ για την επίσκεψη Πάπα Φραγκίσκου στη Λέσβο

 

Εν τω μεταξύ, εντατικά συνεχίζονται οι εργασίες ώστε στον καταυλισμό της προσωρινής δομής του Καρά Τεπέ στις 10.45 το πρωί της Κυριακής 5 Δεκεμβρίου να είναι όλα έτοιμα.

 

Στον Καρά Τεπέ ολοκληρώνονται οι απαραίτητες εργασίες διαμόρφωσης ώστε να στηθούν δυο τέντες. Στην πρώτη θα απευθύνει μήνυμα προς όλον τον κόσμο ο Πάπας και θα μιλήσουν για λίγα λεπτά εκπρόσωποι της Ελληνικής Πολιτείας, της Παπικής Εκκλησίας στην Ελλάδα και τη Λέσβο αλλά και της κοινότητας των καθολικών προσφύγων που διαμένουν στον Καρά Τεπέ. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο Κέντρο Υποδοχής και Φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών ο Πάπας Φραγκίσκος θα δεχτεί ένα δώρο φτιαγμένο από προσφυγόπουλα.

 

 

 

 

 

 

Προηγουμενο αρθρο

Ο συγκινητικός Πάπας και ο …ανύπαρκτος Δήμαρχος

Επομενο αρθρο

Χωρίς κάδους… λόγω Πάπα!