«Ο Ναυταθλητισμός μπορεί να γίνει και πάλι το σήμα κατατεθέν μας»

Συντάκτης: Μοιραστείτε το:

 

«Ο Λέσβιος και γνωστός προπονητής που «εγκατέλειψε» τη Λέσβο εξαιτίας της οικονομικής κρίσης ,αλλά και γιατί το κλειστό κολυμβητήριο του στέρησε αυτό που είχε μάθει να κάνει καλά τόσα χρόνια ,διαπρέπει στη Βικτώρια της Μελβούρνης .Οι πρωτιές για τις ομάδες “Water polo” που ανέλαβε τους τελευταίους μήνες, πληθαίνουν, ήδη τα χρυσά μετάλλια έχουν αρχίσει να μπαίνουν στα ράφια της ομάδας του και βέβαια οι προτάσεις έρχονται βροχή προκειμένου να αναλάβει τις προπονήσεις όλης της Περιφέρειας της Βικτώριας.»

Αυτή την είδηση γράφαμε πριν μερικά χρόνια όταν ο φίλος Μπάμπης Βερβέρης διέπρεπε ως προπονητής στην Αυστραλία. Σήμερα και μετά 5 χρόνια διαμονής στη γεννέθλια χώρα του επέστρεψε και πάλι στο αγαπημένο του νησί, το οποίο βέβαια δεν διαθέτει..ΑΚΟΜΗ Κολυμβητήριο. Μια ιστορία φάντασμα πολλών χρόνων που αρκετοί αυτοδιοικητικοί δεσμεύτηκαν, κανείς όμως ακόμη δεν έφερε την αναγκαία αυτή υποδομή στην τελική της μορφή.

«Ο Ναυταθλητισμός δεν υπάρχει στο νησί και αυτό με στεναχωρεί» ,μας λέει ο Μπάμπης Βερβέρης που γυρνώντας μετά από 5 χρόνια πίστευε ότι πολλά θα είχαν αλλάξει προς το καλύτερο.Ο ίδιος ,παιδί του αθλητισμού,με συμμετοχές στην Εθνική Ελλάδας πόλο αλλά και με μεταγραφή στον Παναθηναικό αργότερα ,πιστοποιήσεις και γνώσεις πάνω σε προπονητικά θέματα, έδειξε το ταλέντο του στην μακρυνή Αυστραλία σε αθλήτριες που κατάφεραν να αποκτήσουν θέση στον παγκόσμιο ναυταθλητικό χάρτη.Μάλιστα οι προκρίσεις της ομάδας του, τον έφεραν δύο φορές στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια της απουσίας του, στο πλαίσιο φιλικών παιχνιδιών με ελληνικές ομάδες αλλά και για να μάθει στις Αυστραλές αθλήτριες την ιστορία της ιδιαίτερης πατρίδας του.

«Ο Ναυταθλητισμός», μας λέει ο ίδιος, «ήταν το σήμα κατατεθέν του νησιού μας. Μάλιστα θα μπορούσαμε να τον διαχειριστούμε σαν ένα ώριμο τουριστικό προιόν αν βάζαμε όλη την εμπειρία και την τεχνογνωσία μας .Το μόνο που λείπει είναι οι υποδομές και αναρωτιέμαι τι μπορεί να πηγαίνει λάθος όλα αυτά τα χρόνια. Ο αθλητισμός προσφέρει καθαρό μυαλό»,μου λέει .«Να το γράψεις αυτό …».

Όπως και να έχει ο Μπάμπης είναι ακόμη ένα από τα παιδιά που το σύστημα τους στέρησε τον τόπο τους. Και αποδεικνύει ότι οι Έλληνες τελικά όπου και να φτάσουν θα είναι πάντα ανάμεσα τους πρώτους …..

 

 

 

 

Προηγουμενο αρθρο

Εντυπωσιάζει το λουτρό του Μπαρμπαρόσα στο κάστρο της Μυτιλήνης

Επομενο αρθρο

Επιβεβαίωση και τα … κουκιά μπαγλάν