Search

Ο Μόλυβος Νο1 προορισμός για το καλοκαίρι 2017

Με την ποιότητα που τόσα χρόνια υπηρετεί και που τον κάνει να ξεχωρίζει ο Φορέας Τουρισμού Μολύβου και το δίκτυο “Lesvos the other Aegean” ανακοίνωσε τα φεστιβάλ και τις εκδηλώσεις που έχουν ως τώρα προγραμματιστεί και θα πραγματοποιηθούν την φετινή τουριστική σεζόν σε συνεργασία και με άλλους φορείς. Όλες οι δράσεις πραγματοποιούνται σύμφωνα πάντα με την ανάπτυξη των κάθετων αγορών που προάγει ο Φορέας (ποδηλατικός,  ευεξίας, πολιτισμού, γαστρονομικός, περιπατητικός κλπ) με σκοπό πάντα την προώθηση και την προβολή του νησιού, ως ένας προορισμός εναλλακτικού τουρισμού που προσφέρει στον επισκέπτη ολοκληρωμένες υπηρεσίες και παροχές. Ας ελπίσουμε ωστόσο πως στο θερινό πρόγραμμα θα προστεθούν κι άλλες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις που θα περιλαμβάνουν όλο το εύρος της καλλιτεχνικής παραγωγής.

3-4 Ιουνίου  2017
4ο MOLYVOS URBAN MTB RACE
Ποδηλατικός γύρος στα σοκάκια του Μολύβου. Ένας αγώνας θεσμός που φέτος αναβαθμίζεται και γίνεται διήμερος. Στον αγώνα φέτος θα συμμετέχουν πάνω από δέκα αθλητές της Εθνικής Ομάδας Ποδηλασίας. Παράλληλα θα γίνουν παιδικοί αγώνες και παράλληλες πολιτιστικές εκδηλώσεις.
Η διοργάνωση έχει την υποστήριξη της Περιφέρειας Β. Αιγαίου, του ΝΠΔΔ Αθλητισμού του Δήμου Λέσβου, της Δημοτικής Ενότητας Μήθυμνας, του Lesvos Ride και του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου.
Περισσότερες πληροφορίες www.molyvosmtb.com
23 Ιουνίου 2017      ΑΝΑΒΙΩΣΗ ΤΟΥ ΘΕΣΜΟΥ ΤΟΥ ΚΛΗΔΟΝΑ    
  Στην πλατεία Λευκονίκου με άναμμα φωτιάς, σατιρικά, δίστιχα κ.λπ.  Μία διοργάνωση θεσμός που γίνεται κάθε χρόνο σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Παραδοσιακών Χορών « Ο ΜΟΛΥΒΟΣ»
1-2 Ιουλίου 2017   ERESSOS LAVA WKND    
  Διήμερο με ποδήλατο και τρέξιμο στην άμμο που διοργανώνει ο  Φορέας Ανάπτυξης & Προβολής Ερεσού.
2 Ιουλίου 2017      ΠΑΙΔΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ      
 Στην πλατεία Λευκονίκου με την συμμετοχή παιδικών χορευτικών συγκροτημάτων.     Διοργάνωση Πολιτιστικός Σύλλογος Παραδοσιακών Χορών « Ο ΜΟΛΥΒΟΣ»  με την υποστήριξη του Φορέα Τουρισμού Μολύβου.
14-16  Ιουλίου 2017  1ο LESVOS FOOD FEST.            
 Το πρώτο φεστιβάλ γεύσεων ξεκινάει φέτος από τον Μόλυβο, με ποικίλες γαστρονομικές εκδηλώσεις και εργαστήρια. Το φεστιβάλ διοργανώνει το Σωματείο Εστιατόρων και Συναφών Επαγγελματιών Μολύβου με την υποστήριξη και την συνεργασία του Φορέα Τουρισμού Μολύβου. Το φεστιβάλ θα έχει την υποστήριξη της Περιφέρειας Β. Αιγαίου, της ΓΣΕΒΒΕ, του Επιμελητηρίου Λέσβου, της Ένωσης Ποτοποιών και άλλων φορέων που θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες.   Περισσότερες πληροφορίες σύντομα στο www.lesvosfoodfest.com
 
31  Ιουλίου -5 Aυγούστου 2017
ΜΟΥΣΙΚΟΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
 Η δημιουργική δραστηριοποίηση των παιδιών και η επαφή τους με την τέχνη μέσα από το παιχνίδι, είναι ο στόχος της παράλληλης αυτής δράσης που διοργανώνεται στο πλαίσιο της 6ης Θερινής Ακαδημίας Κιθάρας «Αρίων». Στις πέντε ημέρες εργαστηρίου τα παιδιά (7-12 ετών) με την βοήθεια έμπειρων υπευθύνων του εργαστηρίου θα φτιάξουν μία μικρή παράσταση πάνω στο παραδοσιακό παραμύθι «η Πετρόσουπα» που μιλά για τη δύναμη και την σημασία της προσφοράς.
Περισσότερες πληροφορίες http://arionacademy.com/workshop/
1 Αυγούστου 2017
ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΙΩΝ
Στο πλαίσιο της 6ης Θερινής Ακαδημίας Κιθάρας «Αρίων», με στόχο να αναδειχθεί η πορεία της αρχαίας λυρικής ποίησης από τον Αρίωνα ως τις μέρες μας, την 1η Αυγούστου διοργανώνεται ημερίδα με τίτλο  «Λυρικές Συναντήσεις – Η λυρική ποίηση από τον Αρίωνα μέχρι τις μέρες μας», με τη συμμετοχή διακεκριμένων λογοτεχνών και μουσικών.
Περισσότερες πληροφορίες http://arionacademy.com/imerida/
2-8 Αυγούστου 2017
6η  ΘΕΡΙΝΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΙΘΑΡΑΣ «ΑΡΙΩΝ»
Την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου ο Μόλυβος θα γεμίσει και πάλι με ήχους από κιθάρες, μουσικούς που πηγαινοέρχονται φορτωμένοι με τα όργανά τους στα γραφικά σοκάκια και τραγούδια παιδιών που κάνουν πρόβες για την παράστασή τους κάθε πρωί στο λιμάνι.                   Θα είναι όλοι εκεί, μικροί και μεγάλοι, για την 6η Ακαδημία Κιθάρας Αρίων. Θα καταφθάσουν από διαφορετικές χώρες και τόπους για να συμμετέχουν σε δράσεις με επίκεντρο την κιθάρα, να μοιραστούν μουσικές εμπειρίες και βέβαια να απολαύσουν ‘δημιουργικές’ διακοπές. Περισσότερες πληροφορίες στο www.arionacademy.com
9 Αυγούστου 2017    ΒΡΑΔΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑΣ  ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΟΥ ΜΟΛΥΒΟΥ          
 Διοργάνωση  Πολιτιστικός Σύλλογος Παραδοσιακών Χορών «Ο Μόλυβος» με την υποστήριξη του Φορέα Τουρισμού Μολύβου.
11 Αυγούστου 2017   17ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ  
Διοργάνωση  Πολιτιστικός Σύλλογος Παραδοσιακών Χορών «Ο Μόλυβος»
με την υποστήριξη του Φορέα Τουρισμού Μολύβου.
16 -19 Αυγούστου 2017 ΙΝTERNATIONAL MOLYVOS MUSIC FESTIVALL          
 Διεθνές φεστιβάλ κλασικής μουσικής στο Κάστρο Μολύβου,   και  σε διάφορα σημεία εντός οικισμού.
Διοργάνωση MIMF με την υποστήριξη του Φορέα Τουρισμού Μολύβου.
1 Οκτωβρίου 2017   2ο LESVOS TRAIL  
 O δεύτερος διεθνής αγώνας δρόμου βουνού διοργανώνεται και φέτος στην ευρύτερη περιοχή του Λεπετύμνου με εκκίνηση και τερματισμό στον Μόλυβο. Ο αγώνας διοργανώνεται από τον Φορέα Τουρισμού Μολύβου με την συνεργασία και την υποστήριξη της ΕΤΑΛ, της Περιφέρειας Β. Αιγαίου, του Δήμου Λέσβου, του Επιμελητηρίου Λέσβου, του ΣΕΓΑΣ και του Lesvos Ride. Περισσότερα στο www.lesvostrail.com
Θα υπάρξουν και άλλες εκδηλώσεις που θα διοργανωθούν ή θα έχουν την υποστήριξη του  Φορέα Τουρισμού Μολύβου που θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα.