Ένα νέο και πολλά υποσχόμενο πρόσωπο της ελληνικής μουσικής σκηνής είναι ο Λέσβιος τραγουδοποιός και ερμηνευτής Αλέξανδρος Καζάζης, ο οποίος συνεχίζει με σταθερά βήματα να διαμορφώνει τη δική του ξεχωριστή μουσική ταυτότητα.
Ο Αλέξανδρος παρουσιάζει το νέο του single με τίτλο «Δροσοσταλιά», ένα φωτεινό και καλοκαιρινό τραγούδι που κινείται μουσικά ανάμεσα στο έντεχνο και τη σύγχρονη pop, με διακριτικές country αναφορές, μέσα από ήχους όπως το banjo και η φυσαρμόνικα.
Η «Δροσοσταλιά» μιλά για τη νιότη, τις αυθόρμητες στιγμές, τον έρωτα και εκείνες τις μικρές καθημερινές εμπειρίες που, χωρίς να το καταλαβαίνουμε, μετατρέπονται σε πολύτιμες αναμνήσεις. Ένας πρωινός καφές, ένα βλέμμα στο λεωφορείο, μια νύχτα γύρω από μια φωτιά με μια κιθάρα, ένας αυθόρμητος έρωτας και μια πόλη που ξημερώνει γίνονται εικόνες ενός τραγουδιού γεμάτου νοσταλγία, αλλά και αισιοδοξία.
Τους στίχους, τη μουσική και την ερμηνεία υπογράφει ο ίδιος ο Αλέξανδρος Καζάζης, ενώ την ενορχήστρωση μοιράζεται με τον Περικλή Καλούμενο. Ο ίδιος παίζει κιθάρες, ενώ ο Περικλής Καλούμενος έχει αναλάβει τα κρουστά, τις ηχογραφήσεις, τις μίξεις και το mastering. Η φωτογραφία του εξωφύλλου είναι του Βασίλη Καζάζη.
Από τη Λέσβο στην αθηναϊκή μουσική σκηνή
Ο Αλέξανδρος Καζάζης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, διατηρώντας όμως καταγωγή από τη Λέσβο, έναν τόπο με ιδιαίτερη μουσική παράδοση και σημαντική παρουσία στον ελληνικό πολιτισμό.
Η σχέση του με τις τέχνες ξεκίνησε από πολύ μικρή ηλικία, ενώ φοίτησε στο Μουσικό Σχολείο Αλίμου. Το 2017 ξεκίνησε τις σπουδές του στη Σχολή Μουσικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και παράλληλα άρχισε τις ζωντανές εμφανίσεις του σε σκηνές της Αθήνας.
Το 2021 ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Εθνικό Ωδείο, αποκτώντας δίπλωμα στην κιθάρα, ενώ το 2023 απέσπασε το 1ο βραβείο στον πανελλήνιο διαγωνισμό κιθάρας «Musicarte», που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Σήμερα συνεχίζει τις σπουδές του στη σύνθεση.
Τον Μάρτιο του 2025 κυκλοφόρησε από τη Formiggart το πρώτο του single, «Χάνεσαι», σε στίχους και μουσική του ίδιου.
Με μουσικές επιρροές που εκτείνονται από το έντεχνο και το ροκ μέχρι το λαϊκό, το ρεμπέτικο και την παραδοσιακή μουσική, ο Αλέξανδρος Καζάζης επιχειρεί να δημιουργήσει ένα προσωπικό ύφος, συνδυάζοντας την τραγουδοποιία με σύγχρονους ήχους.
Η «Δροσοσταλιά» αποτελεί ένα ακόμη βήμα στην μέχρι σήμερα πορεία του και επιβεβαιώνει πως πρόκειται για έναν νέο, ταλαντούχο και πολλά υποσχόμενο Λέσβιο δημιουργό, που αξίζει να παρακολουθήσουμε στα επόμενα μουσικά του βήματα.
Το νέο single κυκλοφορεί ψηφιακά από τη Formiggart και είναι διαθέσιμο στις μεγαλύτερες μουσικές πλατφόρμες.







