Η μεγάλη γιορτή της γαστρονομίας ξεκίνησε! Ο κόσμος του περιοδικού Γαστρονόμος ζωντανεύει για πρώτη φορά σε ένα φεστιβάλ που φιλοδοξεί να μείνει στην ιστορία. Από το πρωί, οι καλεσμένοι καταφθάνουν στην Πειραιώς 260, εκεί όπου οι μυρωδιές από ζωντανές φωτιές και φρεσκοψημένα πιάτα αγκαλιάζουν τον χώρο και δίνουν το σήμα πως η καρδιά της ελληνικής γεύσης χτυπά εδώ.
Η Γειτονιά του Γαστρονόμου
Στην Αυλή, τη Γειτονιά του Γαστρονόμου, η ομάδα των Nomade et Sauvage ψήνει ασταμάτητα πάνω από τις φωτιές, δημιουργώντας εικόνες που θυμίζουν παλιό ελληνικό πανηγύρι αλλά με τη φινέτσα της σύγχρονης γαστρονομίας. Δίπλα τους, οκτώ βραβευμένα εστιατόρια από κάθε γωνιά της Ελλάδας σερβίρουν αποκλειστικά για το φεστιβάλ τα πιο αναγνωρίσιμα πιάτα τους, ενώ κορυφαίοι σεφ παραδίδουν μαθήματα ελληνικής μαγειρικής μπροστά σε ένα κοινό που διψά να μάθει τα μυστικά τους.
Η μουσική γεμίζει τον χώρο, τα περίπτερα των χορηγών παρουσιάζουν ξεχωριστά προϊόντα, και η ατμόσφαιρα είναι αυτή μιας μεγάλης γιορτής όπου όλοι μοιράζονται γεύσεις, ιστορίες και εμπειρίες.
Food Talks – Οι συζητήσεις που εμπνέουν
Στη Σκηνή Δ, οι Food Talks συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον: γνωστοί σεφ, οινοποιοί και δημοσιογράφοι γαστρονομίας συζητούν για το κρασί, το φαγητό, την παράδοση και το μέλλον της ελληνικής κουζίνας. Είναι η στιγμή που οι λέξεις γίνονται γεύσεις και οι ιδέες ταξιδεύουν από το χαρτί του περιοδικού στο ζωντανό τραπέζι.
Το μεγάλο αποκορύφωμα
Το φεστιβάλ κορυφώνεται με μια σπάνια στιγμή: περισσότεροι από 30 σπουδαίοι σεφ και ζαχαροπλάστες μαγειρεύουν ταυτόχρονα για τους καλεσμένους, μετατρέποντας την εμπειρία σε μια ανεπανάληπτη γιορτή γεύσεων. Εδώ, η ελληνική δημιουργικότητα συναντά την παράδοση, και το αποτέλεσμα είναι ένα τραπέζι που γιορτάζει την ίδια τη γαστρονομική ψυχή της χώρας.
Τα Βραβεία Ποιότητας του Γαστρονόμου 2025
Μέσα σε αυτή τη γιορτινή ατμόσφαιρα, τα Βραβεία Ποιότητας του Γαστρονόμου 2025 δίνουν τη δική τους λάμψη. Ελληνικά προϊόντα που ξεχωρίζουν για την ποιότητα και τον χαρακτήρα τους πιστοποιούνται και αναδεικνύονται, φέρνοντας στο προσκήνιο την αριστεία της ελληνικής παραγωγής. Είναι η στιγμή που ο παραγωγός, ο δημιουργός και το προϊόν του παίρνουν την αναγνώριση που αξίζουν.
Ο Γαστρονόμος – Η φωνή της ελληνικής γεύσης
Πίσω από όλα αυτά βρίσκεται το περιοδικό Γαστρονόμος, το μεγαλύτερο και πιο έγκυρο περιοδικό γαστρονομίας στην Ελλάδα. Με αποστολές σε όλη τη χώρα, με άρθρα που αναδεικνύουν τις γεύσεις, τις ιστορίες και τους ανθρώπους που τις δημιουργούν, με έρευνες, συνταγές και αφιερώματα, ο Γαστρονόμος έχει εδώ και χρόνια καταφέρει να συνδέσει το κοινό με την ελληνική γαστρονομική κουλτούρα.
Σήμερα, το περιοδικό βγαίνει από τις σελίδες του, φοράει τα γιορτινά του και συστήνει σε όλους – μέσα από ένα ζωντανό φεστιβάλ – το πλούσιο παρόν και το συναρπαστικό μέλλον της ελληνικής κουζίνας.