Ο Γ. Καριοφύλλης κάνει το καλύτερο promo για τη λεσβιακή Αρώνια

Συντάκτης: Μοιραστείτε το:

Ο Γιώργος Καριοφύλλης ιδιοκτήτης της ομώνυμης φάρμας που βρίσκεται στο ορεινό χωριό Λεπέτυμνος της Λέσβου και ο πρώτος  καλλιεργητής Αρώνιας στο νησί πρωτοπορεί ξανά διαφημίζοντας το το μοναδικό προϊόν του με έναν πανέξυπνο τρόπο. Εκτός από τη φροντίδα των πανέμορφων ζώων της φάρμας ο Γιώργος αγαπά τα ταξίδια. Σε κάθε ταξίδι του παίρνει μαζί του προϊόντα αρώνιας όχι μόνο για να τα καταναλώσει αλλά και με σκοπό να ταξιδέψει τη λεσβιακή αρώνια σε όλο τον κόσμο! Σε κάθε μέρος που επισκέπτεται η αρώνια είναι μαζί του! Η στιγμή αποτυπώνεται με μια φωτογραφία όπου η πρωταγωνίστρια κρύβεται σε μια όμορφη συσκευασία… Από τη Σιγκαπούρη στα βάθη της Ερήμου και από την Ευρώπη στα αχανή ασιατικά δάση η λεσβιακή αρώνια αφήνει το στίγμα της!

Ο Γιώργος Καριοφύλλης έκανε το όραμά του πραγματικότητα όταν τελείωσε τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου στη Ρόδο κι αποφάσισε να επιστρέψει στα πατρογονικά του εδάφη και να ξεκινήσει αυτό που είχε όνειρο από μικρός: μια φάρμα με διάφορα είδη ζώων, όπως ελάφια, αγριοπρόβατα, κατσικάκια νάνους, παγώνια, φασιανούς κλπ.

Το όραμα ξεκίνησε το 2013, όπου έγιναν οι πρώτες εγκαταστάσεις, αγοράστηκαν τα πρώτα ζώα, αλλά ξεκίνησε και η καλλιέργεια της αρώνιας. Η αρώνια ανήκει σ’ ένα από τα θρεπτικότερα φυτά, τα λεγόμενα “superfoods” και κατέχει την πρώτη θέση στη διεθνή κλίμακα των φαρμακευτικών φυτών!

Ο καρπός της αρώνιας επεξεργάζεται στη φάρμα και υπάρχει διαθέσιμος σε μορφή μαρμελάδας, αποξηραμένου καρπού, νωπού ή κατεψυγμένου (ανάλογα την εποχή) και τσαγιού. Προς το παρόν βέβαια, γιατί κάθε χρόνο εμπλουτίζετε η φάρμα με ένα επιπλέον προϊόν από τον καρπό της αρώνιας.

“Στη φάρμα Καριοφύλλη μπορείτε να έρθετε σε επαφή με τα διάφορα ζώα που συνυπάρχουν αρμονικά μεταξύ τους, να τα ταΐσετε αλλά και να μάθετε τις συνήθειές τους (αναπαραγωγή, πως ζουν στο φυσικό τους περιβάλλον, διατροφή), κάτι το οποίο είναι πολύ σημαντικό και ενδιαφέρον για τους μεγάλους αλλά κυρίως για τα παιδιά. Αυτός είναι και ένας λόγος που επισκέπτονται τη φάρμα μας σχολεία αλλά και σύλλογοι!

Φεύγοντας μπορεί να πάρει κάποιος μαζί του από τη φάρμα φρέσκα αυγουλάκια, αγνό μέλι αλλά και προϊόντα Bio Aronia Lesvos!”

Προηγουμενο αρθρο

Ένα σχολείο-έργο τέχνης 92 ετών, χτυπημένο από τον Εγκέλαδο-Αυτοψία από τον Τ. Βέρρο

Επομενο αρθρο

Λίγο πριν πετάξουν για Βρυξέλλες κάνουν μια στάση στο Teriade