Έφυγε… το σήμα κατατεθέν της Προκυμαίας !

Συντάκτης: Μοιραστείτε το:

Ο πιστός Φώτης !!

Ποιος δεν ήξερε το Φώτη, το συμπαθές τρίποδο αδέσποτο που τριγυρνούσε στις γειτονιές του κέντρου.

Ακόμα και η αναπηρία του  δεν του στεκόταν ποτέ εμπόδιο για να κάνει τις αταξίες του σαν σκυλί, να κυνηγήσει γάτες στο πάρκο της Αγίας Ειρήνης ή να  τρέξει να προφτάσει τις αγέλες των αδέσποτων  για να «βολτάρουν» στην Προκυμαία.

Ο Φώτης ήταν αγαπητός από όλους. Από μικρούς και μεγάλους. Σύχναζε όπου αισθανόταν ασφάλεια και κυρίως εκεί  που του πρόσφεραν χάδια κι όχι απαραιτήτως φαγητό… Ήταν ένας ελεύθερος αδεσποτάκος  που όσες οικογένειες κι αν είχαν βρεθεί να τον υιοθετήσουν εκείνος επέμενε να παραμένει στο δρόμο και τα στέκια του.

Έζησε 14 χρόνια ελεύθερος και πέθανε σε ένα σπίτι ανθρώπου που τον αγαπούσε και του πρόσφερε όλη τη φροντίδα που χρειαζόταν, αφού τον τελευταίο καιρό  δεν μπορούσε να περπατήσει.

Η φωτογραφία είναι από το 2011, όταν μέλη του Φιλοζωικού συλλόγου Λέσβου τον κράτησαν στο κέντρο περίθαλψης για να μην ακολουθήσει τους πιστούς τον δεκαπενταύγουστο στην Αγιάσο .. Κάτι που έκανε πάντα με ιδιαίτερη πίστη και προσήλωση. Δικαίως λοιπόν, ο Φώτης ήταν ένας από τους πιο πιστούς σκύλους. Άλλωστε το αποδείκνυε περίτρανα σε κάθε πανηγύρι…

Προηγουμενο αρθρο

Φωτής Ξύδας: Όλα έχουν τα όρια τους …

Επομενο αρθρο

Στη Λέσβο ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Σμύρνη