Ο Δημήτρης Γέρος φιλοτεχνεί την αφίσα του 18ου Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Αίγινας

Προβολή του ντοκιμαντέρ «ΟΒΙΛ και ΟΥΣΜΑΝ» στις 22 Αυγούστου

Η Τέχνη συναντά τον Ανθρωπισμό στην καρδιά του Αυγούστου, στο κτήμα Κολλάτου.

Μια αφίσα που μιλά χωρίς λόγια

Ο διεθνούς φήμης εικαστικός Δημήτρης Γέρος υπογράφει την αφίσα του 18ου Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Αίγινας, προσδίδοντας με την εικαστική του ματιά κύρος και αισθητική αξία στη διοργάνωση. Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί από 1 έως 30 Αυγούστου 2025, στο φιλόξενο Κτήμα Κολλάτου, και αναμένεται να προσελκύσει φιλότεχνους και σινεφίλ από όλη την Ελλάδα.


Προβολή του ντοκιμαντέρ «ΟΒΙΛ και ΟΥΣΜΑΝ» – Μια ιστορία επιβίωσης και ελπίδας

Στις 22 Αυγούστου, το φεστιβάλ φιλοξενεί μια ιδιαίτερη προβολή: το ντοκιμαντέρ «ΟΒΙΛ και ΟΥΣΜΑΝ» του ίδιου του Γέρου, που καταγράφει με συγκλονιστικό τρόπο την πορεία δύο νεαρών μεταναστών από τη Μόρια. Το έργο πρωτοπαρουσιάστηκε στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης το 2020, και από τότε έχει ταξιδέψει σε πολλά διεθνή φεστιβάλ, αποσπώντας διθυραμβικές κριτικές.

Το φιλμ αποτελεί ένα ισχυρό καλλιτεχνικό σχόλιο πάνω στην προσφυγική κρίση, και μια υπενθύμιση της ανάγκης για ανθρωπιά και ενσυναίσθηση. Η ιστορία των ΟΒΙΛ και ΟΥΣΜΑΝ δεν αφήνει κανέναν αδιάφορο – ούτε το κοινό, ούτε τους κριτικούς.


Εισαγωγή από τον Νίνο Μικελίδη

Την προβολή θα προλογίσει ο καταξιωμένος κριτικός κινηματογράφου Νίνος Μικελίδης, προσφέροντας στο κοινό μια σύντομη αλλά ουσιαστική ανάλυση του φιλμ και της σημασίας του. Η παρουσία του ενισχύει τον διάλογο που προκαλεί το ντοκιμαντέρ και προσθέτει βάθος στην εμπειρία της προβολής.


Το φεστιβάλ ως σημείο πολιτιστικής συνάντησης

Το Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Αίγινας έχει καθιερωθεί ως ένας θεσμός πολιτισμού και ποιότητας, και φέτος δείχνει ξανά γιατί αξίζει την προσοχή μας. Η συνεργασία με τον Δημήτρη Γέρο, η παρουσία σημαντικών προσωπικοτήτων του χώρου, και οι επιλεγμένες προβολές συνθέτουν ένα πρόγραμμα με αισθητική, κοινωνική και καλλιτεχνική βαρύτητα.


Γιατί αξίζει να είστε εκεί

  • Η ευκαιρία να δείτε το «ΟΒΙΛ και ΟΥΣΜΑΝ» σε έναν ανοιχτό χώρο, υπό το φως του ελληνικού καλοκαιριού.
  • Η αίσθηση ότι συμμετέχετε σε έναν διάλογο για το σήμερα, μέσα από την τέχνη.
  • Η γνωριμία με το έργο ενός σπουδαίου Έλληνα καλλιτέχνη που δεν φοβάται να αγγίξει δύσκολα θέματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΜΥΤΙΛΗΝΗ ΚΑΙΡΟΣ
Best Cleaning Service in Dubai