Ο Αλέξανδρος Παπανδρέου μαθαίνει τα μυστικά του τυριού απ’ τον κυρ Στέλιο!

Συντάκτης: Μοιραστείτε το:

Ο Αλέξανδρος Παπανδρέου  αξιοποιεί στο έπακρο την παρουσία του στη Λέσβο, με αφορμή το Lesvos Food Fest! Εδώ μαθαίνει τα μυστικά της τυροκομικής από τον κ. Στέλιο, έναν ντόπιο βοσκό.

“Ο Κύριος Στέλιος είναι βοσκός, και μάγειρας στο πανηγύρι.
Μου είπε ότι η καλή κουζίνα θέλει απλά, καλά, και αγνά υλικά.
Και πολύ αγάπη.
Ε ναι έτσι είναι Κύριε Στέλιο μου όσο πιο απλά τόσο πιο καλά.”

Σήμερα Αλέξανδρος Παπανδρέου μας προσκαλεί για live μαγειρέματα μαζί με τον Αγροτουριστικό Συνεταιρισμό Γυναικών Αγίας Παρασκευής «η Σελάδα». Το ελαιόλαδο, η καπιράδα, τα θαλασσινά θα έχουν την τιμητική τους, ενώ οι συνταγές παρουσιάζονται σε παραδοσιακά πήλινα σκεύη. Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί από συζητήσεις, ιδέες και προτάσεις για το επόμενο Lesvos Food Fest.

Ακόμη και όταν δεν μαγειρεύει όμως  ο Αλέξανδρος στο νησί… παρακολουθεί άλλους σεφ να μαγειρεύουν!

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων του 2ου Lesvos Food Fest μας υποδέχτηκε το βιβλιοπωλείο Book and Art που παρουσίασε βιβλιομαγειρέματα με τον Κωστή Κωστάκη, ο οποίος παρουσίασε πίτες, ζύμες και μυρωδάτες γεμίσεις από όλη την Ελλάδα από το βιβλίο του «Πίτες από Χέρι» των εκδόσεων Ψυχογιός. 

Ο Κρητικός σεφ πάντρεψε διαφορετικές κατηγορίες ζυμαριών από όλη την Ελλάδα με το Λεσβιακό λαδοτύρι, τη φέτα, την γραβιέρα, το ανθότυρο, το κεφαλοτύρι, τη μυτζήθρα, τον παστουρμά και δημιούργησε γκιουζλεμέδες, παραδοσιακές πίτες από Σκόπελο, Αλόνησο, Κρήτη και πιροσκί με ευφάνταστες γεμίσεις. Μας προέτρεψε να ξαναβάλουμε τις πίτες στην καθημερινή μας διατροφή και να μη διστάσουμε να πειραματιστούμε. Ένας υπέροχος άνθρωπος, ένα καταπληκτικό βιβλίο γραμμένο με αγάπη για την παράδοση και τις γεύσεις, που γνωρίσαμε από τις γιαγιάδες μας. 

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου και η δημοσιογράφος γεύσης Ιωάννα Σταμούλου οι οποίοι δοκίμασαν τις πίτες μαζί με κοινό και επισκέπτες της Κομνηνάκη.   

 Ο Κωστής Κωστάκης θα παραμείνει για λίγες μέρες ακόμη στο νησί μας και θα παρακολουθήσει τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν σήμερα Τετάρτη 11 Ιουλίου στο Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς και θα παρουσιάσει μαγειρέματα με τον Αλέξανδρο Παπανδρέου ενώ θα είναι μαζί μας και στα παιδικά μαγειρέματα που θα πραγματοποιηθούν στο Μόλυβο.

Προηγουμενο αρθρο

“H αποφασιστική στιγμή” του Ανρί Καρτιέ Μπρεσόν- Στο Μουσείο Τεριάντ

Επομενο αρθρο

Post: “Είναι ανάγκη να περιγράψουμε τον κόσμο μας”, by Όλγα Χιώτη