«Νήσος Σάμος»: Σε διερεύνηση το περιστατικό με το σύστημα καταιονισμού

Το περιστατικό σημειώθηκε σε δρομολόγιο από Πειραιά προς Μυτιλήνη – Σε διερεύνηση από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης

Να σημειωθεί ότι το Politikalesvos.gr ήταν το πρώτο μέσο που ανέδειξε το συμβάν, μετά από καταγγελτικό βίντεο που απέστειλε επιβάτης, ο οποίος ταξίδευε εκείνη την ώρα με το πλοίο και κατέγραψε την κατάσταση που επικράτησε κατά τη διάρκεια του δρομολογίου. Στο βίντεο αποτυπωνόταν η αναστάτωση που προκλήθηκε στον χώρο των επιβατών, με τους ταξιδιώτες να προσπαθούν να αντιληφθούν τι ακριβώς είχε συμβεί μετά την ενεργοποίηση του συστήματος καταιονισμού ύδατος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Τις μεσημβρινές ώρες της Κυριακής, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Μυτιλήνης κατόπιν δημοσίευσης βίντεο σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, για περιστατικό ενεργοποίησης του συστήματος καταιονισμού ύδατος (sprinklers) εντός του Ε/Γ-Ο/Γ «ΝΗΣΟΣ ΣΑΜΟΣ» Ν.Π. 12396, το οποίο έλαβε χώρα την 24/04/2026, κατά τη διάρκεια εκτέλεσης προγραμματισμένου δρομολογίου από τον λιμένα Πειραιά προς τον λιμένα Μυτιλήνης. Συγκεκριμένα, το σύστημα ενεργοποιήθηκε στον πρυμναίο χώρο επιβατών του καταστρώματος 7 μετά από θραύση του γυάλινου φιαλιδίου στο ακροφύσιο της κεφαλής οροφής (sprinkler).

Από το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων (ΤΚΕΠ) διενεργήθηκε έλεγχος, κατά τον οποίο διαπιστώθηκε η ορθή επαναφορά του συστήματος πίεσης στην αρχική του κατάσταση, ενώ πραγματοποιήθηκε δοκιμή λειτουργίας του, με ικανοποιητικά αποτελέσματα. Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης έχει προβεί στη διερεύνηση του συμβάντος για την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΜΥΤΙΛΗΝΗ ΚΑΙΡΟΣ