Νέος πρόεδρος ο Στέλιος Μπουτάρης στο Σύνδεσμο Ελληνικού Οίνου

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο στο Σύνδεσμο Ελληνικού Οίνου αναδείχθηκε από την ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση του.

Την ετήσια τακτική, εκλογική αυτή τη φορά, Γενική του Συνέλευση πραγματοποίησε διαδικτυακά ο Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου την Πέμπτη 22 Μαΐου 2025 όπου παρουσιάστηκαν τα πεπραγμένα των δύο τελευταίων ετών.

Το Νέο Διοικητικό Συμβούλιο που αναδείχθηκε από τις εκλογές της 22ας Μαΐου στη Γενική Συνέλευση είναι το εξής:

Πρόεδρος : Μπουτάρης Στέλιος

Αντιπρόεδροι : Κεχρής Στέλιος

Τριανταφυλλοπούλου Μαίρη

Γεν. Γραμματέας : Ζαχαρίας Νίκος

Έφορος : Κίσσας Δημήτρης

Μέλη : Αθανασόπουλος Τάσος

Ακριώτου Κική

Βαμβακούσης Πέτρος

Ζαχαριουδάκης Στέλιος

Μπαζίγος Κώστας

Παρπαρούση Δήμητρα

Σπυροπούλου Κωνσταντίνα

Τσιλιλής Κώστας

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΟ αποτελείται από δεκατρία μέλη, τα επτά μέλη εκλεγμένα απευθείας από τα μέλη του οινοποιούς και έξι μέλη τα οποία ορίζονται από κάθε μία από τις έξι Περιφερειακές Οργανώσεις οινοπαραγωγών της Χώρας την οποία εκπροσωπούν.

Ο κ. Στέλιος Μπουτάρης ο οποίος εξελέγη για πρώτη φορά Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου ακολουθώντας τα βήματα του πατέρα του Γιάννη αλλά και του παππού του Στέλιου, οι οποίοι υπήρξαν ιδρυτικά μέλη του Συνδέσμου και διετέλεσαν Πρόεδροι για αρκετές θητείες ο κάθε ένας τους, δήλωσε ότι η εκλογή του είναι η μεγάλη τιμή για εκείνον και ευχαρίστησε θερμά τους συναδέλφους του για την εμπιστοσύνη.

Τόνισε ότι το ελληνικό κρασί βρίσκεται στην καλύτερη στιγμή του ιστορικά διεθνώς και ότι έχει θεμελιώσει μια δυναμική αναγνωρισιμότητα και γνώση που του ανοίγει δρόμους καθιέρωσης σε επιδραστικές αγορές και ευκαιρίες διείσδυσης σε ανερχόμενες.

Υπογράμμισε ταυτόχρονα ότι οι προκλήσεις είναι πολλές και σύνθετες εκτός αλλά και εντός συνόρων. Δασμοί, αντιαλκοολική εκστρατεία που συχνά έχει το κρασί στο επίκεντρο, αγορές και καταναλωτές που αλλάζουν συνήθειες και συμπεριφορές, ενώ η κλιματική αλλαγή βγάζει στην επιφάνεια αδυναμίες όπως η παρωχημένη νομοθεσία και η ανάγκη αλλαγής πρακτικών και νοοτροπιών για τη βιωσιμότητα της ελληνικής αμπελουργίας. Τέλος, σημείωσε ότι «το ελληνικό κρασί έχει ανάγκη την επιτυχία του καθένα μας και ότι μόνο μέσα από τη συνεργασία θα γίνει διαχρονικά επίκαιρο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΜΥΤΙΛΗΝΗ ΚΑΙΡΟΣ