Νέοι υποψήφιοι μιλούν για την συμμετοχή τους στις εκλογές

Συντάκτης: Μοιραστείτε το:

Μυρσίνη Ρουμελιώτου υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με το ψηφοδέλτιο του Φωτή Ξύδα

Γιατί υποψήφια δημοτική σύμβουλος;

Γιατί θεωρώ πως είναι καιρός η Τοπική Αυτοδιοίκηση του τόπου μας να στελεχωθεί από άτομα με γνώση στο αντικείμενο και σύγχρονες ιδέες. Στα πλαίσια των σπουδών μου έχω ασχοληθεί με την Τοπική Ανάπτυξη και εδώ και χρόνια ζηλεύω άλλους δήμους της Ελλάδας και του εξωτερικού που έχουν αναδειχθεί σε πρότυπους δήμους και παραδείγματα προς μίμηση. Πάντα αναρωτιόμουν «γιατί όχι και ο δικός μας Δήμος;» Ένα τέτοιο όραμα έχω και για το Δήμο Λέσβου. Έχω κάθε διάθεση και είμαι αποφασισμένη να αγωνισθώ για να το επιτύχω.

Και γιατί με τον Αδέσμευτο Συνδυασμό του κ. Ξύδα;

Ο κ. Ξύδας είναι μία προσωπικότητα με διεθνή εμπειρία. Τόσο οι ιδέες του όσο και η πολυετής πείρα του και η επιτυχημένη πορεία του στο εξωτερικό αποτελούν εγγύηση για την αναβάθμιση του νησιού μας και την ανάπτυξή του σε όλα τα επίπεδα.

 Τι προτίθεστε να κάνετε αν εκλεγείτε;

Κατά τη γνώμη μου, καμία τοπική κοινωνία δεν μπορεί να αναπτυχθεί χωρίς την ενεργό συμμετοχή και τη δραστηριοποίησή των δημοτών της. Οραματίζομαι μία ευαισθητοποιημένη τοπική κοινωνία, με έντονη συμμετοχή των πολιτών και κοινωνική αλληλεγγύη. Εκείνο που προέχει είναι η βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής του κάθε δημότη όχι μόνο με έργα υποδομής αλλά και μέσω καινοτόμων προγραμμάτων κοινωνικής πρόνοιας με την αξιοποίηση και της τεχνολογίας (π.χ. τηλεϊατρικής για τους ηλικιωμένους, τηλεπρόνοιας για τα ΑΜΕΑ, e-KΕΠ για τους δημότες των απομακρυσμένων περιοχών κτλ.). Προσωπικά, σε περίπτωση συμμετοχής μου στο Δημοτικό Συμβούλιο μπορώ να συμβάλω με τις γνώσεις μου στον τομέα της Κοινωνικής Πολιτικής μεταφέροντας καλές πρακτικές επιτυχημένων Δήμων που έχω μελετήσει.

Και πώς θα τα επιτύχετε αυτά;

Η αλήθεια είναι οι καλές προθέσεις και υποσχέσεις μόνο δεν αρκούν. Χρειάζεται σωστός σχεδιασμός, συντονισμός και συνεργασία όλων των τοπικών φορέων για το καλό του τόπου. Είναι επίσης σημαντική η ουσιαστική αξιοποίηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων σε προγράμματα βιώσιμου και όχι εφήμερου χαρακτήρα. Πάνω από όλα, απαιτείται πολλή δουλειά, αφοσίωση, σεβασμός στους συνδημότες και εντιμότητα. Προς το παρόν, σε μία προσπάθεια να αφουγκραστώ την άποψη των συνδημοτών μου για το Δήμο μας, έχω σχεδιάσει μια διαδικτυακή έρευνα, την οποία μπορεί κανείς να αναζητήσει στη διεύθυνση: www.surveymonkey.com/s/Lesvos .

Προηγουμενο αρθρο

Δουκάκης Καψιμάλης:Συμμετοχή για μια προσβάσιμη πόλη!

Επομενο αρθρο

Με μεγάλη συμμετοχή το πρόγραμμα ανακύκλωσης στο Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο