Οι νέοι στην αυτοδιοίκηση

Συντάκτης: Μοιραστείτε το:

Ανδρέας Καρασαρίνης :υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το ψηφοδέλτιο του Φωτή Ξύδα

Είναι η δεύτερη φορά που συμμετέχεις σε διαδικασίες της τοπικής αυτοδιοίκησης. Για ποιο λόγο συμμετέχεις και τί σκέφτεσαι για την αυτοδιοίκηση;

Είναι η δεύτερη φορά που συμμετέχω στην διαδικασία τοπικής αυτοδιοίκησης. Συμμετέχω γιατί θεωρώ ότι όλοι πρέπει να ασχολούνται με τα κοινά , πόσο μάλλον τα νέα παιδιά. Σκέφτομαι και θέλω μία διαφορετική αυτοδιοίκηση, μία αυτοδιοίκηση από ενεργούς ανθρώπους που θα προσφέρουν από όποια θέση μπορούν και από ενεργούς πολίτες που θα μπορούν να συνεισφέρουν και οι ίδιοι όπου μπορούν. Συμμετέχω γιατί είμαι ενεργός πολίτης. Το σύνθημά μου δεν είναι ότι είμαι μόνο νέος, αλλά πάνω από όλα είμαι ενεργός πολίτης. Σε δεύτερο επίπεδο, η διαδικασία αυτοδιοίκησης είναι μία διαδικασία που πραγματοποιείται κάθε 4 χρόνια, αλλά εγώ είμαι σε καθημερινή βάση στα πολιτικά δρώμενα , οπότε η συμμετοχή στις εκλογές ήταν το καθήκον μου απέναντι στους πολίτες. Η επόμενη δημοτική αρχή οφείλει να «υπογράψει» ένα συμβόλαιο με τους πολίτες συνεργασίας για να μπορέσουμε να αλλάξουμε το τοπίο του πώς βλέπουμε τον θεσμό της αυτοδιοίκησης. Δεν μπορούν μόνο οι τοπικοί αιρετοί να αλλάξουν την αυτοδιοίκηση, χρειάζεται και οι πολίτες να νιώσουν την ιδέα της προσφοράς για να υπάρξει ουσιαστική συμμετοχή στα δρώμενα της αυτοδιοίκησης.

Συμμετέχετε με τον «Αδέσμευτο Συνδυασμό» του Φωτή Ξύδα. Για ποιόν λόγο;

Συμμετέχω με μία προσωπικότητα που πολλά χρόνια έκανε περήφανο το όνομα «Λέσβος» από όπου και αν υπηρέτησε την Ελλάδα. Ο Φωτής Ξύδας δεν είναι μία μασημένη τροφή πολιτικού, είναι «καθαρός» και σε καμία των περιπτώσεων δεν είχε σχέση με κανένα «Σύστημα» πολιτικό ή αυτοδιοικητικό. Από τα παραπάνω αντιλαμβάνεστε για ποιο λόγο συμμετέχω σε αυτή την διαδικασία μαζί του. Συγχρόνως, πιστεύω στο όραμά του και γνωρίζω τις δυνατότητες που έχει ,ειδικά στο κομμάτι του τουρισμού, όπου θα μπορέσει να δώσει μία επιπλέον πινελιά ,με κομβικό σημείο στην συνεργασία με τους Τούρκους τουρίστες. Τέλος, επειδή είναι «αδέσμευτος» και «ακηδεμόνευτος» χωρίς να υποσχεθεί κάτι σε κάποιον, αναδεικνύει τον χαρακτήρα του σε σχέση με άλλους που τάζουν «λαγούς με πετραχήλια» στον βωμό της εξουσίας. Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έδωσε στήριξη στον Φωτή Ξύδα , πριν λίγες ημέρες που ήρθε. Τι έχετε να πείτε για στελέχη της Νέας Δημοκρατίας που συμμετέχουν με άλλους συνδυασμούς. Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έδωσε την στήριξη σε έναν άνθρωπο που τον σέβεται και τον πιστεύει. Μετά από αυτό δεν χρειάζεται να πω κάτι άλλο. Οι εκλογές της αυτοδιοίκησης είναι για ανεξάρτητους συνδυασμούς και ο καθένας επιλέγει όπου θέλει να συμμετέχει. Όμως , επειδή έγινε δήλωση από τον ίδιο τον Σαμαρά, πλέον θεωρώ ότι όποιος αποκλίνει, αποκλίνει από τον ίδιο τον Πρόεδρο. Θεωρώ και είναι πάγια άποψή μου, ότι όταν δεν συμφωνείς με κάποια απόφαση μέσα στο κόμμα που συμμετέχεις ή παραιτείσαι ή απέχεις από την διαδικασία, φροντίζοντας πάνω από όλα να ενημερώσεις τα όργανα για τις προθέσεις σου.

Πες μας μερικές σκέψεις για την αυτοδιοίκηση.

Θα πρέπει να αλλάξει ριζικά το σκηνικό της αυτοδιοίκησης. Είδαμε ότι επί 30 χρόνια γίνονταν party και στην αυτοδιοίκηση. Αυτά πρέπει να τελειώσουν και θα τελειώσουν. Ο κόσμος και η κοινωνία θέλει ανθρώπους που να μπορούν με την τεχνογνωσία τους να βοηθήσουν τον τόπο τους .Θέλει ανθρώπους ενεργούς με όρεξη για δουλειά, με όραμα για την Λέσβο, με την θέληση να σηκώσουν τα μανίκια στον βωμό της προσφοράς. Η εποχή που κάποιος έπαιρνε μία θέση τυπολατρικά πρέπει να τελειώσει. Πρέπει ο κόσμος να αντιληφθεί την θέση του στην αυτοδιοίκηση και οι επόμενοι αυτοδιοικητικοί να αντιληφθούν τι πρέπει να κάνουν. Λάθη δεν πρέπει να γίνουν και χρόνος δεν πρέπει να χαθεί. Θα πρέπει να υπάρξει πρόγραμμα, οργανόγραμμα, προτάσεις, λύσεις, αξιολόγηση και αποτελέσματα. Τέλος, συμμετέχω ως νέος ενεργός πολίτης, όχι απλά ως νέος.

Δεν γεννήθηκες στην Λέσβο, όμως συμμετέχεις στα δρώμενα της. Υπάρχει κόσμος που θεωρείς ότι αντιδρά με αυτό ;

Δεν γεννήθηκα στην Λέσβο, ήρθα εδώ το 2003 ως φοιτητής και την αγάπησα με όλη μου την καρδιά. Τέλειωσα το πτυχίο και μεταπτυχιακό , υπηρέτησα το στρατιωτικό μου και συγχρόνως είμαι 11, 5 χρόνια παρών στο νησί. Θεωρώ ότι αν κάποιος το θεωρεί ως μειονέκτημα ότι δεν είμαι Λέσβιος στα χαρτιά, τότε δεν μπορώ να του το αλλάξω. 11, 5 χρόνια συμμετέχω σε όλες τις εκλογικές διαδικασίες μα το κυριότερο συμμετέχω κάθε μέρα στα δρώμενα του νησιού. Η πολιτική δεν είναι κάθε 4 χρόνια. Είναι νοοτροπία και φιλοσοφία ζωής. Όποιος ενασχολείται με αυτή σε ημερήσια βάση είναι καλά μέσα του. Μην αγνοείτε ότι όπου και αν πήγα σε πανεπιστημιακές, πολιτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις στην Ελλάδα, πήγα εκπροσωπώντας το νησί της Λέσβου. Θεωρώ ότι όποιος το χρησιμοποιεί εναντίων μου ή κάτι έχει να κρύψει ή κάτι έχει να φοβηθεί.

 

Ο Ανδρέας Καρασαρίνης είναι απόφοιτος του τμήματος Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου και του μεταπτυχιακού τίτλου Σπουδών «Ευρωπαϊκές Κοινωνίες και Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση».

Ασχολείται επαγγελματικά με εκδόσεις και διαφημίσεις, καθώς ήταν συνιδρυτής και εκδότης  της εφημερίδας AegeanUniversityPressμε μία ομάδα φοιτητών την διετία 2009-2011, ήταν μέλος του εμπορικού τμήματος της ΑΕΛΚ στην διετή επιτυχημένη προσπάθεια για την άνοδό της στην SuperLeague (2011-2013) , είναι συνιδρυτής και εκδότης μαζί με νέους ανθρώπους της εφημερίδας YouthVoiceκαι τέλος συνιδρυτής του πρώτου εμπορικού ψηφιακού ηλεκτρονικού οδηγού της Λέσβου.(www.myg.gr).

Είναι ενεργό μέλος πολλών εθελοντικών οργανώσεων και συμμετέχει σε πολλά συνέδρια και ημερίδες του Πανεπιστημίου Αιγαίου, είτε συμμετέχοντας στην οργανωτική επιτροπή, είτε απλά ως παρευρισκόμενος.

Γνωρίζει Αγγλικά  Γαλλικά ,και έχει άριστη γνώση στους υπολογιστές.

Είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ για δεύτερη συνεχόμενη φορά και Περιφερειάρχης της ΟΝΝΕΔ για το Βόρειο Αιγαίο.

Στο παρελθόν υπήρξε Γραμματέας της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Μυτιλήνης(2005-2007), Τομεάρχης Οργανωτικού της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Αιγαίου(2007-2009), Υπεύθυνος ΤΟΣΥΝ Βορείου Αιγαίου για την ΟΝΝΕΔ(2008) και Τομεάρχης της Νέας Δημοκρατίας για την Λήμνο το 2013-2014.

Είναι η δεύτερη φορά που συμμετέχει σε τοπικές αυτοδιοίκησης , καθώς η πρώτη ήταν το 2010.

Τηλ Επικ:6937817053

Mail:karasarinisandreas@hotmail.com

Fb : https://www.facebook.com/karasarinis.andreas1

Twitter : https://twitter.com/karasarinisandr

Προηγουμενο αρθρο

Η επομένη των εκλογών

Επομενο αρθρο

 Για Δήμαρχο και Περιφερειάρχη «Αναμείνατε ολίγον τι…»