Search

Νέα ντοκουμέντα προς την Δικαιοσύνη σχετικά με το “Navagiogate” της Ζακύνθου

Όλα άρχισαν στις 7 Μαΐου 2014, όταν ο Γεώργιος Ν. Χάρος πούλησε στην (σχετιζόμενη με τον εμίρη του Κατάρ) εταιρεία real estate Pimana S.A. έκταση 14.387,40 στρ. στη βορειοδυτική Ζάκυνθο. Μια έκταση που απλωνόταν σε τέσσερα χωριά, Εξωχώρα, Μαριές, Αναφωνήτρια και Βολίμες, και που ο ίδιος διατεινόταν ότι του ανήκε με βάση ένα διάταγμα της Ενετικής Πολιτείας του 1783. Η αγοραπωλησία αυτή πήρε αμέσως τον ευφάνταστο τίτλο «Επένδυση του εμίρη του Κατάρ» και είχε ήδη ανοίξει τον ασκό του Αιόλου…

Θα πει κάποιος: «Και πού είναι το πρόβλημα, βρε παιδιά; Ένας ιδιώτης πούλησε γη σε μια εταιρεία». Εκεί ακριβώς βρίσκεται το πρόβλημα: Από τη γη που πούλησε του ανήκουν μόνο 79 στρ. καλλιέργειες και περίπου 1.000 στρ. δάσος – όλα μόνο στο χωριό Αναφωνήτρια. Τα υπόλοιπα 13.000 στρ. (δεν τη λες και αμελητέα έκταση) ανήκαν και ανήκουν στους κατοίκους της περιοχής, στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου των Κρημνών και στις κοινότητες Μαριών και Αναφωνητρίας, ως κοινοτικοί βοσκότοποι. Και μια λεπτομέρεια, που δείχνει το… επιχειρηματικό δαιμόνιο του Γ. Χάρου: τα δικά του 79 στρ. δεν τα συμπεριέλαβε στην πώληση (no comment).

Είναι μια υπόθεση που θα μπορούσε άνετα να συνοψιστεί στην πρόταση «Έχω ένα πρόβλημα για κάθε σου λύση». Και οι λόγοι είναι πολλοί γι’ αυτό: το ιδιόμορφο ιδιοκτησιακό καθεστώς του Δημοσίου στα Ιόνια Νησιά· οι ασθενείς αντιστάσεις κάποιων αρμοδίων στο δέλεαρ της ανταμοιβής για τις υπηρεσίες τους· το ενετικό διάταγμα του 1783, που ολημερίς το… μεταφράζανε, το βράδυ ξαναγύριζε στην ενετική διάλεκτο· η προπαγάνδα υπέρ της «επένδυσης» από τη συντριπτική πλειονότητα του Τύπου (έντυπου και ηλεκτρονικού)· το όραμα της «ανάπτυξης» που ξεπερνούσε προσκόμματα όπως περιοχή Natura, περιουσία του Δήμου, θρησκευτικά μνημεία του 15ου αιώνα, χωράφια που έχουν τη σφραγίδα της ψυχής των αγροτών της περιοχής…

Εμείς, λοιπόν, μέσα από αυτή την ιστοσελίδα, παραθέτοντας αδιαμφισβήτητα ντοκουμέντα, που είναι προϊόν επίπονης και επίμονης έρευνας, θέλουμε να δείξουμε σε όλο τον κόσμο –πολύ πέρα από τα σύνορα της Ζακύνθου και της χώρας μας– ότι, με στόχο την εκμετάλλευση της πασίγνωστης παραλίας «Ναυάγιο», συντελείται τα τελευταία έξι χρόνια ένα έγκλημα εις βάρος ανθρώπων που έχουν ποτίσει με τον ιδρώτα και το αίμα τους τα πατρογονικά χωράφια που τους έκλεψαν μέσα σ’ ένα βράδυ, εις βάρος του Δημοσίου αλλά και της Εκκλησίας, οι ιδιοκτησίες της οποίας στην περιοχή είναι προαιώνιες.

Ξέρουμε πως η διαφθορά είναι κάτι σαν φυσικός νόμος στις κοινωνίες των ανθρώπων. Ξέρουμε ότι όποιος έχει οικονομική εξουσία έχει και πολιτική εξουσία· ότι «είναι πολλά τα λεφτά, Άρη» και πολλά τα χρόνια της ασυδοσίας κάποιων εκπροσώπων των αρχών του τόπου. Είπαμε, όμως, να μη στεκόμαστε πια σαν θεατές μπροστά σε μια αγοραπωληστεία που τόσο έχει επαινεθεί από τους περισσότερους ως η τελευταία ευκαιρία της Ζακύνθου να γνωρίσει την πραγματική ανάπτυξη. Το μόνο πραγματικό σε αυτή την ιστορία είναι μια απάτη άνευ προηγουμένου στη χώρα μας.

Προωθείται η παρακάτω προκήρυξη στον ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΖΑΚΥΝΘΟΥ και στη συνέχεια σε Πολιτικούς, Δημοσιογράφους, Μέσα Ενημέρωσης, στην Ομογένεια, σε Δικηγορικούς Συλλόγους και σε Δικαστικές Βαθμίδες της Δικαιοσύνης σε όλη την Ελλάδα.
Σε μια περίοδο όπου οι πάσης φύσεως λωποδύτες και τα αρπαχτικά, ακονίζουν τα πιρούνια τους για το μεγάλο φαγοπότι, στην έρμη την Ζάκυνθο, τρενάκια με Σωτήρες και εκκολαπτόμενους Πολιτικούς, ανεβοκατεβαίνουν σφυρίζοντας στο Ναυάγιο, εκατομμύρια πέφτουν από τον Ουρανό, άγνωστοι ανάδοχοι και τεχνικές εταιρείες καταφθάνουν νύχτα για να σώσουν το μνημείο του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ, ενώ καθήμενοι αναπαυτικά σε πολυτελείς επαύλεις, οι εκπρόσωποι της Ανώνυμης Εταιρείας ΠΙΜΑΝΑ, από κοινού με τους οικοδεσπότες, τους σεφ και τους μεσίτες του λαού, καλούν τους θιγόμενους κατοίκους να παραδώσουν τους τίτλους ιδιοκτησίας τους, μαζί με Πιστοποιητικά επενδυτικών – αναπτυξιακών φρονημάτων, αναζητώντας δρόμους διαφυγής από τις σοβαρές ποινικές ευθύνες τους.
Σήμερα, λοιπόν, και οκτώ (8) ολόκληρα χρόνια από το ξεπούλημα της Ζακύνθου, αναλαμβάνουμε την πολιτική ευθύνη να δείξουμε και να αποδείξουμε με στοιχεία τον προκλητικό εμπαιγμό των θιγόμενων κατοίκων από τα «λερωμένα χέρια», αλλά και την κυβερνητική πρακτική της σημαδεμένης τράπουλας και της αυθαιρεσίας:
Στις 7/5/2014 ο Γεώργιος Χάρος πουλά, με το υπ’ αριθ. 23.943/2014 συμβόλαιο αγοραπωλησίας, και δηλώνει ότι μεταβιβάζει την Ορεινή Ζάκυνθο, σε μια Ανώνυμη Εταιρεία Λιβανέζων (PIMANA S.A.). Λίγες μόνο εβδομάδες μετά, και κατόπιν της καταθέσεως Μηνυτήριας Αναφοράς στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Αγωγής και Αίτησης Ασφαλιστικών Μέτρων από την τοπική Εκκλησία, το Πρωτοδικείο Ζακύνθου, με την υπ’ αριθ. 97/2015 (20-7-2015) απόφαση του, επιβάλλει στην αγοράστρια εταιρεία την απαγόρευση της νομικής και πραγματικής μεταβολής της πωληθείσας εκτάσεως, καθώς όπως αποδείχθηκε ουδέποτε ο πωλητής και οι απώτεροι δικαιοπάροχοί του, απέκτησαν δικαίωμα ιδιοκτησίας επ’ αυτής. Τον επόμενο χρόνο, με το υπ’ αριθ. 11503/2016 (27-10-2016) Πόρισμα του Αντιεισαγγελέα Εφετών και Αναπληρωτή Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος, Γαληνού Μπρη, αποκαλύπτεται η απατηλή η αγοραπωλησία και καλούνται στην Ανακρίτρια Διαφθοράς, οι Πρωταγωνιστές του Σκανδάλου. Με το υπ’ αριθ. 1679/2020 (11-6-2020) Βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών, αποδεικνύεται ότι ο φερόμενος ως πωλητής των 14.467,49 στρεμμάτων δεν είχε ούτε ένα στρέμμα γης στην κατοχή του ενώ με την πρόσφατη υπ’ αριθ. 1031/2022 (10-3-2022) Εισαγγελική Πρόταση του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών Γ. Πολυκράτη, προτείνονται να δικαστούν, στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, επτά (7) από τους εμπλεκομένους στο Σκάνδαλο της Ζακύνθου.
Η αγοράστρια Ανώνυμη Εταιρεία ΠΙΜΑΝΑ, μετά το φιάσκο, αλλάζει την μαρκίζα, μεταβιβάζει τις μετοχές και δραπετεύει στις Παρθένες Νήσους, καρατομεί όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και… θέτει σε εφαρμογή το Plan B. Δυστυχώς, όμως, και πάλι θα βρεθεί στον δρόμο μας:
Έτσι, στις 7/7/2021 το βράδυ, η ομάδα Ανωνύμων του navagiogate.com, θα δώσει στη δημοσιότητα τα ΠΡΟΣΥΜΦΩΝΑ της ΝΤΡΟΠΗΣ και του ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΎ, με τα οποία η Αγοράστρια ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΙΜΑΝΑ, ζητούσε, έναντι αμοιβής, από τους φτωχούς χωρικούς των Ορεινών Κοινοτήτων, να δηλώσουν ότι η πατρογονική περιουσία τους «…Αποτελούσε κάποτε το Κτήμα Αναφωνήτρια, ιδιοκτησίας της οικογένειας Φλαμπουριάρη, δικαιοπαρόχων του Γεωργίου Χάρου, πωλητή της όλης έκτασης της Αναφωνήτριας στην αφ’ ετέρου εδώ συμβαλλόμενη εταιρεία και για το λόγο αυτό πολύ σωστά, έχει συμπεριληφθεί στην πώληση που έγινε από τον Γεώργιο Χάρο στην εδώ αγοράστρια εταιρεία «PIMANA (ΠΙΜΑΝΑ) ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ» και το διακριτικό τίτλο «PIMANA S.A.», με το με αριθμό 23.943/2014 αγοραπωλητήριο συμβόλαιο…. και ότι οι ίδιοι δεν έχουν και δεν διατηρούν κανέναν δικαίωμα νομής και κατοχής, άλλως παραιτούνται, άνευ ανταλλάγματος, ρητά και ανεπιφύλακτα, έναντι μόνο της εταιρείας αυτής, δηλαδή της αγοράστριας εταιρείας με την επωνυμία «PIMANA (ΠΙΜΑΝΑ) ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ» και το διακριτικό τίτλο «PIMANA S.A.», την οποία αναγνωρίζουν, πλήρη κυρία νομέα και κάτοχο της έκτασης αυτής, την οποία οι ίδιοι κατείχαν μέχρι σήμερα και προ αυτών οι δικαιοπάροχοι γονείς τους, παραιτούνται από κάθε κυριαρχικό δικαίωμά τους τόσο για το παρόν, όσο και να προβάλλουν στο μέλλον…».
Με άλλα λόγια, η «φιλάνθρωπη» αγοράστρια εταιρεία ΠΙΜΑΝΑ, αξιοποιώντας την ίδια συμβολαιογράφο και την ασυλία που της παρέχει η ελληνική κυβέρνηση, ζητούσε, από τους κατοίκους των Ορεινών Κοινοτήτων της Ζακύνθου, να τα αρπάξουν, να το βουλώσουν, να δηλώσουν και να υπογράψουν ότι οι πατρογονικές περιουσίες τους, δεν ήταν ποτέ δικές τους, αλλά ανήκαν στον «πωλητή» Γεώργιο Χάρο….έτσι για να μην χαλάσει η δουλειά!
Μπροστά, λοιπόν, σε ένα τέτοιο καθεστώς ΑΠΑΤΗΣ, ΛΕΗΛΑΣΙΑΣ, ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΜΟΥ και ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΥ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΝ, υπό την ανοχή και την καθοδήγηση του πολιτικού κόσμου της Χώρας, με την υποστήριξη ντόπιων «φιλόξενων» επιχειρηματιών, την ένοχη σιωπή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και την παράδοση της τοπικής κοινωνίας στα χέρια του οργανωμένου οικονομικού εγκλήματος, ήμασταν αναγκασμένοι να ξεμπροστιάσουμε και να γελοιοποιήσουμε την πολιτική υποκρισία και το όργιο τρομοκρατίας, απέναντι στους βασανισμένους κατοίκους των Ορεινών της Ζακύνθου. Και αυτό κάναμε!
Ωστόσο, μόλις πριν λίγες ημέρες, έφτασαν στα χέρια μας δύο (2) νέα συμβόλαια αγοραπωλησίας (τα υπ’ αριθ. 27851/2021 και 27852/2021 του Οκτωβρίου του 2021), με τα οποία, και σε συνέχεια του υπ’ αριθ. 25.360/2017 Προσύμφωνου Αγοραπωλησίας Ακινήτων, εμφανίζεται ο κάτοικος Μαριών Γ.Μ. να πουλά στην Ανώνυμη Εταιρείας PIMANA (ΠΙΜΑΝΑ) ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ, έναντι συνολικού ποσού 1.075.000 euro, δεκα- έξι (16) περίπου στρέμματα, τα οποία μάλιστα, κατά δήλωσίν του, συνορεύουν με ιδιοκτησίες της «αφ’ ετέρου ώδε συμβαλλόμενης εταιρείας (ΠΙΜΑΝΑ)». Μάλιστα, ο «πωλητής» παρέχει στην «αγοράστρια» εταιρεία την ανέκκλητη ειδική εντολή και πληρεξουσιότητα: «να προβεί ακόμη και με αυτοσύμβαση…στην επανάληψη ή διόρθωση ή συμπλήρωση τόσο του παρόντος συμβολαίου όσο και των τίτλων κτήσεως, με δαπάνες της αγοράστριας, όσον αφορά την επιφάνεια, τους τίτλους κτήσεως και την περιγραφή των τίτλων των δικαιοπαρόχων, τα στοιχεία των δικαιοπαρόχων, τα προσαρτώμενα πιστοποιητικά…δηλαδή του δίνει την ειδική εντολή και πληρεξουσιότητα, να αλλάζει την περιγραφή, τα όρια, τα τετραγωνικά μέτρα, τον τρόπο προέλευσης, άνευ καταβολής ανταλλάγματος…».
Με άλλα λόγια, δηλαδή: Καλώς τα ναυτάκια τα ζουμπουρλούδικα.
Κατόπιν τούτων, και απευθυνόμενοι προς τον Εισαγγελέα Εφετών Πατρών, Ζητάμε την έκδοση Εισαγγελικής Παραγγελίας για κατ’ επείγουσα Προκαταρκτική Εξέταση, με σκοπό να διαπιστωθεί:
Η υπογραφή και νομιμότητα των υπ’ αριθ. 27851/2021 και 27852/2021 Συμβολαίων Αγοραπωλησίας και των συνοδευτικών τοπογραφικών διαγραμμάτων καθώς και η τυχόν μετεγγραφή τους στο Υποθηκοφυλακείο Ζακύνθου.
Με ποιο τρόπο, αλήθεια, παραβιάστηκαν τα Ασφαλιστικά Μέτρα και η υπ’ αριθ. 97/2015 Απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ζακύνθου;
Πώς ξανα- αγοράζονται τα «αγορασμένα» και πώς ξανα- πωλούνται τα «πουλημένα»;
Από πότε αλήθεια, ιδιοκτησίες κατοίκων των Ορεινών συνορεύουν με «ιδιοκτησία» της ΠΙΜΑΝΑ, όταν σύμφωνα με το υπ’ αριθ. 1679/2020 Βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών, δεν υπάρχει ούτε κόκκος γης στα Ορεινά ιδιοκτησίας τους;
Ποιος υπογράφει για λογαριασμό της «αγοράστριας» εταιρείας ΠΙΜΑΝΑ τα δύο ανωτέρω Συμβόλαια Αγοραπωλησίας;
Πώς επιτρέπεται σε εμπλεκόμενους, σύμφωνα με το υπ’ αριθ. 1679/2020 (11-6-2020) Βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών, αλλά και την πρόσφατη υπ’ αριθ. 1031/2022 (10-3-2022) Εισαγγελική Πρόταση του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών Γ. Πολυκράτη, να παραμένουν στις θέσεις τους, να συντάσσουν συμβόλαια μέσα στα πουλημένα για τα οποία κατηγορούνται και να δίνουν βεβαιώσεις χαρακτηρισμού;
Κλείνοντας, θα πρέπει να καταστεί σαφές, ότι εμείς αγωνιστήκαμε όλα αυτά τα χρόνια, για να πάρουν πίσω όλοι οι κάτοικοι τις περιουσίες τους. Το τι θα τις κάνουν μετά, εμάς δεν μας αφορά. Αρκεί, να διαθέτουν τη δική τους περιουσία και όχι να προσφέρουν άλλοθι σε συμπλιάτορες και παράκτιους καιροσκόπους για να σφετεριστούν την κοινή των κατοίκων ιδιοκτησία!