Δεύτερο σε πανελλήνιο λογοτεχνικό διαγωνισμό το Δημοτικό σχολείο της Θερμής

Συντάκτης: Μοιραστείτε το:

Το Δημοτικό Σχολείο της Θερμής ήρθε 2ο στον πανελλαδικό διαγωνισμό γραπτού λόγου των εκδόσεων Πατάκη!

“Μια ακόμα μεγάλη χαρά πήραμε χτες με αφορμή τη βράβευση του σχολείου μας, στον 11ο πανελλαδικό διαγωνισμό γραπτού λόγου των εκδόσεων Πατάκη. Βραβεύτηκαν 3 σχολεία σε όλη τη χώρα. Το α΄ βραβείο απονεμήθηκε στο Δημοτικό Σχολείο Ι.Ν. Μεταμορφώσεως Σωτήρος Βριλησσίων, το Β΄ βραβείο στο Σχολείο μας και το γ΄ βραβείο στο Επαγγελματικό Λύκειο Σύρου.

Το Σχολείο συμμετείχε στο διαγωνισμό ομαδικά μέσω μια 6μελούς ομάδας μαθητών της ΣΤ΄τάξης, που ο καθένας έγραψε το δικό του κείμενο στα πλαίσια του προγράμματος φιλαναγνωσίας του σχολείου . Οι 6 μαθητές και τα κείμενα τους ήταν:

– Μάρκος Ματζιαρλής : Η απίστευτη ιστορία του σχολείου μου 

-Αμάντα Κρέκος : Νοέμβριος , ο αγαπημένος μου μήνας

– Γ. Καλέλης : Οπτασίες στα λουτρά της Θερμής

– Ερκίτα Μέτσι : Ο πεισματάρης Μίρι

– Ραφαέλα Σαρικέλλη : Ο ξεριζωμός μας το 1922

– Απόστολος Σιγανός: Ο καλός ο παίκτης βλέπει γήπεδο

Το έπαθλο της διάκρισης θα είναι βιβλία των εκδόσεων Πατάκη συνολικής αξίας ίσης με τον αριθμό των μαθητών του σχολείου που πήραν μέρος στον διαγωνισμό με κείμενά τους x τον αριθμό 20. Δηλαδή, το σχολείο μας που πήρε μέρος με κείμενα έξι (6) μαθητών του, θα πάρει βιβλία συνολικής αξίας (6 x 20 €) = 120 €.

Συγχαίρουμε και τους έξι μαθητές, που συμμετείχαν στο διαγωνισμό και κατανάλωσαν πολλές ώρες τα Σάββατα του χειμώνα, είτε παίρνοντας συνεντεύξεις, είτε γράφοντας και ξαναγράφοντας τα κείμενά τους με νέους τρόπους λογοτεχνικής γραφής.

Ευχαριστούμε επίσης θερμά τον καθηγητή εικαστικών και Διευθυντή του Μουσείου Τεριάντ Κώστα Μανιατόπουλο και τον Μολυβιάτη σκιτσογράφο Αντώνη Κυριαζή , που «έντυσαν» με σκίτσα τους τα διηγήματα των παιδιών”

Προηγουμενο αρθρο

Φτωχότερη από χθες η εικαστική οικογένεια της Λέσβου και του Αιγαίου

Επομενο αρθρο

Η φάρμα Καριοφύλλη στο TEDxLesvos