Search

Να …ιχληνατηθούν οι διαδικασίες των διορισμών με πρόσχημα την πανδημία

Με ανακοίνωσή της η Συμπαράταξη Πολιτών αμφισβητεί την νομιμότητα των προσλήψεων των ιχνηλατών που προσελήφθησαν εν μια νυκτί και ζητά “επιτέλους να υπάρξει σχέδιο δράσης ανά τομέα με στόχους και κοστολογημένες δράσεις ώστε να βγάλουμε τα νησιά μας και τους πολίτες μας από το τέλμα.

“Γνωρίζαμε ότι η χώρα έχει γίνει ιδιαίτερα αποτελεσματική την εποχή του κορωναϊού αλλά η ταχύτητα της Περιφέρειας Β.Αιγαίου τους ξεπέρασε όλους. Τα γεγονότα μιλούν:

  • Δημοσίευμα στον τοπικό τύπο τη Πέμπτη 14/1 ότι «φορτσάρει η Περιφέρεια για δικά της συνεργεία και τεστ». Αναρωτηθήκαμε πως και η Περιφέρεια μετά από 10 μήνες απραγίας αποφάσισε να ασχοληθεί με το θέμα, τώρα που έφτασε η εποχή των εμβολιασμών, αλλά είπαμε «κάλλιο αργά παρά ποτέ».
  • Είχε προηγηθεί τη προηγούμενη ημέρα συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής (στην οποία δεν συμμετέχει η παράταξη μας) όπου αποφασίστηκε η πρόληψη 15 ατόμων με 6μηνη σύμβαση για το σκοπό αυτό με εξουσιοδότηση στο Περιφερειάρχη και στην Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών για τις ενέργειες τους (θέμα 29). Την απόφαση ψήφισαν οι σύμβουλοι του κ.Μουτζούρη και ο εκπρόσωπος της παράταξης Χριστόφα.
  • Τη Παρασκευή 15/1 αναρτάται στο Διαύγεια (ΑΔΑ: ΩΔΒΩ7ΛΩ-ΒΩ6) απόφαση του Περιφερειάρχη με τα ονόματα των 15 ατόμων που επελέγησαν στα 5 μεγάλα νησιά της Περιφέρειας, δευτεροβάθμιας και υποχρεωτικής εκπαίδευσης, ενώ στην απόφαση δεν υπάρχει αναφορά για προκήρυξη, κρίσεις, συνέντευξη ή όποια άλλη διαδικασία επιλογής. Μέσα σε δύο μέρες!!!!!!

Όταν γράψαμε πριν μερικές μέρες στην ανακοίνωση μας ότι η Κυβέρνηση και η κυβερνητική αυτοδιοίκηση έχουν αποφασίσει να χειριστούν το προσφυγικό ως εργαλείο για να γεμίσουν τις τσέπες των ημετέρων ,συντηρώντας και διευρύνοντας πελατειακές σχέσεις, δεν φανταζόμαστε ότι τόσο σύντομα θα ήμασταν μπροστά σε άλλη μια κραυγαλέα περίπτωση. Κι αυτό διότι το μεταναστευτικό συνδέεται με τις συγκεκριμένες προσλήψεις, μιας και η πίστωση των 300.000€ από την οποία θα πληρωθούν οι 15 συμβασιούχοι, όπως προκύπτει από τα σχετικά έγγραφα, προέρχεται από το Υπουργείο Μετανάστευσης του κ. Μηταράκη. Εκεί το χρήμα ρέει άφθονο ,χωρίς ελέγχους και περιορισμούς σχετικά με αρμοδιότητες και διαδικασίες.

Βλέπουμε λοιπόν πως η ΝΔ και οι αυτοδιοικητικοί της εκπρόσωποι βρίσκονται σε αγαστή συνεργασία για να αξιοποιήσουν τη συγκυρία έκτακτης ανάγκης λόγω πανδημίας και να κάνουν «τις δουλειές» τους χωρίς να δίνουν λογαριασμό σε κανέναν, αντί να κάνουν τη δουλειά για την οποία εκλέχτηκαν. Δηλαδή να σχεδιάζουν την αναπτυξιακή διαδικασία ώστε να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και εισοδήματα για όλους και όχι απλά να προχωρούν σε ενέργειες για να βολευτούν οι λίγοι κολλητοί και λοιποί ψηφοφόροι προς ίδιον όφελος.

Εκεί έχουν οδηγήσει οι παρεμβάσεις της ΝΔ στην αυτοδιοίκηση όπου, με πρόσχημα την κυβερνησιμότητα, έδωσαν απόλυτη πλειοψηφία και ενισχυμένες αρμοδιότητες στην Οικονομική Επιτροπή για να φτιάχνει «Μεγάλους Περιπάτους» με τα χρήματα των πολιτών χωρίς ουσιαστικό έλεγχο. Η «κυβερνησιμότητα» της ΝΔ μεταφράζεται σε αυθαιρεσία, παρανομία, διαφθορά και διαπλοκή που οδηγούν σε νέα οικονομική κρίση όπως αυτή του 2009.

Η Συμπαράταξη Πολιτών ζητά την ακύρωση των συγκεκριμένων προσλήψεων που, ακόμη και αν έχουν τη κάλυψη νομιμότητας το οποίο αμφισβητούμε, δεν μπορούν να καλυφθούν ηθικά σε καμία περίπτωση. Ζητάμε επιτέλους να υπάρξει σχέδιο δράσης ανά τομέα με στόχους και κοστολογημένες δράσεις ώστε να βγάλουμε τα νησιά μας και τους πολίτες μας από το τέλμα.