Ν. Κατράνης: «Η Ν.Δ. στο νησί πήγε στις εκλογές της 26ης Μαΐου στον αυτόματο πιλότο»

Συντάκτης: Μοιραστείτε το:

 

Σήκωσε «κύματα» που έφτασαν πολύ παραπέρα από τη Λέσβο, η θέση – ανάλυση του εκλογικού αποτελέσματος με τη ματιά του Νίκου Κατράνη, πρώην πρόεδρου της ΝΟΔΕ Λέσβου, που έκανε την εμφάνισή της στην προσωπική σελίδα του.

Επιλέγοντας το διαδίκτυο για να κοινοποιήσει τις θέσεις του, κάτι που έχει κάνει ξανά στο παρελθόν, «χωρίς φόβο και πάθος» ο Νίκος Κατράνης επιχειρεί μια εκ των έσω κριτική στους χειρισμούς πρωτοκλασάτων στελεχών της Ν.Δ. για την «τακτική πλεύσης» που επέλεξαν σε μια κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση.

Όπως υποστηρίζει, ο ρόλος της ΝΟΔΕ δεν ήταν αυτός που έπρεπε, ενώ καυτηριάζει τους χειρισμούς του προέδρου της, του βουλευτή της Ν.Δ. και του συνδυασμού της κ. Καλογήρου που δεν συμπορεύτηκε στην Περιφέρεια με τον Κώστα Μουτζούρη, ενώ αναφέρεται και στην επιλογή Χήρα, στο Δήμο Δυτικής Λέσβου.

Αναλυτικά η δήλωση Κατράνη έχει ως εξής :

«Στο νεοσύστατο Δ. Δυτικής Λέσβου, ο κ. Ταξιάρχης Βέρρος έκανε γνωστή την πρόθεση του να διεκδικήσει το αξίωμα του Δημάρχου, επικεφαλής ενός ανεξάρτητου πολυσυλλεκτικού συνδυασμού αξιών και δραστήριων μελών της Τοπικής Κοινωνίας.

Ο κ. Βέρρος κατά γενική ομολογία είχε όλα τα στοιχεία εκείνα, (αυτοδιοικητικός, ικανός, έμπειρος, μορφωμένος με ηγετικές ικανότητες αλλά και πολιτικά προσκείμενος στον φιλελεύθερο χώρο) για να έχει την άμεση στήριξη της Κομματικής Οργάνωσης της ΝΔ και του Τοπικού Βουλευτή, σύμφωνα και με τις διακηρυγμένες θέσεις της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη “στους μικρούς Δήμους η ΝΔ δεν δίνει χρίσματα αλλά ακολουθεί τις Τοπικές Κοινωνίες στην στήριξη αξιόλογων ανθρώπων που θα στηρίξουν τα τοπικά συμφέροντα».

Ο κ. Βέρρος όμως είχε ένα βασικό μειονέκτημα. Δεν ήταν ελεγχόμενος, δεν ήταν yes men, είχε την δική του προσωπικότητα και εκτιμήθηκε ότι από την θέση του Δημάρχου μπορεί να αποκτήσει πολιτική ισχύ και κάποιοι ανασφαλείς να τον βρουν μπροστά τους.

Έτσι αφού απέτυχαν οι προσπάθειες να αποσύρει την υποψηφιότητα του, άρχισε αγώνας δρόμου να βρεθεί άλλος υποψήφιος προκειμένου να καρατομηθεί ο Βέρρος, πολύ αλλά και ο άλλος να μην είναι και επικίνδυνος (π.χ Χατζηκομνηνός). Αυτός βρέθηκε στο πρόσωπο του κ. Χήρα (ομολογώ ενός αξιόλογου ανθρώπου, τον οποίο εκτιμώ ιδιαίτερα, όχι όμως κατά τη γνώμη μου κατάλληλος και λόγω ηλικίας γι’αυτό το αξίωμα).

Και όχι μόνο αυτό αλλά εντελώς αντικομματικά και αντιδεοντολογικά, παρά τις διακηρυγμένες θέσεις της ΝΔ και του Προέδρου της δίνεται και στήριξη επίσημη από την ΝΟΔΕ Λέσβου(ποια ΝΟΔΕ διερωτώμαι;) ο δε ανεκδιήγητος και φιλόδοξος Πρόεδρος γίνεται υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος αδιαφορώντας για τις τεράστιες κομματικές υποχρεώσεις ενός Προέδρου ΝΟΔΕ σε μια τόσο κρίσιμη εκλογική διαδικασία Ευρωεκλογών και Αυτοδιοίκησης. Αποτέλεσμα το κόμμα στη Μυτιλήνη να πάει στις εκλογές της 26ης

Μαΐου στον αυτόματο πιλότο, σε μια κατάσταση τραγική μέσα και έξω από τα εκλογικά τμήματα με τα άλλα κόμματα να κάνουν έντονη της παρουσία τους.

Να σκεφθεί δε κανείς ότι η ΝΟΔΕ δε συνεδρίασε ούτε μια φορά, τουλάχιστον τις σαράντα προηγούμενες μέρες των εκλογών, για να κουβεντιάσει για το πώς θα οργανώσει την εκλογική διαδικασία. Φυσικά ο κ. Βέρρος θριάμβευσε στις εκλογές, η ΝΔ χρεώθηκε μια εκλογική ήττα, ως μη όφειλε, ο δε Πρόεδρος της ΝΟΔΕ παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του Βουλευτή δεν βγήκε ούτε δημοτικός σύμβουλος στο δε χωριό του την Βρίσα ο συνδυασμός του κ. Χήρα ήλθε τέταρτος και τελευταίος. Αντίστοιχους χειρισμούς έκανε ο κ. Βουλευτής και στην Περιφέρεια, με αποτέλεσμα να ΔΙΧΑΣΕΙ το κόμμα, αλλά και στην εκλογή των Δημοτικών Συμβούλων του κ. Κύτελη, δημιουργώντας μεγάλο αναβρασμό μεταξύ των υποψηφίων, αφού σημαντικά κομματικά και αυτοδιοικητικά στελέχη εξελέγησαν χάρις του πολύ υψηλού ποσοστού του συνδυασμού. Υ.Γ .Η λογική φίλοι μου, άστα γιατί τώρα έχουμε εκλογές και σπρώχνουμε τα σκουπίδια κάτω από το χαλί, μόνο κακό κάνει στο κόμμα», καταλήγει ο κ. Κατράνη

Προηγουμενο αρθρο

Πάρε κόσμε… ακτινοβολία με τη σέσουλα

Επομενο αρθρο

Από Μύκονο… Μυτιλήνη:Το βράδυ αναχωρούν οι Αμερικάνοι