Μπουλντόζες στην παραλία της Ερεσού-Κάλεσμα των κατοίκων σε συγκέντρωση

Συντάκτης: Μοιραστείτε το:

Αυτή τη στιγμή στην παραλία της Ερεσού. Στο Αφεντελι σημβαινει το αδιανόητο. Κλιμάκιο από μπουλντόζα, υπάλληλο της αρχαιολογίας και την ιδιοκτήτρια στο επίμαχο οικόπεδο επιχειρούν επεμβάσεις για την έκδοση άδεια ανέγερσης. Ο κόσμος της Ερεσού είναι εκεί προσπαθώντας να εμποδίσει τις παράνομες ενέργειές τους.

Να θυμίσουμε πως οι κάτοικοι αντιδρούν σε ένα μεγάλο επιχειρηματικό πλάνο συγκεκριμένου ιδιώτη, που προορίζεται να υλοποιηθεί στο μέρος, που εξαιτίας του εγκληματικού ΦΕΚ36 του 2012, αυτή την στιγμή από τον ψαροποταμό μέχρι την αρχή του φοινικόδασους, και από το κύμα μέχρι το δρόμο του Aeolian, έχει μετατρέψει την παραλία σε οικόπεδο.

Στο σχέδιο γίνεται λόγος για 4 τουριστικές κατοικίες, 1 πισίνα, 1 γήπεδο beach volley, και χώρο για εστιατόριο και bar. Όλα αυτά πάνω στην παραλία και μέσα στο οικόπεδο για το οποίο ακόμη εκκρεμεί επίσης απόφαση του ΣΤΕ όπως και για τον χώρο του θεματικού πάρκου.

Τι σημειώνει η Πρωτοβουλια υπερασπισης της παραλιας:

Στις 27 του μήνα σε τοπικό κανάλι βγήκε εκπρόσωπος του δήμου Δυτικής Λέσβου και δήλωσε με βεβαιότητα ότι ο Δήμος Δυτικής Λέσβου θα κάνει ανάκληση της προέγκρισης για χτίσιμο της παραλίας της κοινότητας μας.

Αύριο το πρωί στις 8.00 (δηλαδή σήμερα) θα πάει κλιμάκιο της αρχαιολογίας για να κάνει τομές στην παραλία με στόχο να προχωρήσει ο ιδιώτης στις απαιτούμενες άδειες για να χτίσει.

Ας βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματα του και ας πράξει ανάλογα για την Ερεσό και την μοναδική της παραλία.

Σε κάθε περίπτωση από την αρχή είπαμε ότι αν δεν μπορεί ο δήμος, θα μπορέσει η δυναμική της ίδιας της κοινότητας. Και είπαμε και ότι θα είμαστε όλοι μαζί εκεί όταν έρθει η στιγμή.

Καλούμε σε συγκέντρωση το πρωί δίπλα από την πύλη του Aeolian για να αποτρέψουμε την οποιαδήποτε κίνηση για το χτίσιμο της παραλίας.
Καλούμε όλο το χωριό, Ερεσιώτες φίλους και συγγενείς, τους μέτοικους, την κοινότητα των γυναικών να ανταποκριθεί στο κάλεσμα και μαζί να υπερασπιστούμε την περιβαλλοντική κληρονομιά του τόπου που γεννηθήκαμε, μεγαλώσαμε, ζούμε και αγαπάμε.

Ολοι όσοι βρίσκονται στην Ερεσό χρειάζεται να κατέβουν τώρα στο Αφεντελι. Όλοι. Από όλες τις ηλικίες, τις κοινότητες, τα χρώματα, τα πόστα.
Υπεραδπιζομαστε την Παραλία μας και το κάνουμε τωρα. Σήμερα.

Προηγουμενο αρθρο

“Έξυπνες συσκευές” εξυγίανσης δημοσίων κτιρίων από το Παν. Αιγαίου

Επομενο αρθρο

Ο Πο. Συ. Λε στην Αττική για το Enduro Greek Series MTB με τέσσερις αθλητές