Το Μουσικό Σχολείο ετοιμάζει το έδαφος για την επίσκεψή του στη Γερμανία

Συντάκτης: Μοιραστείτε το:

Από το Demmin της Γερμανίας επέστρεψε ομάδα καθηγητών του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης, στόχος της επίσκεψης των οποίων ήταν η προετοιμασία ανταλλαγής μαθητών μεταξύ του Μουσικού Σχολείου και του Geothe-gymnasium του Demmin, δράση που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους, οι Έλληνες εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τους Γερμανούς συναδέλφους τους τις λεπτομέρειες της συνεργασίας μεταξύ των δύο σχολείων, και ειδικότερα σχετικά με την επίσκεψη 65 μαθητών, μελών της Κλασικής Ορχήστρας και Χορωδίας του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης, από 15 έως 20 Απριλίου 2018 στο Demmin, με σκοπό τη διοργάνωση κοινής συναυλίας με το Γερμανικό σχολείο.

Επιπλέον, τα μέλη της αποστολής μετέβησαν στην πόλη Neubrandenburg, προκειμένου να συναντήσουν τον εκπρόσωπο της Περιφέρειας Μεκλεμβούργου-Δυτικής Πομερανίας, κύριο Fritz. Στη συνάντηση αυτή, ο κύριος Fritz, αφού παρουσίασε το προφίλ της περιφέρειας και του εν λόγω προγράμματος, ενημέρωσε τους Έλληνες επισκέπτες ότι η ανταλλαγή μεταξύ των δύο σχολείων αποτελεί ουσιαστικά την απαρχή μίας συνεργασίας που μπορεί να συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια. Τέλος, ορίστηκε ο χρόνος επίσκεψης 70 Γερμανών μαθητών στη Μυτιλήνη, από 17 έως 22 Σεπτεμβρίου.

Προηγουμενο αρθρο

Συνεχίζονται οι συμπλοκές στη Μόρια. Γ. Μπαλπακάκης: “Κάποιοι δεν θέλουν η Μόρια να λειτουργήσει σωστά”

Επομενο αρθρο

Για ποιον χτυπάνε οι καμπάνες; Τα λαϊκό-ποπ Χριστούγεννα της πλατείας Σαπφούς