Μουσική δωματίου στο ΦΟΜ

Συντάκτης: Μοιραστείτε το:

Το  Πολιτιστικό Κέντρο  ΦΟΜ «Ο ΘΕΟΦΙΛΟΣ»  διοργανώνει το Σάββατο 2 Απριλίου στις 9 μμ,  στην αίθουσα του ΦΟΜ, βραδιά μουσικής δωματίου , με τους Franc Shestani στο βιολί και Νίκη Κεραμέκη στο πιάνο. Θα ερμηνεύσουν τα απαιτητικά έργα των Antonin Dvorak , Robert Schumann και Sergei Prokofiev .

Ο Franc Shestani αναγνωρισμένος βιολονίστας τελειόφοιτος της Ακαδημίας Καλλών Τεχνών της Αλβανίας υπό την διεύθυνση της Φ. Ντενίζι , εργάστηκε ως πρώτο βιολί στην ορχήστρα Θεάτρου Όπερας και Μπαλλέτου. Το 1992 εγκαταστάθηκε στην Ελλάδα γίνεται πρώτο βιολί στην ορχήστρα των χρωμάτων. Συνεργάστηκε με πολλούς γνωστούς καλλιτέχνες όπως Χατζιδάκις ,Τουφεξής ,  Λογιάδης ,  Κουρουπός  κ.α. Έχει πάρει μέρος σε πολλές συναυλίες με διάφορα σχήματα μουσικής Δωματίου σε πολλές χώρες του κόσμου. Τέλος διδάσκει βιολί σε διάφορα Ωδεία της Αθήνας.

Η Νίκη Κεραμέκη πιανίστα με πολύχρονες σπουδές στο πιάνο πλάι σε σημαντικούς καθηγητές όπως Σοφία Ντούσια – Μυράτ , Ναταλία Μιχαηλίδου , David Lively και Vladimir Viardo με δίπλωμα πιάνου από το Ωδείο Ν. Σκαλκώτας και από την École Normale του Παρισίου. Ζει και διδάσκει πιάνο στην πόλη της  Μυτιλήνης. Παράλληλα συμμετέχει ενεργά σε διεθνή φεστιβάλ και master class οπως στο Saint- Lizier της Γαλλίας , στο Karlovac της Κροατίας και στη Vila Real της Πορτογαλίας.

Πρώτη κοινή εμφάνιση των δύο μουσικών στη Μυτιλήνη.

Σάββατο 2 Απριλίου ώρα  9:00  μ.μ,  Θέατρο  ΦΟΜ.
Είσοδος 8 € ,  τηλ. κρατήσεων 6972 078 012

 

 

 

 

Προηγουμενο αρθρο

“Συνηθίσαμε στη μετριότητα και την αναπαράγουμε”.

Επομενο αρθρο

Αναβάλλεται το 10ο Διεθνές Τουρνουά Τένις Γυναικών της Μυτιλήνης