Μους πεπόνι για το καλοκαίρι

Συνταγή του σεφ Στράτου Ιωσηφέλλη με φρέσκο πεπόνι και παραδοσιακό ανθότυρο από το Τυροκομείο Αργένου – ιδανικό γλυκό ψυγείου για το καλοκαίρι.

Υλικά (για 6–8 μερίδες):

  • 500 γρ. ανθότυρο από το Τυροκομείο Αργένου
  • 450 γρ. ώριμο πεπόνι (καθαρισμένο)
  • 300 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 160 ml κρέμα γάλακτος πλήρης
  • 6 αυγά
  • 20 γρ. φύλλα ζελατίνης

Εκτέλεση:

Προετοιμασία: 10 λεπτά | Εκτέλεση: 15 λεπτά

  1. Καθαρίζουμε το πεπόνι, αφαιρούμε τα σπόρια και το πολτοποιούμε στο μπλέντερ.
  2. Μουλιάζουμε τα φύλλα ζελατίνας σε μπόλικο κρύο νερό.
  3. Σε μπολ, χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη άχνη έως ότου γίνει κρέμα απαλή.
  4. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί.
  5. Στύβουμε τη ζελατίνα και τη διαλύουμε σε 60 γρ. βραστό νερό. Την προσθέτουμε στο μείγμα αυγών ανακατεύοντας καλά.
  6. Χτυπάμε το ανθότυρο με μίξερ για να αφρατέψει. Προσθέτουμε λίγη-λίγη την κρέμα με ήπιες κυκλικές κινήσεις (με μαρίζ).
  7. Προσθέτουμε τον πουρέ πεπονιού και ανακατεύουμε καλά.
  8. Μοιράζουμε σε ποτήρια ή μπολ και ψύχουμε στο ψυγείο για 5–6 ώρες.

Σερβίρισμα:

Γαρνίρουμε με μπάλα από φρέσκο πεπόνι και φύλλα μέντας ή δυόσμου. Προαιρετικά: τριμμένο τζίντζερ για πιο πικάντικο άρωμα.








ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΜΥΤΙΛΗΝΗ ΚΑΙΡΟΣ