Συνταγή του σεφ Στράτου Ιωσηφέλλη με φρέσκο πεπόνι και παραδοσιακό ανθότυρο από το Τυροκομείο Αργένου – ιδανικό γλυκό ψυγείου για το καλοκαίρι.
Υλικά (για 6–8 μερίδες):
- 500 γρ. ανθότυρο από το Τυροκομείο Αργένου
- 450 γρ. ώριμο πεπόνι (καθαρισμένο)
- 300 γρ. ζάχαρη άχνη
- 160 ml κρέμα γάλακτος πλήρης
- 6 αυγά
- 20 γρ. φύλλα ζελατίνης
Εκτέλεση:
Προετοιμασία: 10 λεπτά | Εκτέλεση: 15 λεπτά
- Καθαρίζουμε το πεπόνι, αφαιρούμε τα σπόρια και το πολτοποιούμε στο μπλέντερ.
- Μουλιάζουμε τα φύλλα ζελατίνας σε μπόλικο κρύο νερό.
- Σε μπολ, χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη άχνη έως ότου γίνει κρέμα απαλή.
- Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί.
- Στύβουμε τη ζελατίνα και τη διαλύουμε σε 60 γρ. βραστό νερό. Την προσθέτουμε στο μείγμα αυγών ανακατεύοντας καλά.
- Χτυπάμε το ανθότυρο με μίξερ για να αφρατέψει. Προσθέτουμε λίγη-λίγη την κρέμα με ήπιες κυκλικές κινήσεις (με μαρίζ).
- Προσθέτουμε τον πουρέ πεπονιού και ανακατεύουμε καλά.
- Μοιράζουμε σε ποτήρια ή μπολ και ψύχουμε στο ψυγείο για 5–6 ώρες.
Σερβίρισμα:
Γαρνίρουμε με μπάλα από φρέσκο πεπόνι και φύλλα μέντας ή δυόσμου. Προαιρετικά: τριμμένο τζίντζερ για πιο πικάντικο άρωμα.