Μνήμη και προσφορά στο Λύκειο Μανταμάδου από οικογένειες θυμάτων τροχαίων

Οι οικογένειες δύο πρώην μαθητών που χάθηκαν σε τροχαία ανέλαβαν τη φετινή κοπή βασιλόπιτας του σχολείου

Σε ιδιαίτερα φορτισμένο κλίμα πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας στο Λύκειο Μανταμάδου, καθώς φέτος ήταν αφιερωμένη στη μνήμη δύο νέων παιδιών, πρώην μαθητών του σχολείου, που έχασαν τη ζωή τους σε τροχαία δυστυχήματα με διαφορά λίγων ετών.

Το πιο πρόσφατο περιστατικό αφορά τον 24χρονο συνοριοφύλακα που σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα τον Ιούλιο του 2024, ενώ ο δεύτερος νέος, επίσης κάτοικος Μανταμάδου, έχασε τη ζωή του σε τροχαίο στην περιοχή της Καλλονής.

Τιμώντας τη μνήμη των παιδιών τους, οι οικογένειές τους προχώρησαν σε μια βαθιά ανθρώπινη κίνηση, αναλαμβάνοντας τα έξοδα της φετινής εκδήλωσης κοπής βασιλόπιτας καθώς και τα δώρα που προσφέρθηκαν στους μαθητές του σχολείου. Μια πράξη που ξεπέρασε τον τυπικό χαρακτήρα μιας σχολικής εκδήλωσης και μετατράπηκε σε μήνυμα μνήμης, προσφοράς και ανθρωπιάς.

Ιδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσε και η ανάρτηση του σχολείου, στην οποία αναφέρεται:

«Ο Γιώργος και ο Γιώργος.
Ήταν δύο παιδιά που πέρασαν από τις τάξεις μας, γέμισαν τις αυλές με γέλια, άφησαν πίσω τους βλέμματα, λέξεις, μικρές στιγμές καθημερινής χαράς. Από αυτά τα παιδιά κρατάμε γλυκές αναμνήσεις. Τις κουβαλάμε μέσα μας και τις τιμούμε με αγάπη.

Σήμερα η κοπή της βασιλόπιτας για τους μαθητές του σχολείου μας πραγματοποιήθηκε με προσφορά των μητέρων αυτών των δύο παιδιών, που μέσα από τον ανείπωτο πόνο της απώλειας επέλεξαν να προσφέρουν. Αυτή η χειρονομία είναι μια πράξη βαθιάς αγάπης και δύναμης ψυχής, που γεννά ένα μήνυμα ζωής, προσφοράς και ανθρωπιάς που μας ενώνει. Ένας τρόπος τα παιδιά τους να συνεχίσουν να “παρευρίσκονται” ανάμεσά μας».

Μια εκδήλωση που δεν είχε πανηγυρικό χαρακτήρα, αλλά άφησε ισχυρό αποτύπωμα συγκίνησης και σεβασμού, υπενθυμίζοντας ότι η μνήμη μπορεί να μετατραπεί σε πράξη αγάπης, ακόμα και μέσα από τον μεγαλύτερο πόνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΜΥΤΙΛΗΝΗ ΚΑΙΡΟΣ