Μηνύματα αισιοδοξίας από “το Κέντρον” του Σιγρίου!

Συντάκτης: Μοιραστείτε το:

Το συναίσθημα σήμερα των σιγριανών που διαμένουν στο πιο απομακρυσμένο κομμάτι του νησιού, 93 χιλιόμετρα μακριά από το κέντρο του νησιού με ένα οδικό δίκτυο που “σέρνεται”εδώ και χρόνια και καθιστά επικίνδυνη την από και προς προσέγγιση του χωριού, ήταν η αισιοδοξία και η προσδοκία ότι κάτι επιτέλους αλλάζει.

“Η Δυτική Λέσβος μπαίνει σε νέα αναπτυξιακή τροχιά: Με την ακτοπλοϊκή σύνδεση με την πρωτεύουσα, την ολοκλήρωση των έργων αναβάθμισης του λιμανιού Σιγρίου και το ξεκόλλημα των έργων στο δρόμο Καλλονής-Σιγρίου, επισκέπτες και εμπορεύματα θα έχουν ανεμπόδιστη πρόσβαση σε αυτή την πανέμορφη πλευρά του νησιού και στην πρωτεύουσα του νέου Δήμου Δυτικής Λέσβου, την Καλλονή, ενώ χιλιάδες κάτοικοι της περιοχής δεν χρειάζεται πλέον να φτάσουν ως τη Μυτιλήνη, για να ταξιδέψουν στην Αθήνα.
Είμαστε χαρούμενοι που αυτή η κυβέρνηση προχώρησε αποφασιστικά όλα αυτά τα έργα, που θα μεταμορφώσουν σταδιακά τη Δυτική Λέσβο σε άλλον έναν τουριστικό και εμπορικό κόμβο του Αιγαίου”, δήλωσε ο Γιάννης Μπουρνούς.

Στη χθεσινή πρώτη άφιξη του Νήσος Χίος παρόντες ήταν ο Γιάννης Μπουρνούς, υποψήφιος βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Νομού Λέσβου π. Προϊστάμενος Γραφείου Στρατηγικού Σχεδιασμού του Πρωθυπουργού, ο νεοεκλεγής Δήμαρχος της Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος και ο Αντιδήμαρχος πολιτισμού Δήμου Λέσβου Κώστας Αστυρακάκης ο βουλευτής Γιώργος Πάλλης με τη σύζυγό του καθώς και ο απερχόμενος πρόεδρος του Σιγρίου Χρήστος Λεοντής και ο νεοκλεγής Παύλος Τσίκνας.

 

 

 

Ιδέες προτάσεις και κοινοποιήσεις φωτογραφιών από το πλοίο και το λιμάνι στα social media είναι η σημερινή δραστηριότητα των σιγριανών που από το καφενείο του χωριού “Το κέντρον ” του Αντώνη Χιώτη στέλνουν το μήνυμα της αισιοδοξίας προς όλες τις κατευθύνσεις και κυρίως στους ομογενείς! Τώρα όλοι περιμένουν την επίσπευση των εργασιών ολοκλήρωσης του λιμανιού αλλά και το πρώτο κρουαζερόπλοιο! Εκεί στο καφενείο έχουν έναν ακόμη λόγο να γιορτάζουν αφού χθες έφτασε και το πιάνο, δώρο των φανατικών του Σιγρίου στην μικρή κοινότητα. Απέναντι από το καφενείο άνοιξε ξανά το πρακτορείο που θα εξυπηρετεί τους ταξιδιώτες του νλεου δρομολογίου.

 

 

 

«Ήρθαμε να υποδεχτούμε το πρώτο δρομολόγιο από τον Πειραιά στο Σίγρι και να καταδείξουμε ότι ο νέος δήμος Δυτικής Λέσβου θα είναι συμπαραστάτης και αρωγός σε κάθε αναπτυξιακή προσπάθεια που θα γίνεται στον τόπο μας. Φιλικός και προς τους πολίτες και προς τους επενδυτές. Πιστεύω ότι το νέο λιμάνι Σιγρίου σε συνδυασμό με τον δρόμο Καλλονής Σιγρίου, θα καταστήσουν τη Λέσβο σε προορισμό «Σαββατοκύριακο» καθώς θα μειώσουν το χρόνο ταξιδιού και τα κόστη. Εύχομαι καλά ταξίδια και ήρεμες θάλασσες» δήλωσε ο κ. Βέρρος από το λιμάνι του Σιγρίου όπου παραβρέθηκε κατά τον κατάπλου του καραβιού το βράδυ του Σαββάτου.

 

 

Προηγουμενο αρθρο

Ένα γιγαντιαίο collage από τα χέρια ανήλικων προσφύγων! Γιατί… Collage Connect People

Επομενο αρθρο

Όλο το Σίγρι στην πρώτη άφιξη του Νήσος Χίος!