Μήνυμα νίκης έστειλε ο Παναγιώτης Χριστόφας από το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Συντάκτης: Μοιραστείτε το:

Μια μεγαλειώδης συγκέντρωση στο κατάμεστο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης, που αποδείχθηκε μικρό για να χωρέσει τον κόσμο που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του συνδυασμού «ΤΟΛΜΑΜΕ για το Βόρειο Αιγαίο», μετατράπηκε σε σαφέστατο μήνυμα νίκης, που έστειλε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Παναγιώτης Χριστόφας.

Ξεκινώντας την ομιλία του μέσα από τον κόσμο, όπως μέσα από τον κόσμο προέρχεται και η ίδια η παράταξη, έδωσε απάντηση σε όσους έδιναν την «συμβουλή» να περιμένει, να κερδίσει εμπειρίες από χαμηλότερες θέσεις, πριν διεκδικήσει κάτι περισσότερο. Σημείωσε, πως η προσπάθεια που ξεκίνησε πριν από επτά μήνες περίπου δεν έχει σαν στόχο την πολιτική καριέρα, αλλά να δώσει φωνή στη δική του γενιά και στους νεότερους, που ζουν στην ανασφάλεια, θέλουν να γυρίσουν στον τόπο τους και δεν μπορούν, άλλα και στους μεγαλύτερους, που έχουν την αγωνία για το μέλλον των παιδιών τους. Είναι αυτή η στιγμή, που πρέπει αυτή η γενιά να πάρει την τύχη του τόπου της στα χέρια της, και αυτή η στιγμή δεν χωρά αναβολή.

Ο Παναγιώτης Χριστόφας έδωσε έμφαση σε αυτά που διαφοροποιούν την ομάδα του. Μια ομάδα με νέους, άφθαρτους ανθρώπους, που τους κινητοποιεί το κοινό όραμα και η ίδια ανάγκη, που γνωρίζουν την κρίση και τις συνέπειές της, που βρίσκονται στην πιο παραγωγική φάση της ζωής τους και είναι σε θέση να αντιπροσωπεύσουν επάξια τις γενιές τους με ενθουσιασμό, ενέργεια και ευελιξία. Μια ομάδα, που πλαισιώνεται επίσης όχι απλά και από έμπειρους, άλλα και επιτυχημένους αυτοδιοικητικούς. Μια ομάδα, δηλαδή, που συνδυάζει νιότη, εμπειρία και ήδη καταγεγραμμένο έργο.

Σημείωσε, πως ο συνδυασμός «ΤΟΛΜΑΜΕ για το Βόρειο Αιγαίο», έρχεται ως εναλλακτική λύση, απέναντι σε όλους όσους αποφάσιζαν χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τους κατοίκους των νησιών, που δεν ζουν εδώ και μικρή εικόνα έχουν απο το τι σημαίνει μέσα στο σπίτι σου να υπάρχουν άνεργοι, να υπάρχουν παιδιά που δεν έχουν μέλλον στον τόπο τους και να πρέπει να ψάχνουν την τύχη τους στο εξωτερικό.

Πρόκειται για την εναλλακτική απέναντι σε συγκεντρωτικές πολιτικές, που απαξίωσαν τις αντιπεριφερειακές αρχές και έκοψαν το οξυγόνο στη Χίο, στη Σάμο, τη Λήμνο, την Ικαρία και τα μικρότερα νησιά, τα καταδίκασαν σε αναπτυξιακή εξαφάνιση και οδήγησαν το σύνολο της Περιφέρειας να είναι ουραγός στην απορρόφηση των ΕΣΠΑ, την ίδια στιγμή που μοιράζονταν χρήματα χωρίς σχέδιο και σκοπό.

Απάντηση σε όσα μας οδήγησαν σε αυτή την κατάσταση, είναι το πρόγραμμα του συνδυασμού «ΤΟΛΜΑΜΕ για το Βόρειο Αιγαίο», που περιστρέφεται γύρω από την σωστή διαχείριση των ευρωπαϊκών κονδυλίων, την διαρκή παρουσία σε κάθε τομέα και βασίζεται σε συνεργασίες. Που εστιάζει σε Πρωτογενή τομέα, Τουρισμό, Συγκοινωνίες, Ψηφιακή Περιφέρεια, Αθλητισμό, Πολιτισμό, Πολιτική Προστασία, Περιβάλλον και ποιότητα ζωής. Ειδική αναφορά έγινε στο μεταναστευτικό, όπου παρουσιάστηκαν αναλυτικά οι θέσεις του συνδυασμού.

Ο Παναγιώτης Χριστόφας έκλεισε την ομιλία σημειώνοντας, πως ο συνδυασμός του έχει ένα πρόγραμμα, αλλά κυρίως ανθρώπους που μπορούν σε συνεργασία με το διοικητικό προσωπικό της Περιφέρειας αλλά και όλων των νησιωτών μας που επιθυμούν να συμβάλλουν στην αλλαγή σελίδας στα νησιά μας, να το πραγματοποιήσουν.

Τέλος, και μετά την παρουσίαση όλων των υποψηφίων Περιφερειακών Συμβούλων της Λέσβου, κάλεσε όλους του πολίτες των νησιών, να προσέλθουν και να δώσουν την πρώτη νίκη στις εκλογές την Κυριακή 26 Μαΐου και τη δεύτερη σε εκείνες της Κυριακής 2 Ιουνίου, για να αλλάξουμε όλοι μαζί σελίδα στο Βόρειο Αιγαίο.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Προηγουμενο αρθρο

Η πρώτη δράση του Creative Hub στη Μυτιλήνη είναι γεγονός

Επομενο αρθρο

Τ. Βέρρος: “Η Δυτική Λέσβος είναι τόπος με επιχειρηματική ιδιωτική δράση. Δεν στηρίζει την οικονομία της στο δημόσιο”.