Σήμερα, η Ευρωπαϊκή Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο μας θυμίζει ότι η πόλη και τα χωριά μας μπορούν να γίνουν πιο ανθρώπινα και φιλικά για όλες και όλους.
Επιλέγουμε να αφήσουμε το αυτοκίνητο, να περπατήσουμε, να χρησιμοποιήσουμε ποδήλατο ή μέσα μαζικής μεταφοράς, για να δείξουμε το έμπρακτο ενδιαφέρον μας για το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής στον τόπο μας.
Ως Δήμος στηρίζουμε τη βιώσιμη κινητικότητα στην πόλη της Μυτιλήνης με την λειτουργία του Συστήματος Μίσθωσης Κοινόχρηστων Ποδηλάτων, που έχει ενταχθεί αρμονικά στην καθημερινότητα των κατοίκων και των επισκεπτών.
Φυσικά, αναγνωρίζουμε και όλα τα επόμενα βήματα, που πρέπει να κάνουμε, με την αναβάθμιση και τη δημιουργία υποδομών, αλλά και με την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των συνδημοτών μας, προς την κατεύθυνση ενός Δήμου Μυτιλήνης, πιο φιλικού προς τους πεζούς και τα ποδήλατα.
Ωστόσο, η σημερινή μέρα είναι μια υπενθύμιση πως κάθε μικρή καθημερινή μας επιλογή μπορεί να φέρει μεγάλη αλλαγή και γιατί όχι και μια αφετηρία για μια πιο βιώσιμη και όμορφη καθημερινότητα.