Μιλφέιγ με Μους Μούσμουλο από τη Μαρία Καζάνη

Η αγαπημένη γαλλική σφολιατένια απόλαυση με ελληνική φρουτένια μους από μούσμουλο

Η άνοιξη στο πιάτο σας! Το μιλφέιγ με μους μούσμουλο είναι μια εμπνευσμένη εκδοχή του κλασικού γαλλικού γλυκού, με ελληνικό twist: τα αρωματικά και ελαφρώς υπόξινα μούσμουλα γίνονται η βάση για μια ανάλαφρη μους που δίνει φρεσκάδα και γευστικό ενδιαφέρον.

Ιδανικό για επιδόρπιο σε ανοιξιάτικο ή καλοκαιρινό τραπέζι, το γλυκό αυτό εντυπωσιάζει με την εμφάνιση και την υφή του.

Προετοιμασία: 10 λεπτά | Εκτέλεση: 30 λεπτά | Μερίδες: 4-6

Υλικά:

  • 1 πακέτο Φρέσκια Σφολιάτα
  • 400 γρ. Μούσμουλα
  • 120 γρ. Ζάχαρη Άχνη
  • 400 ml Κρέμα Γάλακτος
  • 2 Ασπράδια Αυγών
  • 4 φύλλα Ζελατίνας

Για το γαρνίρισμα:

  • Ζάχαρη Άχνη
  • Φρέσκα μούσμουλα κομμένα σε φέτες

Εκτέλεση:

  1. Μουλιάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό για 5 λεπτά. Στύβουμε και τα λιώνουμε σε λίγο νερό σε κατσαρολάκι.
  2. Πλένουμε και καθαρίζουμε τα μούσμουλα από τα κουκούτσια. Τα χτυπάμε στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν πουρές.
  3. Προσθέτουμε στον πουρέ τη λιωμένη ζελατίνη και ανακατεύουμε καλά.
  4. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγί και τη βάζουμε στο ψυγείο.
  5. Σε ξεχωριστό μπολ, φτιάχνουμε μαρέγκα με τα ασπράδια και τη ζάχαρη άχνη.
  6. Ενώνουμε απαλά τον πουρέ μούσμουλου με τη σαντιγί και τη μαρέγκα. Αφήνουμε τη μους στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί.
  7. Ανοίγουμε τη σφολιάτα σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί, κόβουμε σε τετράγωνα/ορθογώνια και τρυπάμε με πιρούνι.
  8. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσει και αφήνουμε να κρυώσει.
  9. Στήνουμε το μιλφέιγ: ανάμεσα σε 3 επίπεδα σφολιάτας βάζουμε στρώσεις από μους.
  10. Γαρνίρουμε με ζάχαρη άχνη και φρέσκα μούσμουλα.

Συμβουλή σεφ: Μπορείτε να προετοιμάσετε τη μους από την προηγούμενη μέρα και να στήσετε το γλυκό λίγο πριν το σερβίρισμα για μέγιστη φρεσκάδα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΜΥΤΙΛΗΝΗ ΚΑΙΡΟΣ