Η αγαπημένη γαλλική σφολιατένια απόλαυση με ελληνική φρουτένια μους από μούσμουλο
Η άνοιξη στο πιάτο σας! Το μιλφέιγ με μους μούσμουλο είναι μια εμπνευσμένη εκδοχή του κλασικού γαλλικού γλυκού, με ελληνικό twist: τα αρωματικά και ελαφρώς υπόξινα μούσμουλα γίνονται η βάση για μια ανάλαφρη μους που δίνει φρεσκάδα και γευστικό ενδιαφέρον.
Ιδανικό για επιδόρπιο σε ανοιξιάτικο ή καλοκαιρινό τραπέζι, το γλυκό αυτό εντυπωσιάζει με την εμφάνιση και την υφή του.
Προετοιμασία: 10 λεπτά | Εκτέλεση: 30 λεπτά | Μερίδες: 4-6
Υλικά:
- 1 πακέτο Φρέσκια Σφολιάτα
- 400 γρ. Μούσμουλα
- 120 γρ. Ζάχαρη Άχνη
- 400 ml Κρέμα Γάλακτος
- 2 Ασπράδια Αυγών
- 4 φύλλα Ζελατίνας
Για το γαρνίρισμα:
- Ζάχαρη Άχνη
- Φρέσκα μούσμουλα κομμένα σε φέτες
Εκτέλεση:
- Μουλιάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό για 5 λεπτά. Στύβουμε και τα λιώνουμε σε λίγο νερό σε κατσαρολάκι.
- Πλένουμε και καθαρίζουμε τα μούσμουλα από τα κουκούτσια. Τα χτυπάμε στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν πουρές.
- Προσθέτουμε στον πουρέ τη λιωμένη ζελατίνη και ανακατεύουμε καλά.
- Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγί και τη βάζουμε στο ψυγείο.
- Σε ξεχωριστό μπολ, φτιάχνουμε μαρέγκα με τα ασπράδια και τη ζάχαρη άχνη.
- Ενώνουμε απαλά τον πουρέ μούσμουλου με τη σαντιγί και τη μαρέγκα. Αφήνουμε τη μους στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί.
- Ανοίγουμε τη σφολιάτα σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί, κόβουμε σε τετράγωνα/ορθογώνια και τρυπάμε με πιρούνι.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσει και αφήνουμε να κρυώσει.
- Στήνουμε το μιλφέιγ: ανάμεσα σε 3 επίπεδα σφολιάτας βάζουμε στρώσεις από μους.
- Γαρνίρουμε με ζάχαρη άχνη και φρέσκα μούσμουλα.
Συμβουλή σεφ: Μπορείτε να προετοιμάσετε τη μους από την προηγούμενη μέρα και να στήσετε το γλυκό λίγο πριν το σερβίρισμα για μέγιστη φρεσκάδα!