Search

Μια vintage βραδιά στον Μόλυβο! Η επίσημη παρουσίαση του περιοδικού στο Molivos Tower

Μια υπέροχη βραδιά μας  χάρισαν οι φίλοι του «Vintage Lesvos» στο Μόλυβο που τίμησαν με την παρουσία τους  την εκδήλωση για την επίσημη παρουσίαση του περιοδικού! Το  αρχοντικό Μεσσηνέζη- “Molivos Tower” , ένας πύργος του 1750 που λειτουργεί και ως ξενώνας, μεταμορφώθηκε για τις ανάγκες της παρουσίασης η οποία εξελίχθηκε σε ένα μεγάλο πάρτυ με πολλές εκπλήξεις. Η οικοδέσποινα Σοφία Μεσσηνέζη, κόρη του Θεόδωρου και της Πέρσας Μεσσηνέζη  άνοιξε το σπίτι και την καρδιά της ενώ η Λητώ Ντάκου υπεύθυνη για την οργάνωση της βραδιάς απέδειξε ακόμη μια φορά το πηγαίο ταλέντο της  στην  επικοινωνία. Ο κόσμος του Μολύβου ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Vintage Lesvos και  αγκάλιασε ζεστά το περιοδικό που καταγράφει την παράδοση του τόπου αλλά και την σύγχρονη κουλτούρα του νησιού η οποία έχει τις ρίζες της στο πλούσιο ιστορικό παρελθόν του.

 

(Ένα από τα ενδιαφέροντα “πηγαδάκια” της βραδιάς: Αταλάντη Σιάγα ,Μιχάλης Σιφναίος και Ραλλού Κράλλη σε συζητήσεις για το πολιτιστικό γεγονός του Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου ).

(Ο επιχειρηματίας Μιχάλης Γιαλούσης μαζί με τον ιστιοπλόο του ΙΟΜ Γιώργο Μαλακό) 

 

Ο κύριος Μεσσηνέζης αναφέρθηκε στην ιστορία του σπιτιού πραγματοποιώντας παράλληλα μια πλούσια σε ιστορίες ξενάγηση στους καλεσμένους  «ζωντανεύοντας» τις αναμνήσεις δωμάτιο-δωμάτιο. Στη συγκινητική αφήγησή του ο κύριος Μεσσηνέζης αναφέρθηκε στη γνωριμία του με την κα Πέρσα και τόνισε τη σημασία της καταγραφής της ιστορίας του τόπου αλλά και των ιδιαίτερων ιστοριών των ανθρώπων του.

(Το ζεύγος Μεσσηνέζη μαζί με την κόρη τους Σοφία, ιδιοκτήτρια του NISSOS GREEK FOOD)

«Το Vintage είναι μια ομαδική προσπάθεια που επιχειρεί να διασώσει και να αναδείξει την ιστορία του τόπου,. Μέσα από αυτό το ταξίδι συναντήσαμε αξιόλογους ανθρώπους και πλουτίσαμε τις γνώσεις μας για το νησί»,είπε η Βαρβάρα Γκιγκιλίνη,εκδότρια της εφημερίδας Πολιτικά και του Vintage Lesvos.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(H θεατρική Λητώ Ντάκου, διοργανώτρια του Διεθνούς Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου, (υπεύθυνη οικονομικών, διοικητικών και δημοσίων σχέσεων) προλογίζει την εκδήλωση).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(O πρώην Δήμαρχος του Μολύβου Στέλιος Καραντώνης και η διευθύντρια της ΕΡΑ Αιγαίου, Αναστασία Σπυριδάκη, φίλοι και υποστηρικτές του περιοδικού μαζί με τη Βαρβάρα Γκιγκιλίνη). 

(Η Βαρβάρα Γκιγκιλίνη με τη Νένα Βατή) 

Ο Τούρκος Καλλιτέχνης Tunkay Gilmaz μάγεψε με το βιολί του σε συνθέσεις Bach και Kreisler

 

Παρουσίαση με στυλ… παραδοσιακό

Οι ντόπιες γεύσεις κυριάρχησαν στον μπουφέ που φρόντισε τόσο η οικοδέσποινα Σοφία Μεσσηνέζη με την «Nissos Greek Food», όσο και τα εστιατόρια του Μολύβου (Misirlou, Απέραντο γαλάζιο, Χαμάμ, Μαϊστράλι, Βαμβούκος, Ramona, Ο Γάτος)  που στήριξαν την εκδήλωση με τον πιο νόστιμο τρόπο! Το Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτη για άλλη μια φορά στάθηκε χορηγός στην προσπάθεια του περιοδικού και μαζί με το κρασί ΜΕΣΑΝΤΡΑ έδωσαν μια «μεθυστική» νότα στην vintage  ατμόσφαιρα. Ο κανόνας της ενδυμασίας τηρήθηκε από πολλούς καλεσμένους που άνοιξαν την vintage γκαρνταρόμπα τους με αποτέλεσμα η βραδιά να εξελιχθεί σε ένα ρετρό πάρτυ με τις μουσικές του Κλεομένη Τζαννέτου, βασικού πρωταγωνιστή της βραδιάς.

 

(Οι παρευρισκόμενοι ξεναγήθηκαν σε όλους τους χώρους του πύργου που λειτουργεί και ως ξενώνας “MOLIVOS TOWER “)

   

(O Kλεομένης Τζαννέτος κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του περιοδικού)

 Φωτό κάτω: (Α  δ.  Με διάθεση vintage, Ολγα Συροπούλου, Μαριάννα Ιορδάνου, Μιρέλλα Σεφτελή)

(Ο υπέροχος κήπος του αρχοντικού όπου συνεχίστηκε το πάρτυ)

( Το περιοδικό θα βρείτε σε επιλεγμένα σημεία πώλησης: BOOK AND ART, ΧΑΛΚΙΔΗΣ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ, ΧΑΤΖΗΔΑΝΙΗΛ –ΕΡΜΟΥ, OLA STORES (XIOY), ΓΡΑΦΕΙΑ -ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑ,  ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ (ΠΑΡΚΙΝΓΚ –ΒΕΡΟΠΟΥΛΟΣ), ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΣΩΚΡΑΤΗΣ (ΠΑΡΚΟ ΚΑΡΑΠΑΝΑΓΙΩΤΗ), ΤΗERMA SPA (ΚΟΛΠΟΥ ΓΕΡΑΣ )

(Και μια…αγκαλιά για το τέλος)

Βίντεο-φωτογραφία: Γιώργος Ιορδάνου -Γιώργος Παπαδόπουλος