Search

Μια σπάνια φωτογραφία από την “ψυχή του ούζου”

Μια σπάνια φωτογραφία ανέβηκε στον λογαριασμό του Ούζου Βαρβαγιάννη από τα κτήματα της οικογένειας όπου καλλιεργείται το γλυκάνισο, η ψυχή του Όυζου όπως σημειώνουν στην ανάρτηση.

H “ψυχή” του Ούζου Βαρβαγιάννη είναι το γλυκάνισο που καλλιεργείται στα ιδιόκτητα κτήματα της οικογένειας και σε συνδυασμό με τα αρωματικά φυτά της οικογενειακής συνταγής, προσδίδει στο ούζο το δυνατό του χαρακτήρα.

Η Ποτοποιία Βαρβαγιάννη παράγει ούζο από 100% απόσταξη ακολουθώντας την ίδια διαδικασία από το 1860, έχοντας ως αποτέλεσμα ένα ούζο αποκλειστικά από γλυκάνισο και άλλα αρωματικά βότανα. Ακολουθεί η διαδικασία που οδηγεί στην παραγωγή αυθεντικού ελληνικού ούζου.

Καθοριστικό ρόλο στη δημιουργία του ούζου παίζει το γλυκάνισο. Όταν το φυτό φτάσει στην τέλεια ωρίμανσή του, μαζεύεται, δένεται σε μικρά δεμάτια και ξηραίνεται στη σκιά προσεκτικά, ώστε να διατηρήσει το πράσινο χρώμα του.

Ακολουθεί το “δρυμώνισμα”, μια χειρονακτική διαδικασία κατά την οποία με προσοχή γίνεται ο διαχωρισμός του καρπού από τα κοτσάνια, πάνω σε μια επικλινή μαρμάρινη πλάκα. Για την αποθήκευση του γλυκάνισου, η οποία γίνεται εξίσου προσεκτικά, χρησιμοποιούνται σακιά από φυτικές ίνες και λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα κατά της υγρασίας.