Search

Μια νέα γαστρονομική ταυτότητα από τον «Κυρ Στέφανο» στο Καγιάνι

 

Συνήθως όταν δούμε μια ομάδα να λειτουργεί δυναμικά,  χρησιμοποιούμε την έκφραση «η ισχύς εν τη ενώσει» για να υποδηλώσουμε τη δύναμη της συνεργασίας.

Μια τέτοια συνεργασία όμως, μεταξύ αδελφών στο νέο εστιατόριο υψηλής κρεατοφαγίας στο Καγιάνι, στον «Κυρ Στέφανο»  με τις υποδείξεις του έμπειρου Αντώνη με το ομώνυμο ουζερί, μόνο καλά μπορεί να πάει…

Ο Βασίλης και η Αναστασία δύο από τα τέσσερα παιδιά του Αντώνη, ανέλαβαν τον «Κυρ Στέφανο» εδώ και μερικούς μήνες αποδεικνύοντας ότι όταν είσαι νέος και έχεις όρεξη για δουλειά, όλα μπορούν να συμβούν.

Με συνέπεια και κυρίως με το μεράκι που διδάχθηκαν από τον μπαμπά τους και την οικογένεια, (καθότι το ουζερί αποτελεί εδώ και δεκαετίες οικογενειακή επιχείρηση), κατάφεραν να δημιουργήσουν κάτι νέο που έλειπε από την πόλη.

Κρεατικά υψηλών προδιαγραφών, βαθιάς ωρίμανσης και μη, μεζεδάκια όλα φτιαγμένα στο χέρι όπως τα πιπεράτα νιόκι, το τυρόψωμο και  σαλάτες με συνδυασμό φρούτων και λαχανικών αλλά και ευφάνταστες αλοιφές για την όρεξη, έρχονται να προσθέσουν ένα νόστιμο μενού αλλά και μια νέα εμπειρία στις γνωστές συνταγές και επιλογές που είχαμε μάθει να βρίσκουμε στα ουζερί αλλά και τα εστιατόρια της πόλης.

Νέα πρόσωπα και ακόμη πιο φρέσκιες ιδέες, φαίνεται να βρήκαν το κουμπί της επιτυχίας στον « Κυρ Στέφανο» που μαζί με την αδελφική συνεργασία αποτελούν πλέον ένα σημείο που πρέπει  κάποιος να το επισκεφθεί και να το «γευτεί».

 

Ο Βασίλης, ο δευτερότοκος,  μεγαλωμένος στο ουζερί του Αντώνη και μαθαίνοντας από μικρός όλα τα μυστικά από τον παππού Κυρ Στέφανο και τη γιαγιά που βρίσκονταν πάντα πίσω από τον πάγκο, έχει εκπαιδευτεί συνολικά στο πως μπορεί μια ανάλογη επιχείρηση να λειτουργεί σωστά σε όλα τα επίπεδα. Και βέβαια ο θαμώνας, το αντιλαμβάνεται  εξαρχής από το σέρβις που μπορεί να πάρει άνετα «άριστα».

Ο ίδιος ευγενικός και χαμογελαστός μιλάει με τον κάθε πελάτη ξεχωριστά για να ανεβάσει ακόμη περισσότερο τη μοναδική εμπειρία του καταστήματος.

Από την άλλη πλευρά η Αναστασία, η τρίτη στη σειρά, έκανε το όνειρό της πραγματικότητα και κατάλαβε τον θησαυρό του «μαγειρεύειν» που για την ίδια είναι τρόπος ζωής, αφού σαν παιδί έχει τυλίξει αμέτρητα ντολμαδάκια και ξέρει κάθε  παραδοσιακή συνταγή απ΄έξω και ανακατωτά… και σήμερα από το πόστο της κορυφαίας τουριστικής και μαγειρικής σχολής «LE MONDE» επενδύει στο να μάθει να δίνει την απόλαυση της γεύσης σωστά.

Δυο παιδιά «ψημένα» στη δύσκολη δουλειά του καφενείου κατόρθωσαν να μάθουν όλα τα κόλπα και να ρισκάρουν σε κάτι που έλειπε από την πόλη. Στην ίδια παρέα βρίσκεται και η γνωστή του χώρου Μαριλένα Γιακαλή, η οποία έχει εξειδικευτεί σε πολύ γνωστά εστιατόρια της Αθήνας και επέλεξε να ξαναγυρίσει στον τόπο της μεταφέροντας σε εμάς όλη την εμπειρία της.

Στον Κυρ Στέφανο θα βρει κανείς αυτό το «κάτι παραπάνω»  που μπορεί να το δει στο μενού, αλλά και να το συνδυάσει με μια ετικέτα κρασί από την πολύ ενημερωμένη κάβα και το κρυφό μεράκι του Αντώνη για το καλό κρασί.

Καλό είναι να κάνετε ένα τηλεφώνημα πριν πάτε.

2251 061590