Μια μέρα γεμάτη μουσική και χαμόγελα στο «Ζαχάρειο» για την

Η Αγία Παρασκευή γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας με τραγούδι, χορό και νοσταλγικές ιστορίες.

Γιορτινό κλίμα επικράτησε την 1η Οκτωβρίου στην Πρότυπη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων «Ζαχάρειο» στην Αγία Παρασκευή. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας, το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά και η Κινητή Μονάδα του Δήμου Δυτικής Λέσβου διοργάνωσαν μια ξεχωριστή εκδήλωση, που γέμισε μελωδίες, γέλια και συγκίνηση.

Το μπουζούκι του Γιώργου Βούρου και η κιθάρα του Μπάμπη Πλατάνου ξεσήκωσαν τους φιλοξενούμενους, που τραγούδησαν, χόρεψαν και θυμήθηκαν όμορφες στιγμές από το παρελθόν. Οι παππούδες και οι γιαγιάδες μοιράστηκαν ιστορίες ζωής, μίλησαν για τις αλλαγές που έζησαν, για τις χαρές αλλά και τις δυσκολίες τους – στέλνοντας το πιο αυθεντικό μήνυμα: ότι η τρίτη ηλικία αξίζει σεβασμό, αγάπη και φροντίδα.

Ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας Νίκος Αλεξανδρής, που παρευρέθηκε, τόνισε:
«Μια κοινωνία που δεν φροντίζει το παρελθόν της το μόνο σίγουρο είναι ότι θα έχει αβέβαιο μέλλον».

Η μέρα ολοκληρώθηκε με κεράσματα και… γλυκές γεύσεις, χάρη στην προσφορά του Αγροτικού Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Μεσοτόπου και της Αμαλίας Σκομβούλη, που πρόσφεραν αφιλοκερδώς ρυζόγαλο στους ηλικιωμένους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΜΥΤΙΛΗΝΗ ΚΑΙΡΟΣ
Best Cleaning Service in Dubai