Μια “Γεύση της Λέσβου” στο Σίδνεϊ: Η Λεσβιακή Διασπορά αντιστρέφει το κλίμα

Συντάκτης: Μοιραστείτε το:

Στο “Σπίτι της Μυτιλήνης” στο Νοτιοδυτικό Σίδνεϊ θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή η μεγάλη γιορτή της Λεσβιακής Διασποράς στην Αυστραλία μια “Γεύση της Λέσβου”.  Όπως μας ενημερώνουν οι φίλοι της Μυτιληνιάς Αδελφότητας του Σίδνεϊ και της Νέας Νότιας Ουαλίας στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί η μεγάλη ιστορία, ο πολιτισμός και το εμπόριο του νησιού ως μια προσπάθεια αντιστροφής του κλίματος που έχει δημιουργηθεί από τα Διεθνή ΜΜΕ.

«Η Λέσβος,  γνωστή για τους φιλοσόφους της , τους καλλιτέχνες της  το ούζο και τις  σαρδέλες, το καλύτερο ελαιόλαδο στην Ελλάδα, το απολιθωμένο δάσος αλλά και για τους αιώνες συμπόνιας προς τους πρόσφυγες, το πνευματικό σπίτι των γυναικών στην Ερεσό και ο τόπος της πρώτης συνάντησης του επικεφαλής της Ελληνικής και Ρωμαϊκής Καθολικής εκκλησίες για εκατοντάδες χρόνια (2016)».

Μια ομάδα φίλων της Νέας Νότιας Ουαλίας που διακρίνονται για το έντονο ενδιαφέρον τους για τη Λέσβο έχουν εργαστεί επιμελώς να παρουσιάσουν «μια γεύση της Λέσβου», την Κυριακή 2 του Απρίλη, στο πλαίσιο του Ελληνικού Φεστιβάλ, και κάτω από την ομπρέλα της Μυτιληναικής  Αδελφότητας του Σίδνεϊ και Νέας Νότιας Ουαλίας.

«Η Λέσβος κέρδισε τη διεθνή προσοχή για την εισροή των προσφύγων το 2015 και το 2016. Το νησί το 1922  αγκάλιασε εκατοντάδες χιλιάδες. Από το 2013, η Λέσβος έχει και πάλι βοήθησε αθώα θύματα του πολέμου. Αυτό το νησί, όπως και η υπόλοιπη Ελλάδα, περνάει οικονομικές δυσκολίες. Ωστόσο, όπως έκαναν το 1922, οι κάτοικοι καλωσόρισαν όλους και να έδειξαν την συμπόνια και την καλοσύνη για τους οποία είναι γνωστοί πια σε ολόκληρο τον κόσμο.

Δυστυχώς  τα Διεθνή Μέσα Ενημέρωσης  παρουσίασαν το νησί  ως μη ασφαλή τόπο. Όμως η αλήθεια είναι ότι σήμερα κανένας τουρίστας δεν έχει ταλαιπωρηθεί εξαιτίας του προσφυγικού . Οι επισκέψεις της Αντζελίνα Τζολί, Σούζαν Σάραντον, τον Πάπα, και του Ελληνικού Ορθόδοξου Πατριάρχη ανέδειξαν αυτό το κομμάτι». Η «Γεύση της Λέσβου» θα πραγματοποιηθεί στο Σπίτι της Μυτιλήνης στο στο Canterbury, προάστιο του νοτιοδυτικού  Σίδνεϊ

Η μέρα θα ξεκινήσει με μια μουσική παράσταση από μερικούς από τους πολλούς ταλαντούχους μουσικούς με καταγωγή από το νησί που περιοδεύουν συχνά στο εξωτερικό όπως ο Τζον Τίκης!

Προηγουμενο αρθρο

Σήμερα ο «Κήπος» ανήκει στα Λαδάδικα !

Επομενο αρθρο

O “Ορειάς” στη Χίο