Το νέο εστιατόριο του βραβευμένου σεφ Στράτου Ιωσηφέλλη, που άνοιξε πρόσφατα στο ειδυλλιακό λιμανάκι των Παμφίλων, συνεχίζει να κερδίζει τις εντυπώσεις με τα πρωτότυπα και δημιουργικά του πιάτα. Ανάμεσά τους ξεχωρίζει μία ιδιαίτερα εμπνευσμένη φθινοπωρινή πρόταση: το «Παντζάρι».
Πρόκειται για ένα πιάτο που συνδυάζει απλότητα και υψηλή γαστρονομία, με υλικά που αναδεικνύουν τοπικές και εποχικές γεύσεις:
– Σκορδαλιά παντζαριού,
– Γαλάκτωμα από πρόβειο γιαούρτι,
– Φαγόπυρο,
– Φρέσκο σπανάκι,
– Φιστίκι Αιγίνης.
Το παντζάρι προσφέρει φυσική γλύκα, το σπανάκι ένταση, ενώ το πρόβειο γιαούρτι φέρνει δροσιά και ισορροπία. Το φαγόπυρο και το φιστίκι Αιγίνης συμπληρώνουν τη δημιουργία με μια απρόσμενη και ευχάριστη τραγανότητα.
Ένα πολύχρωμο, γήινο και δημιουργικό πιάτο που αποδεικνύει για άλλη μια φορά πως η φθινοπωρινή κουζίνα μπορεί να γίνει υψηλή γαστρονομία, ειδικά στα χέρια του σεφ Στράτου Ιωσηφέλλη.
Η νέα γευστική προσθήκη αποτελεί μόνο ένα μικρό δείγμα της φιλοσοφίας που χαρακτηρίζει το ολοκαίνουριο εστιατόριο στα Πάμφιλα, το οποίο ήδη εξελίσσεται σε σημείο αναφοράς για τους λάτρεις της ποιοτικής κουζίνας.







