Μια ξεχωριστή εμπειρία γευσιγνωσίας είχαν την ευκαιρία να ζήσουν σήμερα οι επισκέπτες του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, στο πλαίσιο των φετινών εκδηλώσεων λεσβιακής γευσιγνωσίας. Πρωταγωνιστής της ημέρας το εξαιρετικής ποιότητας ελαιόλαδο Oleve, που παρουσιάστηκε μέσα από μια ιδιαίτερη εκδήλωση με έμφαση στα αρώματα, τις γεύσεις και την ιστορία του λεσβιακού ελαιώνα.

Στο μαγευτικό Σίγρι, εκεί όπου η Γη διατηρεί τη μνήμη της σε απολιθώματα 20 εκατομμυρίων ετών, η γαστρονομία της Λέσβου συναντά τον φυσικό της πλούτο. Η γευσιγνωσία ανέδειξε όχι μόνο τη γευστική αξία του λεσβιακού ελαιολάδου, αλλά και τη βαθιά του σύνδεση με την ιστορία, την κουλτούρα και το τοπίο του νησιού.

Οι φετινές δράσεις λεσβιακής γευσιγνωσίας που διοργανώνονται στο Μουσείο, φέρνουν στο προσκήνιο την ποιότητα των τοπικών προϊόντων, τη σημασία της συνεργασίας και τη γαστρονομική ταυτότητα της Λέσβου. Με άξονα την αυθεντικότητα και τη δημιουργία, οι εκδηλώσεις φέρνουν πιο κοντά τον πολιτισμό, τη φύση και τη γεύση.
Το ελαιόλαδο Oleve επιβεβαιώνει πως η παράδοση του τόπου, όταν συναντά τη φροντίδα και τη γνώση, γίνεται γευστική εμπειρία μοναδική.