Με κάψαλα και μουσικές ζωντάνεψε το πάρκο Χατζηδήμου

Συντάκτης: Μοιραστείτε το:

Φωτογραφίες: Μιχάλης Κατσούρης 

«’Τ’ Αγιού Γιαννιού’ και κάψαλα στο πάρκο Χατζηδήμου» ήταν το όνομα της δράσης στα πλαίσια των καλοκαιρινών εκδηλώσεων με την ονομασία «Ζωντανεύουμε τις γειτονιές μας» που διοργανώνει ο Σύλλογος κατοίκων των συνοικιών Κουλμπάρας και Κιόσκι «το κιρκινέτσι» φέρνοντας κοντά τους κατοίκους της γειτονιάς.

Και πράγματι το κυριολεκτικά εγκαταλειμμένο από το Δήμο αλλά και κέντρο παραβατικότητας πάρκο Χατζηδήμου ζωντάνεψε από τους εκατοντάδες κατοίκους της περιοχής αλλά και όσους από άλλες γειτονιές συνέρευσαν για να χαρούν το ξαναζωντάνεμα του εθίμου με τις «φωτιές τ’ Αι Γιαννιού» με το κάψιμο των ξερών μαγιάτικων στεφανιών από τα σπίτια. Αλλά και για να γιορτάσουνε όλοι μαζί το τέλος της μεγαλύτερης μέρας του καλοκαιριού με όμορφα ρεμπέτικα και παραδοσιακά τραγούδια από τη Μέρσα (φωνή), το Δημήτρη (βιολί) και τον Παναγιώτη (κλαρίνο). Ήταν μια δράση που απέδειξε ότι τα σκοτεινά, γεμάτα χόρτα και σκουπίδια πάρκα της περιοχής, μπορούν να γίνουν τόποι συγκέντρωσης των κατοίκων, χώροι ψυχαγωγίας και δημιουργικής έκφρασης. Φτάνει ο Δήμος και οι συναρμόδιες αρχές να σταματήσουν να αντιμετωπίζουν τις γειτονιές ως το πίσω μέρος κάποιων καταστημάτων, χαλάκι κάτω από το οποίο θα κρυφτούν τα «σκουπίδια» της πόλης.

 

Και έπεται συνέχεια

Ο Σύλλογος κατοίκων των συνοικιών Κουλμπάρας και Κιόσκι «το κιρκινέτσι» ετοιμάζει για τον Ιούλιο έναν ιστορικό περίπατο «από τα σοκάκια της Κουλμπάρας στο κάστρο της Μυτιλήνης» με «ξεναγό» κατοίκων και επισκεπτών της Προϊστάμενο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λέσβου Παύλο Τριανταφυλλίδη. Επίσης σειρά εκδηλώσεων όπως θέατρο δρόμου, παραστάσεις καραγκιόζη και προβολές ταινιών σε έναν «μεταφερόμενο θερινό κινηματογράφο» προγραμματίζονται να γίνουν στις πλατείες και στα μικρά και μεγαλύτερα πάρκα της γειτονιάς (στον Άι Γιάννη τον Αρμένη, στην Αγία Κατερίνα, στο πάρκο Χατζηδήμου αλλά και στο άλλο παρατημένο πάρκο στην πλατεία στο Κιόσκι

Προηγουμενο αρθρο

ΕΔΕ για τη διαχείριση των καταγγελιών του τραυματισμού του “Πασχάλη” από την ΕΛ.ΑΣ.

Επομενο αρθρο

Τριήμερο εργαστήριο σωματικής έκφρασης με την Ηλιάνα Αντωνιάδου