Με γοργούς ρυθμούς το πλακόστρωτο στο Σίγρι!

Συντάκτης: Μοιραστείτε το:

Αφού πέρασαν αρκετά χρόνια που το έργο ήταν αγνοούμενο και οχτώ μήνες μετά τη δημοπράτησή του, επιτέλους ξεκίνησε το έργο της πλακόστρωσης του κεντρικού δρόμου του Σιγρίου, αυτού που οδηγεί από την αγορά στην πλαζ.

Πρόκειται για το έργο της πλακόστρωσης του κεντρικού δρόμου του Σιγρίου, προϋπολογισμού 360.000,00 Ευρώ (με ΦΠΑ), που χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο και από πόρους του Δήμου Λέσβου, με το οποίο γίνεται διαμόρφωση της κεντρικής οδού του Δημοτικού Διαμερίσματος Σιγρίου σε μήκος περίπου τετρακοσίων μέτρων, που παρουσίαζε μεγάλες φθορές, βελτιώνοντας σε μεγάλο βαθμό την εικόνα του οικισμού.

Συγκεκριμένα, καθαιρέθηκε τμήμα της υφιστάμενης τσιμεντόστρωσης, και έγινε εκσκαφή – ισοπέδωση της σκάφης του δρόμου. Ακολούθησε επίστρωση ελαφρά οπλισμένου σκυροδέματος για υπόβαση και ξεκίνησε ήδη η πλακόστρωση.

Τόσο ο Δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός, όσο και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Κώστας Κατσαρός, εξέφρασαν την ικανοποίησή τους, τονίζοντας ότι πρόκειται για μια αναγκαία αναπτυξιακού χαρακτήρα παρέμβαση που θα έπρεπε για είχε γίνει εδώ και χρόνια και υλοποιείται από την παρούσα Δημοτική Αρχή, με στόχο την βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής των κατοίκων. Επεσήμαναν, παράλληλα, ότι σε συνδυασμό και με άλλα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη αναβαθμίζεται και αναδεικνύεται το Σίγρι και η ευρύτερη περιοχή, στην κατεύθυνση της προσέλκυσης περισσότερων τουριστών.

Προηγουμενο αρθρο

” Ένα φράγκο το Περίεργο” Γράφει η Εύα Κασκάνη – Durkan

Επομενο αρθρο

Γ. Σπιλάνης: “Από το χωράφι στο ράφι και στο τραπέζι του τουρίστα”