Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 49ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή στην Μυτιλήνη που πραγματοποιήθηκε στις 15 και 16 Σεπτέμβρη στο Πάρκο της Αγίας Ειρήνης.

Συντάκτης: Μοιραστείτε το:

«Η Αγλαΐα Κυρίτση υποψήφια Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου με την Λαϊκή Συσπείρωση και ο Γιάννης Συκάς υποψήφιος Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου με την Λαϊκή Συσπείρωση τόνισαν τις ευθύνες των Περιφερειακών και Δημοτικών Αρχών για την κατάσταση που επικρατεί στην πόλη και στα χωριά»

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 49ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή στην Μυτιλήνη που πραγματοποιήθηκε στις 15 και 16 Σεπτέμβρη στο Πάρκο της Αγίας Ειρήνης.

Με μεγάλη προσέλευση και μεγάλο ενδιαφέρον, πλήθος κόσμου έδωσε το παρόν σ` ένα φεστιβάλ που φέτος είχε έντονο χαρακτήρα διεκδίκησης κι΄ αλληλεγγύης προς τον δοκιμαζόμενο λαό της Θεσσαλίας.

 

Το Πάρκο της Αγίας Ειρήνης που καθαρίστηκε και φωταγωγήθηκε χάρη στην εθελοντική δουλειά των μελών και φίλων της ΚΝΕ και του ΚΚΕ, ζωντάνεψε με νεανικά χαμόγελα και γροθιές το διήμερο των εκδηλώσεων.

 

Την πρώτη μέρα το πρόγραμμα άνοιξε με την συζήτηση: “Τα προβλήματα της νεολαίας στο νησί… Πόσο τοπικά είναι;”, με ομιλητή τον Δημήτρη Ευσταθίου γραμματέα της Τ.Ο Λέσβου της ΚΝΕ, που μέσα από την ομιλία του ανέδειξε τα προβλήματα που βιώνει ένας νέος και μια νέα στο νησί σε όλες τις φάσεις της ζωής του, στην προσπάθεια του να μορφωθεί, να μετακινηθεί, να αθληθεί, να βρει στέγη, να αξιοποιήσει δημιουργικά τον ελεύθερο του χρόνο.

Στη συνέχεια η Αγλαΐα Κυρίτση υποψήφια Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου με την Λαϊκή Συσπείρωση και ο Γιάννης Συκάς υποψήφιος Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου με την Λαϊκή Συσπείρωση τόνισαν τις ευθύνες των Περιφερειακών και Δημοτικών Αρχών για την κατάσταση που επικρατεί στην πόλη και στα χωριά γύρω από τα ζητήματα των υποδομών και των έργων που τελικά υλοποιούνται μακριά από τις ανάγκες των νέων, κάνοντας κάλεσμα τα παραπάνω να αποτελέσουν κριτήριο για τους νέους στις επερχόμενες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές και να στηρίξουν το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα της 1ης μέρας περιλάμβανε αφιέρωμα στην ελληνική ροκ σκηνή με την συμμετοχή της Πολιτιστικής Ομάδας του Εργατικού Κέντρου που παρουσίασε αφιέρωμα στην Κατερίνα Γώγου με απαγγελίες ποιημάτων και τραγούδια, καθώς και ροκ συναυλία από τους “Magma” που ξεσήκωσαν μικρούς και μεγάλους.

 

Τέλος, κάλεσε στην ενίσχυση των ψηφοδελτίων της Λαϊκής Συσπείρωσης στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, σημειώνοντας πως “ο συνδυασμός που στηρίζει το ΚΚΕ είναι το μοναδικό αντίπαλο δέος τόσο στην ΝΔ, όσο και σε κάθε άλλο υποψήφιο που ταυτίζεται με την πολιτική του “πάμε κι όπου βγεί”.

 

Συγκινητική ήταν η ανταπόκριση της νεολαίας και του λαού στο κάλεσμα για συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας, εκφράζοντας την αλληλεγγύη αλλά και την οργή τους.

Προηγουμενο αρθρο

Αστυνομικές δυνάμεις και εργολάβοι στο εργοστάσιο της ΒΙΟ.ΜΕ

Επομενο αρθρο

Κ. Μουτζούρης: Καλεί σε δημόσιο διάλογο για την αύξηση των μεταναστευτικών ροών