Μαθητές της Πέτρας στην «Πανελλήνια Μαθητιάδα»

Συντάκτης: Μοιραστείτε το:

Το Γυμνάσιο Πέτρας θα εκπροσωπήσει τα νησιά της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, στην  που πραγματοποιείται στην Πρώτη Σερρών (2 – 6 Μαϊμού), εδώ και 10 χρόνια

.Η «Μαθητιάδα» είναι η μεγαλύτερη γιορτή της μαθητικής νεολαίας. Μαθητές και μαθήτριες από όλους τους Νομούς της Ελλάδας, καθώς και από την ομογένεια από όλο τον κόσμο συναντιούνται σε έναν κοινό τόπο, στην Πρώτη Σερρών. Η συνάντηση αυτή έχει σκοπό, τα παιδιά να αναπτύξουν την άμιλλα, τη συναδέλφωση, τον συναγωνισμό και την αποδοχή του διαφορετικού.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες θα αγωνιστούν σε Ολυμπιακά αγωνίσματα (Τοξοβολία, κανό, ξιφασκία, ιππασία, στίβο, ρυθμική τένις, ποδηλασία, σκοποβολή, Tae – Kwon – Do).

Η αποστολή αναχώρησε την Πρωτομαγιά και η μετακίνησή τους από την Πέτρα προς το Αεροδρόμιο Μυτιλήνης, έγινε με λεωφορείο που διέθεσε ο Δήμος Λέσβου, μετά από αίτημα του Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Πέτρας, Θεολόγου Κλεάνθη και το οποίο έκανε αμέσως δεκτό, ο Δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Βουνάτσος, ο οποίος παρέστη και στην αναχώρηση των της αποστολής του Γυμνασίου Πέτρας, από το Αεροδρόμιο της Μυτιλήνης, εκφράζοντας τις θερμότατες ευχές όλου του Λεσβιακού Λαού για καλή επιτυχία και εφοδιάζοντας τους με διαφημιστικό υλικό τουριστικού περιεχομένου για το Νησί μας.

Η αποστολή αποτελείται τους μαθητές και τις μαθήτριες: Αμαλία Θεολόγου, Ελπινίκη Λάσκαρη, Χρύσα Ιωαννίδη, Φωτούλα Πάππου, Λυδία Παρέλη, Παυλή Κωνσταντίνο, Λεοντή Παναγιώτη, Μαντζώρο Παρασκευά, Σαμαραδέλλη Παναγιώτη και τους συνοδούς, Δημήτρη Νταλώση και Ειρήνη Συγιώργη.

Προηγουμενο αρθρο

Εαρινή συναυλία από το μουσικό σχολείο Μυτιλήνης

Επομενο αρθρο

Αντιδράσεις πολιτών για τα έργα του Θεόφιλου