“Μάρμαρο”: Γεύση και θάλασσα σε ένα τραπέζι

Σε ένα όμορφο, ήσυχο λιμανάκι του κόλπου της Γέρας, το εστιατόριο “Μάρμαρο” αποτελεί εδώ και χρόνια έναν από τους πιο αγαπημένους γαστρονομικούς προορισμούς της Λέσβου. Με φόντο τη θάλασσα, τις μυρωδιές του ιωδίου και τον ήχο των κυμάτων, ο επισκέπτης απολαμβάνει πιάτα που παντρεύουν το ψάρι και το κρέας με μοναδική ισορροπία, σε χορταστικές μερίδες και πάντα με σεβασμό στην εποχικότητα και την πρώτη ύλη.

Πίσω από την κουζίνα, αλλά και το συνολικό όραμα του “Μαρμάρου”, βρίσκεται ο Δημήτρης Χιώτης, ένας νεαρός ιδιοκτήτης που μεγάλωσε μέσα σε ένα περιβάλλον εστίασης και κουβαλά την παράδοση στις κινήσεις και τις αποφάσεις του. Με συνέπεια και μεράκι, διατηρεί τον αυθεντικό χαρακτήρα του μαγαζιού, τιμώντας τις παλιές συνταγές και τις γεύσεις “του σπιτιού”, σαν αυτές που θα έβρισκες στο τραπέζι της γιαγιάς.

Το “Μάρμαρο” φημίζεται για το παραδοσιακό ψήσιμο που προσφέρει αργό, μερακλίδικο ψήσιμο για πιάτα που δεν βιάζονται – αλλά αποζημιώνουν κάθε ουρανίσκο. Από τη βελούδινη προβατίνα μέχρι τις σουπιές με σπανάκι και χόρτα, από τα σμυρναίικα σουτζουκάκια ως τις γαριδομακαρονάδες σε σουφρά ή τα ντολμαδάκια η κουζίνα του Μαρμάρου είναι γεμάτη ένταση, μνήμη και γευστική φροντίδα.

Εδώ, οι μερίδες είναι γενναιόδωρες και η φιλοξενία αυθεντική. Το φρέσκο ψάρι ψήνεται με μαεστρία, ενώ τα ορεκτικά – από γκιουζλεμέδες και πίτες με καυκαλήθρες και ζοχούς, μέχρι μύδια σαγανάκι και τονοσαλάτα ή γεμιστή μελιντζάνα, συνοδεύουν ιδανικά το ούζο ή το κρασί σας.

Είτε χειμώνα, αγναντεύοντας τη θάλασσα από τον ζεστό εσωτερικό χώρο, είτε καλοκαίρι με το τραπέζι σχεδόν ακουμπισμένο στο νερό, το “Μάρμαρο” προσφέρει μια γευστική εμπειρία βαθιά συνδεδεμένη με τον τόπο και την ιστορία του.

Για τους λάτρεις της αυθεντικής λεσβιακής κουζίνας, το τηλέφωνο κρατήσεων είναι απαραίτητο:
Μάρμαρο Περάματος – Τηλ. 22510 51379

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΜΥΤΙΛΗΝΗ ΚΑΙΡΟΣ