Ευοίωνος άνεμος στα πανιά ….της μαρίνας Μυτιλήνης !

Συντάκτης: Μοιραστείτε το:

Αύξηση 20% των σκαφών και των δραστηριοτήτων του χώρου

«Aλματώδη αύξηση  παρουσίασε τα τελευταία δύο χρόνια η επισκεψιμότητα των  σκαφών στη Μαρίνα Μυτιλήνης, με όλα τα ευεργετικά παρεπόμενα για την γενικότερη τουριστική βιομηχανία του νησιού μας».

Αυτό τόνισε χαρακτηριστικά  κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε στα τοπικά ΜΜΕ ο διευθυντής της μαρίνας Μυτιλήνης κος Κωνσταντής Ξύδας, ενώ  αναφέρθηκε και στην πορεία  των έργων υποδομής και παροχής υπηρεσιών αυτού του χώρου της πόλης μας που έχει αρχίσει να γίνεται  το κύριο σημείο τουριστικής και πολιτιστικής ανάπτυξης της Μυτιλήνης.

Ο κος Ξύδας μέσα από μια ξενάγηση στους χώρους της μαρίνας παρουσίασε την σημαντική επένδυση του εστιατορίου – καφέ που πρόκειται να λειτουργήσει τον επόμενο μήνα και κόστισε περί τα 450 χιλιάδες ευρώ. Η επένδυση αυτή με  την ποιότητα της κατασκευής και τις δυνατότητες που θα προσφέρει για μελλοντικές κοινωνικές εκδηλώσεις, όχι μόνο έρχεται να προστεθεί στις προηγούμενες επενδύσεις, αλλά θα αποτελέσει πόλο έλξης για την προβολή και αξιοποίηση των τουριστικών και επιχειρηματικών δυνατοτήτων της Μυτιλήνης. Πρέπει να επισημανθεί ότι οι νέες εγκαταστάσεις εστίασης που θα λειτουργήσουν μέσα στο καλοκαίρι, έρχονται ως συμπλήρωμα των πολλαπλών πολιτιστικών, εκθεσιακών και επιχειρηματικών δραστηριοτήτων που φιλοξενούνται στη Μαρίνα.

 

Η επιχείρηση εστίασης θα λειτουργήσει μέσα στο καλοκαίρι .
Η επιχείρηση εστίασης θα λειτουργήσει μέσα στο καλοκαίρι .

Πρόκειται για μια  επένδυση που σαφώς θα αναβαθμίσει τον χώρο, αλλά και τις υπηρεσίες  του, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι ήταν μια σημαντική οικονομική ένεση για όσους εργάζονται εκεί αλλά και θα εργαστούν  μελλοντικά. Η επιχείρηση θα απευθύνεται τόσο σε εκείνους που έρχονται με τα σκάφη τους όσο και σε κείνους που επισκέπτονται το χώρο και προέρχονται από την πόλη.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι στη μαρίνα λειτουργούν ήδη καταστήματα σούπερ μάρκετ και ναυτιλιακών ειδών τα οποία απευθύνονται τόσο σε εκείνους που ελλιμενίζουν τα σκάφη τους όσο βέβαια και στους υπόλοιπους επισκέπτες που μένουν στην πόλη.

DSCN1172

Προετοιμασία από τον χειμώνα

Ο κος Ξύδας αναφέρθηκε στην αύξηση της  επισκεψιμότητας των σκαφών στη μαρίνα, που έφτασε στο ποσοστό  του 20% ενώ τόνισε χαρακτηριστικά ότι μέχρι τον Δεκέμβριο θα αυξηθεί επιπλέον 20%. Όπως εξήγησε,  αυτό θα συμβεί γιατί έχει γίνει σωστή προετοιμασία το χειμώνα με συμμετοχή του ίδιου στις πιο γνωστές εκθέσεις θαλάσσιου τουρισμού στην Ευρώπη (Παρίσι, Γερμανία κτλ).

«Όπως είναι φυσικό, ο πρωταρχικός στόχος της Μαρίνας είναι η προσέλκυση θαλάσσιου τουρισμού και σκαφών από όλο τον κόσμο, προκειμένου να εδραιωθεί το νησί μας ως ένας ελκυστικός θαλάσσιος προορισμός», τονίζει μεταξύ άλλων ο διευθυντής της μαρίνας. «Κύριο μέλημα της επιχείρησης είναι η εξασφάλιση όλων των  ανέσεων και συνθηκών ασφαλείας των επισκεπτών και των πελατών μας», τόνισε ο κ. Ξύδας.

Αναφερόμενος δε στην αύξηση του ποσοστού, είπε ότι έχει γίνει σοβαρή δουλειά τόσο από τον ίδιο όσο και από τους εργαζόμενους της μαρίνας που έχουν αποσπάσει τις καλύτερες κριτικές από διεθνείς συλλόγους και εταιρείες, κάτι βέβαια που αποδεικνύει την σοβαρή προσέγγιση σε όλους τους τομείς. Παράλληλα αναφέρθηκε στο οργανόγραμμα που έχει θέσει ο ίδιος  και το σχέδιο πενταετίας που θέλει τη μαρίνα να αποτελέσει πόλο έλξης τουριστών, αλλά παράλληλα να γίνει ένα από τα πιο πολυσύχναστα σημεία  από τους ντόπιους,  για την εστίαση και αναψυχή τους.

 

Κλείνοντας αναφέρθηκε στα σημαντικά κέρδη  που έχουν οι Δημόσιες υπηρεσίες από την κατανάλωση της Μαρίνας σε ηλεκτρικό ρεύμα, σε υδροδότηση,  σε εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία και κυρίως από την καταβολή των νομίμων φόρων. Όλες αυτές οι επενδύσεις δίνουν εργασία σε σημαντικό αριθμό νέων ανθρώπων που υπηρετούν ως μόνιμο προσωπικό, ενώ η κάθε καινούρια επένδυση και οι σχετικές εργασίες απασχολούν μεγάλο αριθμό επιχειρηματιών, ειδικών τεχνιτών και εργατών.  Επί παραδείγματι, στο έργο του εστιατορίου και της καφετέριας, πέρα από τον Μυτιληνιό Πολιτικό Μηχανικό επιχειρηματία  που ανέλαβε την κατασκευή, απασχολήθηκαν τους τελευταίους 4 μήνες περίπου 30 άνθρωποι, ενώ αντίστοιχος αριθμός εργαζομένων αναμένεται να απασχοληθεί για την κατασκευή της επίπλωσης και την λειτουργία της επιχείρησης.

 

 

 

DSCN1175

Εντυπωσιασμένοι μένουν οι επισκέπτες από τα  βότανα που παρέχει στους επισκέπτες η Διεύθυνση, αλλά και από τα φρέσκα λαχανικά που παράγονται στους χώρους της μαρίνας.
Εντυπωσιασμένοι μένουν οι επισκέπτες από τα  βότανα που παρέχει στους επισκέπτες η Διεύθυνση, αλλά και από τα φρέσκα λαχανικά που παράγονται στους χώρους της μαρίνας.
Ιδιαίτερο χρώμα προσθέτουν  στο χώρο όλες οι εικαστικές παρεμβάσεις που έχουν κάνει στους τοίχους τα μέλη της Πολιτιστικής Αναζήτησης (ΠΟΛΙΑΝΑ)
Ιδιαίτερο χρώμα προσθέτουν  στο χώρο όλες οι εικαστικές παρεμβάσεις που έχουν κάνει στους τοίχους τα μέλη της Πολιτιστικής Αναζήτησης (ΠΟΛΙΑΝΑ)

 

  • Η εκμίσθωση της Μαρίνας Μυτιλήνης για 40 χρόνια σε δύο από τις μεγαλύτερες διεθνείς εταιρίες, την Ελληνική “FolliFollie” και την τουρκική “Setur“ του ομίλου Koç, αποτελεί την μεγαλύτερη ιδιωτική επένδυση που έχει γίνει στο νησί μας. Πέρα από την αρχική επένδυση και το ετήσιο ενοίκιο που ανέρχεται σε ένα σεβαστό ποσόν, στα δύο χρόνια που πέρασαν από την ημερομηνία εκμίσθωσης έχουν καταβληθεί μεγάλα ποσά και έχουν δοθεί σημαντικές ευκαιρίες τόσο σε μυτιληνιούς  επιχειρηματίες όσο και στο εγχώριο εργατικό δυναμικό για βελτιώσεις/συντηρήσεις των συστημάτων και των εγκαταστάσεων της Μαρίνας, όπως η πυρασφάλεια, η ενίσχυση των πλωτών εξεδρών, η εκμετάλλευση του χερσαίου χώρου, η αξιοποίηση του περιβάλλοντος χώρου κ.α.

 

 

Προηγουμενο αρθρο

Μάχη με τη φωτιά στην Αγία Μαρίνα

Επομενο αρθρο

Cloud Computing Μέρος 2: Οι υπηρεσίες