Search

Μανταμάδος προς ΔΕΥΑΛ :”Το ποτήρι ξεχείλισε, πίναμε νερό από σωλήνες αμιάντου μέχρι το 2020″

 

 

 

 

Σε συνέχεια του απαντητικής σας επιστολής, οι κάτωθι Σύλλογοι του Μανταμάδου και η πλειοψηφία των κατοίκων του, με όλο και περισσότερες συμμετοχές μετά την έκταση που πήρε η αρχική διαμαρτυρία, σας εφιστούμε την προσοχή για τις περιπτώσεις που παραβιάζεται το έννομο συμφέρον, η υγεία και η περιουσία των πολιτών.

 

Η ανακοίνωσή σας (Αρ. Πρωτ. 5309 21/04/2021) δεν περιέχει ούτε μια ουσιαστική απάντηση στα συγκεκριμένα ερωτήματα που κατατέθηκαν στην υπηρεσία σας (Αρ. Πρωτ. 5072 19/04/2021).

 

Αν η όχληση των κατοίκων άπτονταν απλά στην ιδιοτροπία μερικών, η διαμαρτυρία θα είχε δηλωθεί εξ αρχής και όχι αφού η ανευθυνότητα σας ξεπέρασε κάθε όριο ανοχής και ξεχείλισε το ποτήρι.

 

Δεν αποτελεί απάντηση το γεγονός ότι το υπάρχον δίκτυο δεν ήταν χαρτογραφημένο, ούτε ελαφρυντικό για τις κακοτεχνίες του «σύγχρονου» δικτύου.

 

Δεν αποτελεί απάντηση το γεγονός ότι πίναμε νερό από σωλήνες αμιάντου μέχρι το 2020, παρά όνειδος, αν και με τον τρόπο που υλοποιείται το έργο αυτή τη στιγμή η κατάληξη δεν θα είναι καλύτερη!

 

Δεν αποτελεί απάντηση ο εμπαιγμός για το κατά πόσον τα προϋπάρχοντα λιθόστρωτα ήταν όντως παραδοσιακά και ότι δεν είναι στην αρμοδιότητα της ΔΕΥΑ Λέσβου η αποκατάστασή τους.

 

Δεν αποτελεί απάντηση πως η κεντρική πλατεία του Μανταμάδου πλημμυρίζει λόγω της πέτρινης τάφρου, χωρίς καμία αναφορά στις «ξεχασμένες» συνδέσεις ή το πως οι αγωγοί στερούνταν το κατάλληλο βάθος με αποτέλεσμα οι σωλήνες να μην αντέχουν το βάρος των διερχόμενων οχημάτων.

 

Αριστοτεχνικά, αποφύγατε να απαντήσετε σε όλα τα κρίσιμα ερωτήματα που κατατέθηκαν με σαφήνεια στην υπηρεσία σας. Συγκεκριμένα:

 

Ούτε μια απάντηση για το πως γίνεται το δίκτυο να είναι ταυτόχρονα ανοιχτό σε τέσσερα, πέντε, έξι σημεία με ένα συνεργείο τεσσάρων ατόμων.

 

Ούτε μια απάντηση για τις φθορές και τις καταστροφές στις περιουσίες των κατοίκων και των καλοκαιρινών παραθεριστών που θα τις ανακαλύψουν τους επόμενους μήνες.

 

Ούτε μια απάντηση για τα τσιμεντένια φρεάτια των υδρομετρητών που βρίσκονται 20-30 εκ. πάνω από το επίπεδου του λιθόστρωτου δρόμου με τους προφανείς κινδύνους που αντιλαμβάνεστε.

 

Ούτε μια απάντηση για τις κλίσεις στους δρόμους που οδηγούν σε λιμνάζοντα φαινόμενα που παλιότερα δεν υπήρχαν.

 

Ούτε μια απάντηση για τις -παράνομα- τοποθετημένες αποχετεύσεις (μη στεγανές) πάνω από τους αγωγούς της ύδρευσης.

 

Ούτε μια απάντηση για τους κεντρικούς αγωγούς που είναι ήδη τσακισμένοι και χωρίς το προβλεπόμενο υπόστρωμα, με κίνδυνο η διαρροή πόσιμου νερού να είναι μόνιμη και συνεχής.

 

Ούτε μια απάντηση για τους δρόμους όπου οι αγωγοί παραμένουν σε κοινή θέα εδώ και μήνες και τα λιθόστρωτα παραμένουν χωρίς αποκατάσταση.

 

Ούτε μια απάντηση για τις αναρίθμητες βλάβες στο δίκτυο του ΟΤΕ.

 

Ούτε μια απάντηση για τις συχνές, διαρκείς και κυρίως απροειδοποίητες διακοπές νερού εν μέσω πανδημίας.

 

Ούτε μια απάντηση για το ποιος θα αναλάβει τα κόστη συντήρησης των κακοτεχνιών από εδώ και στο εξής.

 

Ούτε μια απάντηση για το «νέο» τσιμέντο αμφιβόλου προέλευσης και μίγματος στο λιθόστρωτο που «λιώνει» με το νερό της βροχής και «μαδάει» ακόμη και με παιδικά δάχτυλα.

 

Με επίγνωση των πράξεών μας, οι Σύλλογοι και οι κάτοικοι του Μανταμάδου σας επιστρέφουμε την απάντησή σας ως απαράδεκτη και αναμένουμε απαντήσεις σε όλα τα παραπάνω με μια επιστολή που θα ξεκινά με τη φράση «Αναλαμβάνουμε την ευθύνη μας».

 

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=

Εκ των

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΝΤΑΜΑΔΟΥ
ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΟΣ ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ»

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΝΤΑΜΑΔΟΥ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΜΑΝΤΑΜΑΔΟΥ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΥΡΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΣΠΟΙΝΙΔΩΝ «Η ΟΜΟΝΟΙΑ»

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΝΤΑΜΑΔΙΩΤΩΝ ΑΘΗΝΑΣ «Ο ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ»