Search

LET’S DO IT ERESSOS! -“Γίνε η αλλαγή που περιμένεις”.

 

 

Για Τρίτη χρονιά ο Φορέας Ανάπτυξης & Προβολής Ερεσού πήρε την πρωτοβουλία του συντονισμού όλων των συλλόγων, των σχολείων και των φορέων της Ερεσού με την παγκόσμια κίνηση εθελοντισμού LET’S DO IT, για την πραγματοποίηση εθελοντικών δράσεων καθαρισμού, εξωραϊσμού και αισθητικής αναβάθμισης σε κάθε γωνιά της Ερεσού και της Σκάλας Ερεσού.

Την περασμένη Κυριακή το σύνθημα “ΓΙΝΕ Η ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ”! έγινε πραγματικότητα στην Ερεσό.

Πολλοί οι εθελοντές και προ πάντων συνειδητοί και ενθουσιώδεις. Πολλές οι παράλληλες δράσεις αισθητικής αναβάθμισης, πρωτοβουλίες ξεχωριστές, πέραν των προγραμματισμένων. Γέμισε χρώμα και ομορφιά το αίθριο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης της Ερεσού, όπου τα παιδιά ζωγράφισαν τις φιγούρες τους. Το κεντρικό παρκινγκ της Σκάλας Ερεσού είναι πλέον διαγραμμισμένο και θα υπάρχει τάξη στη στάθμευση των αυτοκινήτων.

ERESSOS LDIT F06

Ο Φορέας Ανάπτυξης και Προβολής Ερεσού, οργάνωσε και υλοποίησε τις εργασίες ανάδειξης του σωζόμενου τμήματος του ισόδομου τείχους της Αρχαίας Ερέσου και τον καθαρισμό αρχαίων μελών που βρίσκονται μπροστά του. Μας κάνει πολύ υπερήφανους το έργο αυτό, που αποδεικνύει την ιστορική συνέχεια της Ερεσού. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στην Εφορία Αρχαιοτήτων Λέσβου, και το προσωπικό της για τη συμπαράστασή τους, καθώς και τους εργαζόμενους για την φροντίδα και την αγάπη που έβαλαν στη δουλειά τους. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κύριο Σπύρο Πιπερά για την παρότρυνση του.

Οι παρακάτω σύλλογοι και φορείς με τους εθελοντές που τους πλαισίωσαν έδρασαν στις περιοχές που είχαν αναλάβει, έτσι η όψη της Ερεσού ομόρφυνε μέσα σε μερικές ώρες μετά την ταλαιπωρία του χειμώνα και είναι έτοιμη να υποδεχτεί τους επισκέπτες της.

Φορέας Ανάπτυξης & Προβολής Ερεσού, Σύλλογος Ερεσιωτών “ Φανίας“, Σύλλογος Αλιέων, Σύλλογος Ενοικιαζομένων Δωματίων Ερεσού, International Eressos Women’s Festival, Ιππικός Σύλλογος «Άγιος Γεώργιος», Σύλλογοι Γονέων Γυμνασίου, Δημοτικού, Νηπιαγωγείου, ομάδα εθελοντών Πυροσβεστών Ερεσού, Σύλλογος των απανταχού Ερεσίων «ο Θεόφραστος».

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Τελείωσε η ημέρα με μια μικρή γιορτή. Προσφέρθηκαν σε όλους τους εθελοντές αναψυκτικά, σνακ και αναμνηστικά που έφτιαξαν μέλη του Φορέα. Βραβεύθηκαν ο Σύλλογος Ερεσιωτών “Φανίας“, ο Σύλλογος Ενοικιαζομένων Δωματίων Ερεσού και το International Eressos Women’s Festival με τρία ισότιμα βραβεία σκουπιδιών στα θέματα: «Ανακύκλωση», «Ιστορία- Παράδοση», «Μήνυμα». Τα βραβεία ήταν, συμβολικά, τρία δέντρα που ευχόμαστε να ριζώσουν στην Ερεσιώτικη γη και να αποδώσουν γρήγορα καρπούς.

Ήταν συγκινητική η προσφορά όλων, για να υλοποιηθούν όλα όσα είχαμε σχεδιάσει. Είναι αδύνατον να αναφέρουμε τα ονόματα γιατί είναι πολλές δεκάδες. Τους ευχαριστούμε έναν – έναν ξεχωριστά.

Ευχαριστούμε θερμά τους χορηγούς που στήριξαν την προσπάθεια μας: Sanitas, Αφοί Βογιατζόγλου, Αφοί Σβορώνου, Σούπερ Μάρκετ Μασούτης, Φυτώριο Γώγου, Αμερικάνο Στράτο, Αχλιόπτα Μανώλη, Γεραλή Μιχάλη, Δεμίρη Κώστα, Διομήδη Κόβρα, Ξενοδοχείο Γαλήνη, Αντωνία Σαββα – Reprographics, Δημήτρη Σαχλό, Τακτικό Κώστα, Χαχαλά Γιάννη, Nielson.

Ευχαριστούμε τον Νίκο Κιούση και τη συντονιστική ομάδα του Let’s do it που μας εμπνέουν με τη δυναμικότητά τους, τα προεδρία όλων των συλλόγων, το Τοπικό Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Ερεσού και την Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Λέσβου με το προσωπικό της που συνέβαλαν ώστε να γίνει όλο αυτό πραγματικότητα.