Lesvos Relay 320km: Ο Γύρος της Λέσβου σε 40 διαδρομές!

Συντάκτης: Μοιραστείτε το:

Όλα είναι έτοιμα για τη μεγάλη σκυταλοδρομία του νησιού που καλύπτει συνολικά 320 χιλιόμετρα και διανύει 40 διαδρομές!  Σε κάθε σταθμό, ο/η δρομέας του προηγούμενου σταθμού θα παραδίδει μια σκυτάλη στον/στην επόμενο/η δρομέα, μέχρι να καταλήξει η σκυτάλη στο σημείο εκκίνησης, την Πλατεία Σαπφούς στο κέντρο της πόλης της Μυτιλήνης. Οι αλλαγές γίνονται σε οικισμούς ή άλλα χαρακτηριστικά σημεία του νησιού και κάθε δρομέας τρέχει από 2 ως 15 χιλιόμετρα!

“Επιθυμία μας είναι να πετύχουμε κάτι όλοι μαζί στηρίζοντας και συμπληρώνοντας ο ένας τον/την άλλο/άλλη. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι οι αποστάσεις υπάρχουν για να μας φέρνουν κοντά, όχι για να μας απομακρύνουν, και αυτό δεν αφορά μόνο το τρέξιμο. Αυτές οι σκέψεις είναι για εμάς το έπαθλο, η σκυτάλη και το φόντο της διαδρομής μας. Άλλωστε, τι είναι μια σκυτάλη; Όχι μόνο ένα κομμάτι ξύλο ή πλαστικό, αλλά και ένα αντικείμενο συναισθηματικής και συμβολικής αξίας, κάτι που το παίρνεις από τον/την προηγούμενο/η για να το δώσεις στον/στην επόμενο/η”, λένε οι διοργανωτές (Σύλλογος Δρομέων Λέσβου “Lesvos Runners”.)

Πέρσι καταφέραμε η διοργάνωση να αποτελέσει γεγονός για όλο το νησί και να προσφέρει προβολή και εκτός αυτού. Φέτος, θέλουμε να την καθιερώσουμε στο ημερολόγιο εκδηλώσεων και να την κάνουμε πόλο έλξης για επισκέπτες. Επιπλέον, να κινητοποιήσουμε και άλλους τοπικούς φορείς κατά μήκος της διαδρομής αλλά και δρομείς που θα τρέξουν μικρότερες αποστάσεις. Γι’ αυτόν το λόγο οι σταθμοί αλλαγής θα είναι περισσότεροι φέτος και η φορά της διαδρομής αντίστροφη για να αλλάξει η ώρα που θα γίνονται οι αλλαγές. Σκοπός είναι να τρέξουν περισσότεροι/ες. Σε κάθε σταθμό, ο/η δρομέας του προηγούμενου σταθμού θα παραδίδει μια σκυτάλη στον/στην επόμενο/η δρομέα, μέχρι να καταλήξει η σκυτάλη στο σημείο εκκίνησης, την Πλατεία Σαπφούς στο κέντρο της πόλης της Μυτιλήνης.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν και θα θέλαμε, χρόνο με τον χρόνο, να γινόμαστε περισσότεροι! Πρωταγωνιστής στο εγχείρημα μας δεν είναι άλλος από το ίδιο το νησί της Λέσβου, που έχει αναγνωρισθεί ως Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO. Σχεδιάσαμε την διαδρομή καθώς θέλουμε να διατρέξουμε το νησί και να συνδέσουμε πολλά από τα πιο χαρακτηριστικά του σημεία: Από την πόλη της Μυτιλήνης και τους ελαιώνες στις αναβαθμίδες του βόρειου και κεντρικού τμήματος μέχρι τα ηφαιστειογενή τοπία της κεντρικής και δυτικής Λέσβου που φιλοξενούν υπέροχα απολιθώματα και συγκροτούν το Απολιθωμένο Δάσος ένα μνημείο της φύσης με διεθνή αναγνώριση. Από τη γραφική Συκαμνιά και τον πετρόκτιστο Μόλυβο μέχρι την Ερεσό και τον Μεσότοπο διασχίζοντας περιοχές όπου κυριαρχούν οι βαλανιδιές και τα φρύγανα και τα ηφαίστεια του Λεπέτυμνου, της Βατούσσας και της Άγρας.

Από τους υγροτόπους του Κόλπου της Καλλονής μέχρι την υπέροχη διαδρομή με τα κυπαρίσια της Αχλαδερής και από την παραλία των Βατερών μέχρι το Πλωμάρι και τα γύρω χωριά που κοιτάνε συνεχώς το ανοιχτό πέλαγος και τη Χίο. Από τον ήσυχο κόλπο της Γέρας μέχρι τη Χαραμίδα και την παραλιακή των δρομέων στο ισιάδι του αεροδρομίου και ξανά στην πόλη. Η Λέσβος είναι έτσι και αλλιώς ένα από τα μεγαλύτερα νησιά του Αιγαίου και χαρακτηρίζεται από μεγάλη γεωλογική, βιολογική και πολιτισμική ποικιλία (και ομορφιά). Κι όπως το νησί δεν είναι ποτέ ίδιο όσες φορές κι αν το γυρίσεις, έτσι κι εμείς θα είμαστε διαφορετικοί όταν συναντηθούμε ξανά, ολοκληρώνοντας το ταξίδι της περιμέτρου, στην πλατεία Σαπφούς το απόγευμα της Κυριακής 15 Σεπτέμβρη 2019.”

Προηγουμενο αρθρο

Ένα μεγάλο ευχαριστώ από τους κατοίκους του Σιγρίου…

Επομενο αρθρο

7 χρυσά, 6 αργυρά και 4 χάλκινα για τον ΝΟΜ!