Η Λέσβος ο πιο προσφιλής προορισμός για τους Αυστριακούς!

Συντάκτης: Μοιραστείτε το:

Η Ελλάδα είναι ο πλέον προσφιλής τουριστικός προορισμός των Αυστριακών, σε ποσοστό 19,6% και ακολουθούν η Ισπανία με 15,6 % και η Ιταλία με 8,7%, τονίζει σε σημερινό της δημοσίευμα η μεγάλης κυκλοφορίας αυστριακή εφημερίδα «Oesterreich», επισημαίνοντας ταυτόχρονα πως ο δεύτερος μεγαλύτερος όμιλος τουριστικών γραφείων στην Αυστρία Ruefa έχει καταγράψει φέτος αύξηση 50% στις κρατήσεις για την Ελλάδα. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, αυτό το Σαββατοκύριακο αρχίζει στην Αυστρία η περίοδος των καλοκαιρινών διακοπών και το 66% των Αυστριακών, κατά 3% περισσότεροι από το 2016, ετοιμάζουν ήδη τις αποσκευές τους.

Σύμφωνα με την ίδια εφημερίδα, τα πλέον δημοφιλή νησιά συνεχίζουν να έχουν αυξήσεις σε επισκέπτες, η Κρήτη κατά 37%, η Ρόδος 39% και η Κως κατά 76%, ενώ επεκτάθηκε η προσφορά σε ξενοδοχειακές κλίνες.

Μάλιστα, εκεί όπου πέρυσι υπήρξαν μειώσεις εξαιτίας των προσφυγικών ροών, παρουσιάζεται εφέτος μία αύξηση πάνω από τον μέσο όρο, και συγκεκριμένα η Λέσβος βρίσκεται στην κορυφή, έχοντας αύξηση κατά 130%”, σημειώνει το δημοσίευμα της «Kronen Zeitung».

Όπως γράφει η εφημερίδα, το 64% των Αυστριακών, “οι οποίοι μαζί με τους Ελβετούς είναι πρωταθλητές στην Ευρώπη στο θέμα των διακοπών”, περνούν σε παραλίες τις θερινές διακοπές τους, για τις οποίες όμως τα τελευταία χρόνια έχουν περιορίσει τη σχετική δαπάνη, ενώ για ένα ποσοστό 81% καθοριστικό κριτήριο είναι η σχέση τιμής και παρεχόμενων υπηρεσιών.

Μόλις προ δεκαημέρου, η «Kronen Zeitung», η μεγαλύτερης κυκλοφορίας αυστριακή εφημερίδα με μέση ημερήσια κυκλοφορία σχεδόν ένα εκατομμύριο φύλλα, σε σχετικό δημοσίευμά της για τη μεγάλη αύξηση των κρατήσεων των Αυστριακών για διακοπές στην Ελλάδα, είχε τον εντυπωσιακό τίτλο “Οι Αυστριακοί κατακλύζουν την Ελλάδα”.

“Η Ελλάδα είναι το Hotspot των διακοπών των Αυστριακών και η TUI, ο μεγαλύτερος όμιλος στην αγορά τουρισμού καταγράφει αύξηση κατά 40% στις κρατήσεις, παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα ήταν ήδη το 2016 ο υπ’ αριθμόν ένα τουριστικός προορισμός”, επισημαίνονταν στο δημοσίευμα.

 

Πηγή : Lifo

Προηγουμενο αρθρο

Ετοιμαστείτε για ένα αξέχαστο “Λεσβιακό καλοκαίρι”

Επομενο αρθρο

“Αέναος λάμψη” στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μυτιλήνης