Οι Λέσβιοι μαθητές φτιάχνουν το “πακέτο-Βρίσα” για τους σεισμόπληκτους συμμαθητές τους!

Συντάκτης: Μοιραστείτε το:

Μια πραγματικά καινοτόμα δράση ανέλαβαν οι μαθητές του νησιού με την υποστήριξη του Συλλόγου Γονέων της Βρίσας και του Δήμου Λέσβου με σκοπό να συγκεντρώσουν χρήματα για τις ανάγκες των μαθητών της Βρίσας! Η Δράση”Πακέτο-Βρίσα” ξεκίνησε την επόμενη μέρα του καταστροφικού σεισμού από τον σύλλογο Γονέων των Μαθητών του Δημοτικού Σχολείου & Νηπιαγωγείου Βρίσας Λέσβου, σε συνεργασία με την Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Δήμου Λέσβου .Πρωτεργάτες της δράσης αυτής, είναι Λέσβιοι μαθητές όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης. Όλοι τους πολίτες που δεν θέλουν απλά να καθησυχάσουν την συνείδησή τους, αλλά να διεκδικήσουν μερίδιο ευθύνης και να συμμετάσχουν ουσιαστικά. Συνεργαζόμενοι με τους εκπαιδευτικούς και τους συλλόγους γονέων όλων των σχολείων της Βρίσας & του Πολιχνίτου και με την υποστήριξη των γονέων τους, προβαίνουν σε :

-Καταγραφή των σεισμόπληκτων συμμαθητών τους.

-Παραγγελία σχολικών ειδών και ειδών ένδυσης, προσαρμοσμένα στις ιδιαίτερες ηλικιακές και σωματομετρικές τους ανάγκες.

-Ετοιμασία πακέτων με τα είδη αυτά, τα οποία θα παραδώσουν οι εθελοντές μαθητές στους σεισμόπληκτους μαθητές τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Τα απαραίτητα προϊόντα, όλα αρίστης ποιότητας, θα φτάσουν στα χέρια των εθελοντών μαθητών, συνοδευόμενα από όλα τα απαραίτητα παραστατικά, χωρίς την παρέμβαση μεσαζόντων, με παράλληλη διεκδίκηση πολύ χαμηλής τιμής από τους προμηθευτές, ώστε με το ποσό των 100 € ,να εξασφαλιστεί: Φόρμα, Παπούτσια, Εσώρουχα, Κάλτσες & Σχολικά είδη για όλους τους παραλήπτες των πακέτων.

Οι εθελοντές μαθητές, μέσω ιστοσελίδας που ετοιμάζουνε, θα αναζητήσουνε ανάδοχους των πακέτων αυτών, οι οποίοι θα κληθούν να καταθέσουν το χρηματικό ποσό της επιλογής τους, σε τραπεζικό λογαριασμό ειδικού σκοπού του συλλόγου. Εκτιμάται πως ο αριθμός των σεισμόπληκτων μαθητών δεν θα υπερβεί τους εκατό (η καταγραφή βρίσκεται σε εξέλιξη)… άρα αναζητούνται 10.000 €. Σε περίπτωση που οι ανάδοχοι υπερβούν τους 100 και συγκεντρωθούν περισσότερα χρήματα, τότε το πακέτο θα εμπλουτιστεί με περισσότερα είδη, η γιατί όχι… να ετοιμαστεί ένα δεύτερο πακέτο για τα Χριστούγεννα.

Οι εταιρείες Lweb και digaPictures, προσφέρουν ευγενικά τις υπηρεσίες τους σε αυτό το πολύ σπουδαίο κοινωνικό και συνάμα εκπαιδευτικό έργο των εθελοντών μαθητών. Η μεν πρώτη διαχειριζόμενη τη δημιουργία & διαφημιστική προβολή της ιστοσελίδας τους, η δε δεύτερη στηρίζοντας το δημιουργικό οπτικοακουστικής προβολής, αλλά και την καταγραφής αυτής της δράσης, όπως είχε πράξει πριν 9 χρόνια σε ανάλογη αποστολή με αποδέκτες πυρόπληκτους μαθητές του νομού Ηλείας http://vimeo.com/788286 .

 

Προηγουμενο αρθρο

“Η Μυτιλήνη παγκόσμια πολιτιστική εστία, μέσα από το έργο του Teriade”

Επομενο αρθρο

Σε ύφεση η φωτιά στον Καρά Τεπέ