Αυτή την ώρα, στα Μυστεγνά Λέσβου, αναβιώνει το παραδοσιακό έθιμο της περιφοράς της βάγιας, στο πλαίσιο του εορτασμού της Κυριακή των Βαΐων.

Μικροί και μεγάλοι συμμετέχουν με ενθουσιασμό, περνώντας από γειτονιές και σπίτια του χωριού, κρατώντας τις βάγιες και μεταφέροντας το μήνυμα της ημέρας με χαρά και κατάνυξη. Το έθιμο, βαθιά ριζωμένο στην τοπική παράδοση, φέρνει κοντά τις γενιές και διατηρεί ζωντανή την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου.
Σημαντική είναι η συμβολή του Πολιτιστικού Συλλόγου «Οι Μυστεγνιώτες», που για ακόμη μία χρονιά στηρίζει και οργανώνει τη δράση, ενισχύοντας τη συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας και ιδιαίτερα των παιδιών.
Η Κυριακή των Βαΐων στα Μυστεγνά αποτελεί μια όμορφη υπενθύμιση της δύναμης της παράδοσης και της συλλογικότητας, με το έθιμο της βάγιας να συνεχίζει να δίνει χρώμα και ζωή στο χωριό.







