«Δεν ήμουν ποτέ, ούτε πρόκειται να γίνω κρατικοδίαιτος …»

Συντάκτης: Μοιραστείτε το:

Με αυτήν  την πρόταση σηματοδοτεί ουσιαστικά ο Υποψήφιος Δήμαρχος Λέσβου Φωτής Ξύδας την τελευταία συνέντευξη τύπου που έδωσε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης κάνοντας γνωστό μεταξύ άλλων ότι αν εκλεγεί Δήμαρχος θα καταθέσει το μισθό του στην κοινωνική υπηρεσία του Δήμου προκειμένου να βοηθηθούν οι αναξιοπαθούντες του τόπου.

Ο Φωτής Ξύδας αναφερόμενος σε αυτή του  την κίνηση τόνισε χαρακτηριστικά ότι «…είμαι πλέον μόνος μου και αν και η πετσοκομμένη σύνταξη μου είναι μικρότερη από τον μισθό του Δημάρχου, μπορώ να τα βγάλω πέρα…Εμένα στόχος μου παραμένει να βελτιώσω τις υποδομές αλλά και την καθημερινότητα του πολίτη σε έναν τόπο που αγαπώ ιδιαίτερα και που επιτέλους ήρθε η ώρα να προσφέρω…».

Ο υποψήφιος Δήμαρχος ευχαρίστησε τους δημοσιογράφους για τον αντικειμενικό τρόπο που κατέγραψαν την προεκλογική δράση του συνδυασμού  μέχρι σήμερα, ενώ αναφέρθηκε στον άθλο  της συγκρότησης του  ψηφοδελτίου του   αλλά και της κατάρτισης ενός  ολοκληρωμένου προγράμματος   που θα δώσει στο νησί την ανάπτυξη που του αρμόζει .

«Η δυναμική που έχει ο συνδυασμός μας  και που μας έφερε μέχρι τη δεύτερη Κυριακή των εκλογών  δεν είναι τίποτα άλλο από τις θέσεις μας και το πρόγραμμά μας που το πίστεψαν και το υιοθέτησαν  οι ψηφοφόροι μας.Ο προεκλογικόςμαςαγώναςεπικεντρώθηκεστηναντιμετώπισητων προβλημάτωντουΔήμουχωρίςμεγαλοστομίες, χωρίςκούφιεςυποσχέσεις, χωρίςδιάθεσηαντιπαλότηταςκαιχωρίςάναρθρεςκραυγές.

 

Καταφέραμε και συνενώσαμε ανθρώπους από διάφορες παρατάξεις. Υποστηριζόμαστε από προοδευτικές δυνάμεις και από νέους που θέλουν να αλλάξουν την ποιότητα της ζωής των, πολιτών. Αυτήν την Κυριακή ευελπιστούμε ότι θα πάρουμε ψήφους και από  εκείνους που δεν κατάφερε να τους αναδείξει η εκλογική αναμέτρηση. Πρέπει όλοι να σκεφτούμε  το καλό του τόπου.

Ο κος Γαληνός συνεχίζει να υποστηρίζει  ότι είμαστε εκπρόσωποι κομματικών παρατάξεων χωρίς να βλέπει από πού έχει προέλθει ο ίδιος, ο οποίος μεταπηδούσε κατά το παρελθόν από το ένα κόμμα στο άλλο ενώ σήμερα υποστηρίζεται από τους «Ανεξάρτητους Έλληνες»   καθώς έχει γίνει- χωρίς να το αντιληφθεί -το υποχείριο του Καμένου και των επικίνδυνων εθνικιστικών τάσεων του κόμματος  του.

Εδώ μάλιστα πρέπει να πω  ότι τον συνδυασμό του  τον υποστηρίζουν τοπικά και άλλα ακροδεξιά στοιχεία,  τα οποία δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να πάρουν στα χέρια τους τον Δήμο γιατί μια τέτοια προοπτική θα είναι απλά τρομακτική για τον τόπο…»

Στόχος η  καθημερινότητα του πολίτη

Ο Κος Ξύδας αναφερόμενος στις αρχές του συνδυασμού του και απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου   τόνισε ότι το μόνο που απασχολεί τον ίδιο αλλά και τους συνυποψήφιους τους είναι η επίτευξη του προγράμματος  τους για το καλό του τόπου.  Αυτό, όπως είπε και ο ίδιος μπορεί να πραγματοποιηθεί μέσα από προγράμματα της Ε.Ε. αλλά και από την αύξηση του τουρισμού κυρίως από τα απέναντι  τουρκικά παράλια που ουσιαστικά τονώνουν τα τελευταία χρόνια την οικονομία του νησιού.

«Έχουμε τη γνώση, την πείρα αλλά και τις ικανότητες να προσφέρουμε σε κάθε τομέα. Κι όλα αυτά χρειάζονται στρατηγική και σχεδιασμό. Ένας Δήμος αν καταθέσει σωστές και ολοκληρωμένες προτάσεις στις Βρυξέλλες μπορεί να απαιτήσει  χρήματα  για έργα υποδομών  αρκεί όμως κι εμείς με τη σειρά μας να δείξουμε ότι έχουμε πρόγραμμα και σχέδιο δράσης …».

Κλείνοντας ο Υποψήφιος Δήμαρχος κος Ξύδας αναφέρθηκε στις αγκυλώσεις του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ που μπορούν να αποφευχθούν με διάφορες διαδικασίες έτσι ώστε η γραφειοκρατία να  μην  γίνει τροχοπέδη στην καθημερινότητα του Λέσβιου.

 

 

 

Προηγουμενο αρθρο

Όλοι οι σταυροί των Περιφερειακών Συμβούλων

Επομενο αρθρο

15 ΟΜΙΛΗΤΕΣ ΜΟΙΡΑΣΤΗΚΑΝ ΤΙΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟ TEDxThessaloniki