KPG Entertainment: Εταιρεία διεθνών προδιαγραφών επενδύει στη Λέσβο ανοίγοντας το δρόμο στις παγκόσμιες παραγωγές ταινιών

Συντάκτης: Μοιραστείτε το:

Επενδύοντας στις εξελίξεις της διεθνούς και ελληνικής κινηματογραφίας, η KPG Entertainment, ξεκινάει με ένα εγχείρημα της ίδρυσης ενός γραφείου παραγωγής ταινιών.

Επικεντρώνεται στην παραγωγή ταινιών, ντοκιμαντέρ,events,διαφημιστικών ταινιών και οτιδήποτε έχει να κάνει με ήχο και εικόνα στη Λέσβο.

Άλλωστε έχει αποδείξει την αξία της, έχοντας υποστηρίξει κατά το παρελθόν παραγωγές κύρους, διεθνείς και ελληνικές. (Ολυμπιακοί Αγώνες- Αθήνα 2004- Τελετή έναρξης και λήξης-, συνεργασίες με τους Θεόδωρο Αγγελόπουλο, Παντελή Βούλγαρη , George Lukas, Martin Scorsese, Κώστα Γαβρά κ.α).

Οι ιδρυτές της θεωρούν ότι η Λέσβος δεν αποτελεί ένα οποιοδήποτε νησί .Διαθέτει πλεονεκτήματα που την καθιστούν ένα ελκυστικό επιχειρηματικό κέντρο ιδιαίτερα σήμερα που το όνομα της έχει ακουστεί παγκόσμια .

 

«Η Λέσβος αποτελεί κατ’αρχάς ένα μοναδικό σκηνικό για διεθνείς κινηματογραφικές ταινίες, τηλεοπτικές σειρές και διαφημιστικά. Διαθέτει εντυπωσιακή εναλλαγή τοπίων προφέροντας πολλές και διαφορετικές δυνατότητες και λύσεις για τις ανάγκες των παραγωγών.»

Γιατί ένα μεγάλο γραφείο παραγωγής επενδύει στις μέρες μας σε ένα ακριτικό νησί το οποίο μάλιστα έχει επηρεαστεί από την προσφυγική κρίση;

Κατ’αρχάς η Λέσβος δεν είναι ένα οποιαδήποτε ελληνικό νησί. Διαθέτει πλεονεκτήματα που την καθιστούν ελκυστικό επιχειρηματικό κέντρο : εμπειρία στην φιλοξενία και διαχείριση μεγάλων ομάδων, εναλλαγές στο φυσικό της τοπίο, διοικητικές υποδομές, αυτάρκεια και επάρκεια κάθε είδους. Επιπλέον, υπάγεται σε μια Περιφέρεια που έχει τη διάθεση να δραστηριοποιηθεί σε διαφορετικούς τομείς και να δοκιμαστεί σε νέα πεδία. Επιπλέον, στο πλαίσιο μιας πρόσφατης επίσκεψης που πραγματοποίησε στο νησί ο βασικός μέτοχος της KPG Entertainment μαζί με συνεργάτες του για τις ανάγκες μια διεθνούς κιν/φικής συμπαραγωγής, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου «αγκάλιασε» με τόση θέρμη και ζέση την προσπάθειά μας, μας εξυπηρέτησε με τόση προθυμία και αποτελεσματικότητα, που μας οδήγησε στην απόφαση να ξεκινήσουμε την νέα μας εταιρεία στην Λέσβο. Συνειδητοποιήσαμε πως το «έδαφος» του τόπου αυτού είναι ώριμο και πρόσφορο για συνεργασίες και νέα ξεκινήματα.

Ως εκ τούτου, είμαστε σίγουροι το εγχείρημά μας θα στεφθεί με επιτυχία και δεν θα επηρεαστεί αρνητικά από την προσφυγική κρίση.

Η πολυπολιτισμικότητα της Λέσβου είναι ίσως παράγοντας που αλλάζει τις ισορροπίες για την ύπαρξη μια τέτοιας δραστηριότητας;

Η διαχείριση της πολυπολιτισμικότητας αποτελεί πρόκληση σε κάθε επίπεδο, τοπικό και παγκόσμιο. Είναι μη-υγιές, ανεδαφικό και ανέφικτο μια επιχείρηση σήμερα να επιθυμεί να λειτουργήσει σε ένα περιβάλλον «αποστειρωμένο» και μονοδιάστατο. Στόχος μας είναι να προσαρμοζόμαστε στα δεδομένα που θα μας θέτει κάθε φορά η πολυπολιτισμική διάσταση του νησιού, να «προστατεύουμε» αντιστοίχως τον τόπο από την έκθεση στην πολυπολιτισμικότητα που θα προκαλέσουμε εμείς ως KPG Entertainment, να ανακαλύψουμε μια «χρυσή τομή».

Θεωρείτε ότι το εγχείρημα ενός τέτοιου γραφείου μπορεί αν γίνει η απαρχή ώστε να δημιουργηθούν περισσότερες film office δομές που να στηρίζουν τη ελληνική επαρχία;

Ναι, είμαστε αισιόδοξοι και ευχόμαστε να ακολουθήσουν κι άλλοι το παράδειγμά μας, να μάθουν μέσα από την εμπειρία και την δραστηριότητά μας.

Η συζήτηση για την δημιουργία film office δομές στην Ελλάδα έχει ξεκινήσει την τελευταία διετία περίπου. Οι επαγγελματίες του χώρου και οι εταιρείες παραγωγής αλλά και οι αρχές και Περιφέρειες συνειδητοποιούν την ανάγκη ύπαρξης αντίστοιχων κέντρων που θα εξυπηρετούν ο/α παραγωγές. Υπάρχει πρόσφορο πεδίο στην Ελλάδα, η οποία διαθέτει ποιοτικό και ανταγωνιστικό έμψυχο και άψυχο υλικό.

Με ποιούς στόχους ξεκινάτε;

Οι στόχοι μας θα διαφοροποιηθούν σε βάθος χρόνου αναλόγως του βαθμού ανταπόκρισης και ενίσχυσης που θα λάβουμε, τόσο από την αγορά όσο και από την ίδιες τις αρχές του τόπου. Ωστόσο, επιθυμούμε, μέσω της εμπειρίας που διαθέτουμε στον οπτικοακουστικό τομέα και στις κιν/φικές παραγωγές αλλά μέσω του δικτύου που είμαστε σε θέση να έχουμε πρόσβαση, να προσελκύσουμε επαγγελματίες και νέες ιδέες που θα μπορούσαν να «στεγαστούν» στην Λέσβο. Προτεραιότητά μας επίσης είναι η λεπτομερής καταγραφή και κατανόηση των δυνατοτήτων που προσφέρει ο τόπος (υπηρεσίες, ανθρώπινο δυναμικό, τεχνολογικές υποδομές) ώστε να μπορούμε να τις επικοινωνήσουμε δυναμικά και αποτελεσματικά στους ενδιαφερόμενους.

Τί είδους παραγωγή θα ήταν εφικτό να πραγματοποιηθεί σήμερα εδώ (στη Λέσβο);

Η Λέσβος αποτελεί κατ’αρχάς ένα μοναδικό σκηνικό για διεθνείς κινηματογραφικές ταινίες, τηλεοπτικές σειρές και διαφημιστικά. Διαθέτει εντυπωσιακή εναλλαγή τοπίων προφέροντας πολλές και διαφορετικές δυνατότητες και λύσεις για τις ανάγκες των παραγωγών.

Επίσης, δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι είναι το τρίτο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδος – άρα διαθέτει τα πρακτικά μέσα, την αυτάρκεια και επάρκεια, τις εγκαταστάσεις και δομές για την εξυπηρέτηση ενός μεγάλου αριθμού φιλοξενουμένων αλλά και την πολύτιμη εμπειρία διαχείρισής τους.

Ποια μπορεί να είναι τα συγκριτικά πλεονεκτήματα για τον τόπο;

Τα πλεονεκτήματα για τον τόπο είναι πολλαπλά: Η τουριστική προβολή του στο εξωτερικό, η δημιουργία μιας μικροοικονομίας γύρω από την κάθε παραγωγή, η οποία δεν περιορίζεται μόνο στην σίτιση και την φιλοξενία αλλά επεκτείνεται και σε άλλους τομείς (ανάγκες για οδηγούς, ηλεκτρολόγους, εργάτες, κατασκευαστές, μεταφραστές, κ.α.) , ζύμωση ιδεών και αντιλήψεων, ψυχολογική ανάταση για μια ακριτική αλλά και τόσο δοκιμασμένη περιοχή

Προηγουμενο αρθρο

Γιατί είναι απαραίτητο να μάθεις καλά Αγγλικά;

Επομενο αρθρο

Πειραιάς-Μεστά-Σίγρι με το Νήσος Χίος το καλοκαίρι

Call Now Button