ΚΟΒ Υγείας ΚΚΕ Λέσβου για covid 19: Τραγική η κατάσταση στο Βοστάνειο

Συντάκτης: Μοιραστείτε το:

 

 

Η κυβέρνηση και το υπουργείο Υγείας συνεχίζουν να παρουσιάζουν μια  «μαγική εικόνα» σε ό,τι αφορά την άθλια κατάσταση στο δημόσιο σύστημα Υγείας, με ευθύνη  και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων. Καλεί  τον λαό «να μάθει να συμβιώνει με τον ιό», επιστρατεύοντας ξανά σε όλα τα επίπεδα την ατομική ευθύνη. Υποβαθμίζουν την επικινδυνότητα της πανδημίας, αναφέροντας για τους χαμηλούς αριθμούς των διασωληνομένων. Αναφέρουν πως δεν χρειάζονται πλέον, να παρθούν άλλα μέτρα προστασίας της υγείας του λαού.  Η αλήθεια είναι πως τα μέτρα χρειάζονται αλλά τα υγειονομικά πρωτόκολλα λάστιχο που επιστρατεύει η κυβέρνηση έχουν το γνώρισμα να προσαρμόζονται ανάλογα με τις ανάγκες της καπιταλιστικής οικονομίας: Το καλοκαίρι είναι ανύπαρκτα για να αυγατίσουν τα κέρδη των ακτοπλοϊκών και ξενοδοχειακών μονοπωλίων μέσω του τουρισμού. Αυτά τα πρωτόκολλα λάστιχο τα έχει πληρώσει ο λαός πολύ ακριβά και το γνωρίζει καλά παρά τα μυστικά και ψέματα των κυβερνητικών. Οι δεκάδες θάνατοι την εβδομάδα λόγω Covid και οι εκατοντάδες νοσηλείες είναι  γεγονότα ατράνταχτα  και ας προσπαθούν «φιλότιμα» τα μέλη της κυβέρνησης να τα αποκρύψουν και να τα διαστρεβλώσουν. Για αυτό αποσιωπούν σκόπιμα την καλπάζουσα αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία και αλλάζουν τον ορισμό του θανάτου από Covid 19,  ώστε να μειωθεί τεχνητά ο αριθμός τους. Οτιδήποτε και να κάνουν δεν μπορούν να αλλάξουν την ουσία καθώς όλα τα στοιχεία επιβεβαιώνουν τη νέα έξαρση του κορονοϊού, που σε συνδυασμό με την έλλειψη μέτρων ουσιαστικής προστασίας και τα «γονατισμένα» νοσοκομεία εκθέτει την υγεία του λαού σε νέο κίνδυνο.

Επιπλέον, η συνέπεια της αδιαφορίας της κυβέρνησης οδηγεί νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό, μόνιμους και πρακτικάριους, να φτάνουν στα όρια της εξάντλησης τους. Τρανό παράδειγμα το νοσοκομείο στο νησί μας,  οπού η παθολογική κλινική έχει γεμίσει αποκλειστικά με περιστατικά Covid και όλα τα παθολογικά περιστατικά έχουν μεταφερθεί στην ορθοπεδική,  χωρίς να στελεχωθεί με επιπλέον προσωπικό η κλινική παρά την αύξηση  των ασθενών σε αυτή. Παρόμοια είναι η εικόνα και στα άλλα τμήματα με πολλούς εργαζόμενους να σκέφτονται την πρόωρη σύνταξη διότι δεν αντέχουν άλλο σωματικά και πνευματικά. Οι προσλήψεις που έγιναν και αυτές με προσωπικό ημερομηνίας λήξεως είναι σταγόνα στον ωκεανό και καλύπτουν μόνο σε ισχνό βαθμό τις τεράστιες ελλείψεις προσωπικού που υπάρχουν . Τα ίδια πάνω κάτω υποφέρουν και οι εργαζόμενοι στα εξίσου αποψιλωμένα από προσωπικό κέντρα υγείας του νησιού.

Τα παραπάνω φαινόμενα είναι αποτελέσματα της πολιτικής που κάνει την υγεία εμπόρευμα, της εγκατάλειψης του Δημόσιου συστήματος υγείας, των δραματικών περικοπών από τον κρατικό προϋπολογισμό για την υγεία. Αυτό είναι το Νέο Ε.Σ.Υ που οραματίζεται και προωθεί η Κυβέρνηση με την στήριξη των υπόλοιπων αστικών  κομμάτων.

Το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που αντιπαλεύει όλα τα χρόνια τη συρρίκνωση του ΕΣΥ και που υπερασπίζεται αταλάντευτα την υγεία του λαού.

Η ΚΟΒ Υγείας καλεί τον λαό της περιοχής μας, τους εργαζόμενους στις δομές υγείας, να διεκδικήσει εδώ και τώρα :

  • Ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας του λαού.
  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις δομές υγείας του νησιού. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων. Πλήρη και επαρκή κρατική χρηματοδότηση.
  • Άρση των αναστολών εργασίας των μη εμβολιασμένων υγειονομικών
  • Ενιαίο, καθολικό, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας-Πρόνοιας με αποκλειστική χρηματοδότηση από τον           κρατικό προϋπολογισμό.
  • Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας στην Υγεία, την Πρόνοια, το Φάρμακο.

Καλούμε τον λαό να συμπορευτεί με το ΚΚΕ στον αγώνα για τη δημόσια και δωρεάν υγεία διότι αποδεικνύεται κάθε μέρα, πως  μόνο ο λαός θα σώσει τον λαό. Οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα μπορούν και αξίζουν να απολαμβάνουν υψηλού επιπέδου και δωρεάν υπηρεσίες Υγείας, με έμφαση στην πρόληψη.

Προηγουμενο αρθρο

Πάνος Πίτσιος: Γραφείο τουρισμού Καβάλας Vs Μυτιλήνης

Επομενο αρθρο

Ύπατη Αρμοστεία: Φόβος για δεκάδες νεκρούς στο Αιγαίο